• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şoka Girmiş ...Ne Yapilabilir ???

eylul166

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
10.690
880
448
43
merhaba arkadaşlar ;

eşimin kuzeninin karısı şoka girmiş ,büyük bir korku yaşamış ,yani doktorun dedikleri bunlar ,Arif Verimli'ye götürdüler teşhis derin depresyon hali ,şok ...

bahsettiğim kişi çok sakin ,naif ,gelinlerin içinde en hamarat ,en hanım olanıdır ,çok severiz ...kayınvalidesi çok iyi anlatır ,zaten görünen köy kılavavuz istemez ,hepimiz biliyoruz ...eşiyle arası iyidir ,maddi durumları da iyi .. birde 6 yaşında kızları var..

geçen yıl 5 aylık hamileyken bebeğin down sendormlu olduğu ve alınması gerektiği söylendi ve aldılar,bu olaydan sonra çok vicdan yapmıştı acaba değilmiydi ,acaba sağlıklımıydı diye ..ama atlatmıştı ,iyiydi,ondan olduğunu sanmıyorum,hem bir yıl sonra şok neden olsun böyle bir olaydan sonra ..

iki gün önce herşey gayet normalken ,eltisiyle otururken birden durgunlaşmış ,noldu filan demişler bişey yok demiş ,ama halinden belliymiş ,akşama da fenalaşmış ,eşi hemen hastaneye sonra da işte arif bey'e ve sonuç belli ..

pazar gününden beri yatıyor ,gözleri kapalı ,tek lokma yemiyor ,tepki vermiyor ilaçlarını içmiyor ,tek kelime konuşmuyor ..hafta sonu görmeye gittim ,kapıdan baktım yüzünü de örtmüş yatıyor ruh gibi...çok üzüldük ,ailesi ,eşi perişan ,birde küçük kızı var o bile yavrum çiçek toplayıp bahçeden getirmiş annesinin başına iyileş annecm diyomuş..
bugünkü şok tedavisine cevap vermemiş hala aynı ...
diyeceğim şu ki biz neler yapabiliriz yakınları olarak ,doktor geçicek diyomuş ama nasıl ,ümitsiz gib duruyor..yani konuşulanlara tepki yok ,kimseyi tanımıyor ,öylece bakıp bakıp geri kapıyor gözlerini ..bu gibi bir durum yaşayan varmı yada yakınlarında gören duyan ,neler yapabiliriz iyi olması için...???

Ah canim...yazik allah sifasini versin insallah...:Saruboceq:

Hic bir bilgim yok malesef....ama yaninda olmanizi ziyaret etmenzi tepki vermese bile hissediyordur....

Yavrum kizina cok üzüldüm...annesini böyle görmek nede acidir onun icin.:çok üzgünüm:

Ne oldu kadincagiza acaba?

benimde görümcemde olmuş buna benzer bişey ama onun uzun süre hastanede yatma falan gibi durumları olmamış
valla derler ya dışı seni içi beni mutlaka vardır bi sıkıntısı ya kendi ailesiyle ilgili ya eşinin ya dışarıdan birileri
sadece birileriyle ilgili değil bi olayla ilgilide olabilir tanık olduğu yada yaşadığı içine attığı paylaşamadığı

çok büyük geçmiş olsun canım, doktor geçecek demiş; bu durumda size düşen panik yapmadan beklemek, sabırlı olmak ve küçük çocuğun bu günleri zararsız atlatmasını sağlamak sanırım...

okuyunca inanın çok üzüldüm.
kızının durumuna ayrıca üzüldüm.
Allah tez zamanda şifasını verir inşallah..
ınşallah en kısa zamanda kızını kucaklar..

çok çok geçmiş olsun canım..doktor düzelecek dediyse düzelir o zaman korkmayın sabır sadece:(((
ben böyle bir olay hiç duymadım ama depresyonun değişik bir türü sanırım...
bence mutlaka bebek olayını sürekli taktı ve düşüncelerin bittigi noktaya geldi sonunda şoka girdi sanırım...
kolay olmasa gerek 5 aylık bebegi mecburen aldırmak...
inşallah hemen iyileşir...bunlar birikimin eseri canım...Allah korusun hepimizin başına gelebilir.

Geçmiş olsun, ne zor birşey ya, bu şekilde bir depresyon hiç duymadım,
sürekli içine atmış yada şok yaşamış olmalı allah şifa versin :Saruboceq:

böyle deprosyon olmazkı yaw bu nasıl depısyon bu şok yaşıyo ama sebebı belli değil

Canım Özelıne msj attım ordan bakarmısın
allah acıl Şıfalar versın

büyük geçmiş olsun acil şifalar..
sonuç olarak bu işin ehline gitmişsiniz beklemekten başka yapacak birşey yok,arif hoca ne derse onu uygulayın başka arayışlara girmeniz yanlış....

