Yarışma Söğürtme Kebabı ve Lotus Tatlısı ile İftar Sofrası

Dahliadivin

Ayar saniyenin peşinde koşmaktır 🕑
Pro Üye
21 Ocak 2018
8.438
20.812
348
32
Herkese merhaba ve iyi ramazanlar misafirlerim için hazırladığım soframı sizlere sunmak isterim

Söğürtme kebabı köftesi için
750 gr kıyma
Bir adet orta boy soğan
Bir yumurta
Bir tutam maydonoz
Bir ck karabiber
Bir ck pul biber
Bir ck kimyon
Bir tk tuz
Bir ck karbonat
2 diş sarımsak

Ezmesi için
5 adet patlıcan
5 adet kapya biber
Bir adet soğan
Bir adet domates yada konserve domates
Sıvı yağ
Tuz karabiber
2 diş sarımsak
Üzerine dökmek için tereyağı

Patlıcan ve biberleri fırında közleyelim soğuyunca kabuklarını soyalım.
Köftelik malzemeleri güzelce yoğuralım
Bir adet soğanı doğrayıp tavada sıvı yağda kavuralım sarimsak ve domatesi ekleyelim biraz pişince közlenmis biber ve patlıcanları ekleyelim. Tuz karabiber ekleyip birbirine geçene kadar pişirelim.
Köfteleri yağda kızartalım servis tabağına ezmeyi koyalim üzerine kızaran köfteleri koyalım.
Tereyağını eritip köftelerin üzerinde gezdirelim yemegimiz hazır.

Lotus tatlısı

Krema için
100 gr krema
Bir paket krem şanti
Bir paket vanilyalı pastacı kreması
200 ml süt
60 gr beyaz çikolata

Lotus bisküvi ve lotus kreması
Tereyağı

Bisküvileri rondodan geçirelim bir yemek kaşığı tereyağıni eritip rondoya ekleyip biraz daha çekelim
Kelepçemizi 20 cm boyutunda ayarlayalim karışımı içine dökelim tabanımızı bardak ile bastirip dolaba kaldıralım.
Krema için çikolatayı benmari usülü eritelim. O erirken krema hariç diğer malzemeleri mikserde çırpalım hemen kıvam alacak.
Sonra krema ve çikolatayı ekleyip tekrar çırpalım.
Tabanimizin üzerine kremamızı dokelim bir gece dolapta beklesin.
Ertesi gün Lotus kremasını benmari usülü eriterek kalıptan çıkarttığımız pastanın üzerine dökelim dilediğimiz gibi süsleyelim.

Seni tekrar yarışmada görmek çok güzel canim bu nasıl lezzet fışkıran bir sofra olmuş böyle, harika görünüyor bu kebabı yemedim ama yesem çok sevecegime eminim patlıcanda köftede çok severim,hele tatlı gece gece hepsini yiyesim geldi eline sağlık canım çok güzeller

Elinize emeğinize sağlık, hepsi birbirinden harika .
Başarılar diliyorum

Cok sagol canim
Ya bende ilk kez denedim lavasda yaptim sardik yedik patlican kebabi gibi oldu guzel yorumun icin tesekkurler :)

Offffff sana geliyoorrruummm köfteyi görmem akşama yapem baree o lotusu görmemm bayılazaamm harika menü 1 oyum sana

Seni sahalarda görmeyi özlemişiz. Tam Dahli tarzı bir sofra. Ellerine sağlık.

Merhaba ellerinize sağlık harika görünüyorlar yarışmada boll şans diliyorum

çok güzel bir menü olmuş. patlıcanla köfte muhteşem yakışıyor. ben çok severim. tatlı da ayrı güzel olmuş eline sağlık canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…