• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Soğan suyunu denediniz mi?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

pembepolar

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
39
0
16
35
Ankara
kıızlaaar aknenin üzerine gece yatmadan soğan suyu sürülüp yatınca akne sabaha geçiyormuş/sönüyormuş:30: deneyen var mı, denemeden önce sormak istedimmmmmmmm

abimin kız arkadaşı anlattı; kız kardeşinin (17 yaşlarında) kocaman bi sivilcesi çıkmış. annesi soğanın suyunu sıkmış, kızı yatırmışlar sivilcesinin üzerine pıt pıt damlatarak sürmüşler. sabaha o kocaman sivilce sönmüş:52: düşününce mantıklı geldi, soğanın antibiyotik ve antioksidan etkisi var.. ama kimse denememiş:44:

Yıllardır sivilce/akne derdiyle uğraşan bir insan olarak bunu da denedim. Yalnız bana faydası dokunmadı, tek etkisi gözlerimde yaşlar ve iğrenç koku oldu :)
Uzun zaman böyle hem doğal, hem kozmetik, hem dermatolojik çareleri deneyince artık anladım ki herkesin cildi farklı reaksiyon veriyor kesinlikle. Benim çok hassas ve kızaran cildim olduğu için kesinlikle limon, soğan, domates falan etki etmedi daha da kızarttı. Ama kil ve lavanta yağı iyi geldi mesela :) Her şey deneme yanılma yoluyla, ama eğer deneyeceksen önce küçük bir bölgede denemeni tavsiye ederim cildinin tepkisini gör.

Yıllardır sivilce/akne derdiyle uğraşan bir insan olarak bunu da denedim. Yalnız bana faydası dokunmadı, tek etkisi gözlerimde yaşlar ve iğrenç koku oldu :)
Uzun zaman böyle hem doğal, hem kozmetik, hem dermatolojik çareleri deneyince artık anladım ki herkesin cildi farklı reaksiyon veriyor kesinlikle. Benim çok hassas ve kızaran cildim olduğu için kesinlikle limon, soğan, domates falan etki etmedi daha da kızarttı. Ama kil ve lavanta yağı iyi geldi mesela :) Her şey deneme yanılma yoluyla, ama eğer deneyeceksen önce küçük bir bölgede denemeni tavsiye ederim cildinin tepkisini gör.

Canimmm oncelikle tesekkurler cevabin icin. Sende kendimi gordum! Liseden beri sivilce ve izleriyle ugrasiyorum... aynen millete yarayan seyler bana da yaramiyo, zarar veriyo aksine:/ bugun ucu kapali siskin kirmizi sivilcenin ustune limon suyu surdum pamukla. Yakti. Kuruladim. 15 dk falan sonra yikadim. 1 ay denicem pes etmeden. Bakalim iyi gelcek mi...
Sogan suyu da ilk gun gercekten indirdi siskinligi. 4 kere yaptim. Aynen gozleri ne bicim yakiyo aglamistan beter bi his:) 1 ay devam etsem iyilescek gibi de, cok zahmetli sogan suyu hazirlamak... portakal sikma aletiyle sikiyorum koca sogandan 1 pamukluk anca cikiyo... koca sogan bosa gidiyo... Limona bel bagladim simdi. Bakalim. Gecmis olsun herkese...

Canım böyle şeylerle uğraşmana deymez hepsi boşşş bende senelerdr çekiyorm bu sivilce illetini denemediğim şey kalmadı doktora gitttm tedavi oluyorm şuan bi dermotoloğa gitt sende bence

Canım böyle şeylerle uğraşmana deymez hepsi boşşş bende senelerdr çekiyorm bu sivilce illetini denemediğim şey kalmadı doktora gitttm tedavi oluyorm şuan bi dermotoloğa gitt sende bence
geçmiş olsun canım, inşallah faydasını görürsün.. ben 2 kere gittim doktora, ilkinde antibiyotik ve krem vermişti. 2.sinde geçmediğini söyledim "o zaman roaccutane yazıcaz" dedi. "yok ben almıyim bana antibiyotik yazın" dedim. kısa süreli küçük etkiler gösteriyo o ilaçlar da. roaccutane da öyle; aylar sonra tekrar çıkıyomuş sivilceler:31: yazık değil mi vücuda, tamamen geçmicekse:19: doğal yöntemleri düzenli yapmak lazım diye düşünüp bunlara başvurdum artık.. düzelme olursa yazarım. bebek gibi yüzlere sahip olmamız dileğiyle:3:

kıızlaaar aknenin üzerine gece yatmadan soğan suyu sürülüp yatınca akne sabaha geçiyormuş/sönüyormuş:30: deneyen var mı, denemeden önce sormak istedimmmmmmmm

ben denedim bir türlü sıkamadığım aknem bayram üzeri beni hasta etmişti soğan suyunu sürdüm ikinci gününe cildim pürüzsüz olmadı ama her sürüşümde biraz daha küçüldü 3 4 günde toparladı .
Kuzenim suyunu sıkıp komple yüzüne sürüyor biraz bekletip yıkıyordu mesela küçük küçük sivilcelerinin sönmesi için .

ben denedim bir türlü sıkamadığım aknem bayram üzeri beni hasta etmişti soğan suyunu sürdüm ikinci gününe cildim pürüzsüz olmadı ama her sürüşümde biraz daha küçüldü 3 4 günde toparladı .
Kuzenim suyunu sıkıp komple yüzüne sürüyor biraz bekletip yıkıyordu mesela küçük küçük sivilcelerinin sönmesi için .

aynen, sivilceyi küçülttüğü/söndürdüğü bi gerçek.. düzenli yapılsa ilaçtan farkı yok da, sıkması zahmetli işte:/ kuzenin veya sen nasıl çıkarıyodunuz soğanın suyunu?

Son düzenleme:
Back
X