Soğan ve grip....

Lereenim

Onur Üyesi
Pro Üye
17 Ağustos 2006
4.400
1.883
“GRİP” için bir “Eski zaman” öyküsü…

“1919 yılında, Dünyada 40.000 milyon kişinin “Grip” ten öldüğünde, bir Doktor birçok çiftçiyi Griple mücadelede yardım amacıyla ziyaret eder.Birçok çiftçi ve ailesi Grip kapmıştır ve birçoğu ölürler.

Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır, ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır.Doktor böyle olabilmesi için aileye herkesten farlı ne yaptıklarını sorar ve cevaben çiftçinin hanımı odaya , bir tabak içine “soyulmamış” bir “SOĞAN” koyduklarını (muhtemelen diğer odalarada) söyler.Doktor buna inanamaz ve bu “soğan” lardan birini alarak Laboratuvarda Mikroskop altına koyarak inceler ve “soğan” ın içinde “Grip” virüsünü görür.”Soğan” açıkça “Grip” bakterisini absorbe etmiş, emmiştir ve bu sayede de aile sağlıklı kalmıştır.

Evet, ben bu hikayeyi Kuaförümden duydum.O, bana yıllar önce birçok çalışanının “Grip” olduğunu ve böylece müşterilerinin de “Grip” kaptığını anlatmıştı.Gelen yılda o, dükkanına çukur bir tabak içinde bir “SOĞAN” yerleştirir.Ve büyük bir sürpriz yaşar, o yıl hiçbir personeli “Grip” olmamıştır.O işe yaramıştır…(hayır, şimdi o sanıldığı gibi bir “soğan” işinde değildir)

Bu öyküden alınacak ders, bir miktar “soğan” almanız ve evinizin çevresinde biryerlere yerleştirmenizdir. Ne olduğunu görmek için onu deneyin.Biz geçen yıl onu denedik ve asla “Grip” olmadık.

Eğer o sizi ve sevdiklerinizi bu hastalıktan kurtarırsa ne güzel.Buna rağmen şayet “Grip” olursanız, o daha yumuşak ve uysal geçebilir.

Bir miktar “SOĞAN” satın almaya vereceğiniz birkaç liradan başka ne kaybedebilirsiniz? ...”

evet bizim patronda bu yazıyı bi yerden okumuş ve masalarımızda şuan soğan var biraz takıntılıdır da kaydirigubbakcemile3

Ablam vallahi güzel bir paylaşım olmuş. Çok teşekkürler. Soğanı zaten severim odama koyacağım bir tane opuyorumnanaktan

bizimde mutfakta zebzeliğe koyarım ..
ee sürekli mutfakta duran benim..bende ondan pek nezle olmam.
bi gecen oldum onuda soğanın yerini değiştirdim.ayy gercekten doğru sanırım akannehir
benim kız çok olur nezle grip,ona diyeyim hemen.
teşekkürler canııııııımmmm opuyorumnanaktan

cok güzel bir paylasim canim
iki hafta önce ben hastalandim tabiki esimede gecti
bu konuyu duydum ve yatak odama oturma odama bende sogan
koydum cok faydasi olduguna inananlardanim bende paylasimina tesekkürleropuyorumnanaktan

Ablacım harikasınız vallahi,
hemen evimin bütün odalarına koyacağım,
soğan doğal antibiyotik,çok da severim yemeyi,
bu kış da böyle korunalım gripten...
faydalı bilgiler için çok teşekkür ediyorum...
sevgiler...

paylaşımın için tşk...alkisalkisalkis
fakat ilgincime giden soyulmamış “soğan” ın içinde “Grip” virüsünü görmesi olayı...
ben bu olayı soyulmuş soğan diye biliyordum...

Sağol lereenim hemen koyuyorum ...Soğanın ne çok faydası varmış işte bir tane de senini paylaşımından öğrendik
Ben geç kaldım sanırım grip aşısı oldum bir kaç gün önce. Aşı olmadığım zaman çok ağır geçiriyorum. bunu deneyeceğim

Sağol lereenim hemen koyuyorum ...Soğanın ne çok faydası varmış işte bir tane de senini paylaşımından öğrendik
Ben geç kaldım sanırım grip aşısı oldum bir kaç gün önce. Aşı olmadığım zaman çok ağır geçiriyorum. bunu deneyeceğim

ne guzel bi bilgi,tesekkurler paylasim icinalkisalkisalkis,simdi sogan mutfakta oldumu,oturma odasinada faydasi olurmu,hani daha cok cocuklar orada oldugu icin,yada her odayami koymak gerek,cocuk odalari falan:uhm:

Teşekkürler bilgi için... a.s.
Peki soğanı soyupmu koyucaz
soymadanmı orasını anlayamadım... fisfisfis

Lereenim çok güzel bir paylaşım olmuş .Teşekkürler , soğanın antiseptik özelliği ve sayısız faydaları olduğunu biliyorum .Ama bu şekilde yararlanmak hiç düşünmediğim bir şeydi .Şimdi sorun keserek mi yoksa kabuklu olarak mı koyacağımız ?Soyarak koysak kokusu yaylır .Neyse yazılanları takip edeceğim .Bu arada kötü koksa da ben yemeklerle soğan yemeyi çok seviyorum ::))) Sevgiler....

Aslında Lareenimin yazısında belirtilmiş .Soğanı soymadan koyacakmışız .Bu harika ben de koyacağım .Malum ıstanbul da domuz gribi çoğalıyor, bu konuda bir hayli tedirginim .

Bu arada ben her odaya , küçük birer sepet için soyulmamış birer soğan koydum .Etrafına minik yapma güllerle süsledim .Hem dekoratif hem sağlıklı :))

allah allah kaç gündür kara kara düşünürken çocuklarımı domuz gribinde nasıl korurum diye bu topiğe girdikten sonra biraz rahatladım bundan kolayı nevar canım her odaya birertane soğan koyarım da aklıma bişey takıldı yazıyı okurken soğan virüsü kapıyorsa o soğanı yediğimizdede hasta olmazmıyız gerçi soğanlar dışarda pazarda virüs çooook demekki soğan virüsü etkisiz hale getiriyor öyle olmasa soğan yiyen herkes hasta olurdu dimi
rabbim herşeyi bizim için yaratmış

Ben çiğ soğan tüketenler grip olmaz diye duymuştum..
Demek ki her haliyle şifa veriyor..
Çok faydalı ve yerinde bir paylaşım olmuş..
Teşekkürler........

bugün kızı aradım dedim böle böle.evinin her yerine koy.
oda demezmi anne
--- sınıfımıda koyayım ( anaokulu öğr. ) kendisi,çocuklarımda hastalanmasın :lepi:
artık ondan görüp diğer öğretmenlerde yaparlar.hihoyyyt hihoyyyt
sayende kurtulcaklar gripden nezleden
canım canım tekrar öpüyorum opuyorumnanaktan alkisalkisalkis

X