canım cok gecmıs olsun
durup dururken bır anda hastanelık olmak ve sebebını bılmemek
hakıkaten cok uzucu bır durum hem kadın hem evladı hem de aılesı acısından
ama mutlaka altında yatn bır sebeb vardır en yakını esı ve kızı en cok destegı gostermesı gerekıyor tabıı ama
bence baska bır doktora daha gorunmesınde fayda var bu tur durumlarda gecıkme daha kalıcı hasara sebeb olabılır dıye bılıyorum

onun gözüne o an ne görünüp bu hale geldigini bilemezsiniz

bir gün annem koltuga uzanmisti ,uyuyakalmamisti bile ,babam aramisti annemi istemisti telefona

annemin yanina gittigimde gözleri acik bana bakiyor yaslar akiyordu

daha iki dakika önce cay icip sakalasan annemin gözleri üzerimde donmustu

bana cevap vermeyince bagira bagira komsulari babami herkezi eve toplamistim

hemen hastaneye götürdüler igne yaptilar serum taktilar

annem soka girmis ama hic birseyi yoktu ,neden oldu bir anda diye öyle agliyorum odanin disinda

annem yaklasik iki gün yataginda kimseyle konusmadan öylece yatti hemde hic ama hic konusmadi

ben basina gittigimde hickirarak aglamaya basliyordu beni uzaklastirmislardi

igne yemeye basladi o gun itibariyle , sonrasinda cok sükür düzeldi

ve ögrendik ki

annem basini yastiga koydugunda o an gözünün önüne ben gelmisim

bir kac kisinin basima poset gecirip beni bogduklarini ve tecavüz ettiklerini kanlar icinde kaldigimi görmüs anlatirken bile hickira hickira agliyordu canim annem

demek istedigim su ki :

o kadinin ne gördügünü hic birimiz bilemeyiz cunku annemden biliyorum iki dakika olmamisti yha koltuga uzanali iki dakika

1 yıl geçsede belki o anda o bebeği tekrar hatırlamıştır,bişey canlanmıştır gözünde.....

beyin öyle spesifik birşey ki bizim,onun verdiği tepkileri anlamamız mümkün değil..

Allah acil şifalar versin umarım düzelir,5 aylıkmış sonuçta,kolay değil....:sinifsinif:

Hakkaten Çok ÜzÜldÜm bende cnm
umarım tez zamanda Şıfasını bulurr

bir gün annem koltuga uzanmisti ,uyuyakalmamisti bile ,babam aramisti annemi istemisti telefona

annem soka girmis ama hic birseyi yoktu ,neden oldu bir anda diye öyle agliyorum odanin disinda

annem yaklasik iki gün yataginda kimseyle konusmadan öylece yatti hemde hic ama hic konusmadi

ve ögrendik ki

bir kac kisinin basima poset gecirip beni bogduklarini ve tecavüz ettiklerini kanlar icinde kaldigimi görmüs anlatirken bile hickira hickira agliyordu canim annem

demek istedigim su ki :

o kadinin ne gördügünü hic birimiz bilemeyiz cunku annemden biliyorum iki dakika olmamisti yha koltuga uzanali iki dakika

Inanin yazdilarinizi okuyunca gozyaslarimi tutamadim su anda yazarken bile ellerim titriyor allah dusmanima bile yasatmasin bunlari.
Ne zor gunler gecirmissiniz allah bir daha yasatmaz insallah.

ve ögrendik ki

demek istedigim su ki :

Gecmis olsun Papricim...:teselli:

Düsünsene sana birsey olmasinin düsüncesi bile Annecigini ne hale sokmus....Allah göstermesin allah saklasin gercekten birsey olsa insan düsünmek bile istemiyor...:1no2:

Evlad hicbirseye benzemiyor.....belki bahsi gecen kadincagizinda aldirdigi cocukla ilgili birsey oldu ic dünyasinda...bilemeyiz..:çok üzgünüm:

Allah yardimcisi olsun...kizina bagislasin onu:Saruboceq:

merhaba arkadaşlar ;

eşimin kuzeninin karısı şoka girmiş ,büyük bir korku yaşamış ,yani doktorun dedikleri bunlar ,Arif Verimli'ye götürdüler teşhis derin depresyon hali ,şok ...

bahsettiğim kişi çok sakin ,naif ,gelinlerin içinde en hamarat ,en hanım olanıdır ,çok severiz ...kayınvalidesi çok iyi anlatır ,zaten görünen köy kılavavuz istemez ,hepimiz biliyoruz ...eşiyle arası iyidir ,maddi durumları da iyi .. birde 6 yaşında kızları var..

geçen yıl 5 aylık hamileyken bebeğin down sendormlu olduğu ve alınması gerektiği söylendi ve aldılar,bu olaydan sonra çok vicdan yapmıştı acaba değilmiydi ,acaba sağlıklımıydı diye ..ama atlatmıştı ,iyiydi,ondan olduğunu sanmıyorum,hem bir yıl sonra şok neden olsun böyle bir olaydan sonra ..

iki gün önce herşey gayet normalken ,eltisiyle otururken birden durgunlaşmış ,noldu filan demişler bişey yok demiş ,ama halinden belliymiş ,akşama da fenalaşmış ,eşi hemen hastaneye sonra da işte arif bey'e ve sonuç belli ..

pazar gününden beri yatıyor ,gözleri kapalı ,tek lokma yemiyor ,tepki vermiyor ilaçlarını içmiyor ,tek kelime konuşmuyor ..hafta sonu görmeye gittim ,kapıdan baktım yüzünü de örtmüş yatıyor ruh gibi...çok üzüldük ,ailesi ,eşi perişan ,birde küçük kızı var o bile yavrum çiçek toplayıp bahçeden getirmiş annesinin başına iyileş annecm diyomuş..
bugünkü şok tedavisine cevap vermemiş hala aynı ...
diyeceğim şu ki biz neler yapabiliriz yakınları olarak ,doktor geçicek diyomuş ama nasıl ,ümitsiz gib duruyor..yani konuşulanlara tepki yok ,kimseyi tanımıyor ,öylece bakıp bakıp geri kapıyor gözlerini ..bu gibi bir durum yaşayan varmı yada yakınlarında gören duyan ,neler yapabiliriz iyi olması için...???
[/

Gecmis olsun cok zor bir durum insallah bir an once duzelir.Sevgi,sefkat ve sabirla eski saglina kavusur allah kizina bagislar insallah.a.s.

Back