• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğan kürü

folik

nickimin kenarı
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
5.950
2.649
448
Soğan kürü deneyen sevgili anne adayları,
Soğan cücüklerimizi takip edebilmek adına Son Adet ve Beklenen Adet Tarihlerimizden oluşan bir liste ekliyorum
Dileyen herkesin yanına hamile ikonu koymak nasip olsun inşallah
Bismillah :nazar:
[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNE ADAYI[/td]
[/tr]
[tr]
[td]bulutefe[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hisarbuselik[/td]
[/tr]
[tr]
[td]niley[/td]
[/tr]
[tr]
[td]melissa[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pembeptk[/td]
[/tr]
[tr]
[td]beybisim[/td]
[/tr]
[tr]
[td]lingen[/td]
[/tr]
[tr]
[td]folikasitka[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ecem[/td]
[/tr]
[tr]
[td]selinayy[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sercem1[/td]
[/tr]
[tr]
[td]mybaby24[/td]
[/tr]
[tr]
[td]npo[/td]
[/tr]
[tr]
[td]lillyfee[/td]
[/tr]
[/table]

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar, bu konuyu açtım çünkü 8 aylık evliyim, ama her şey yolunda gibi görünmesine rağmen gebe kalamadım henüz. bugün reglimin ikinci günü ve yedinci gün soğan kürüne başlamaya karar verdim. umarım işe yarar Allah'ın izniyle.. gelişmeleri bildiririm ilgilenenlere.. selametle..

harika! ne kadarlık evlisiniz? ilk bebek için, değil mi?

içmeden önce çok tedirgindim.:25: kokusu haliyle kötü ama tadı içilemeyecek gibi değil bence. tavsiyem hızlı için. Benim de ilk çocuk için. 9 aylık evliyim :127:

içmeden önce çok tedirgindim.:25: kokusu haliyle kötü ama tadı içilemeyecek gibi değil bence. tavsiyem hızlı için. Benim de ilk çocuk için. 9 aylık evliyim :127:
bendede pko varmıs onun ıcın basladım ınsallah hayırlı sonuclar alırız sogan kurunden

bende prolaktin dışında bir problem çıkmamıştı ancak şimdi 4 aydır çok şükür o da yok, ama bebek de yok. yani görünüşe göre hiçbir sorun yok, bu ay da soğanı denemek için sabırsızlanıyorum.. kokusuna rağmen :9: bebeğimin süt kokusunu içime çekmeden önce soğana dayanabilirim sanırım :9:

bu arada sizler için İ.Saraçoğlu sitesinden bu konuda bir alıntı yaptım. ilginizi çekebilir:

SORU : hocam soğan suyu sayesinde hamile kaldım hem de sadece akşamları 1 bardak içtim ve 1 ay içinde hamile olduğumu öğrendim pcos hastaları kesinlikle soğan suyunu denemeliler. Üstün bilgilerinizi bizimle paylaştğınız için çok teşekkürler hocam. saygılar.

CEVAP : Hafif derecede polykistikover durumunda günde 1x soğan kürünü uygulamak yeterli olabilmektedir. Ancak, orta ve ileri derece polykistikover durumunda günde 2x uygulanmalıdır. Sağlığınız daim olsun. Allah'tan size ve bebeğinize sağlıklı bir ömür diliyorum.

bu arada sizler için İ.Saraçoğlu sitesinden bu konuda bir alıntı yaptım. ilginizi çekebilir:

SORU : hocam soğan suyu sayesinde hamile kaldım hem de sadece akşamları 1 bardak içtim ve 1 ay içinde hamile olduğumu öğrendim pcos hastaları kesinlikle soğan suyunu denemeliler. Üstün bilgilerinizi bizimle paylaştğınız için çok teşekkürler hocam. saygılar.

CEVAP : Hafif derecede polykistikover durumunda günde 1x soğan kürünü uygulamak yeterli olabilmektedir. Ancak, orta ve ileri derece polykistikover durumunda günde 2x uygulanmalıdır. Sağlığınız daim olsun. Allah'tan size ve bebeğinize sağlıklı bir ömür diliyorum.
sagol canım allah razı olsun

kızlar bısey danıscam sıze ıkı ay once pıko var dedı ama gebelıgını etkılemez felan dedı bende adet duzensızlıgı yok kılo yok mayısta adetın ıkıncı gunu hormon testlerı yaptırcaktım hormonları etkılemısmı dıye ama dıyorum ıkı ay sogan kurunu denıyıp sonra yaptırım sızce yanlışmıdusunuyorum

kızlar bısey danıscam sıze ıkı ay once pıko var dedı ama gebelıgını etkılemez felan dedı bende adet duzensızlıgı yok kılo yok mayısta adetın ıkıncı gunu hormon testlerı yaptırcaktım hormonları etkılemısmı dıye ama dıyorum ıkı ay sogan kurunu denıyıp sonra yaptırım sızce yanlışmıdusunuyorum

bence küre başla, ve regl olursan doktorun dediği şekilde hormon testini yaptır yine de, her şey yolundaysa diğer ay kürün ikinci aşamasına geçebilirsin bence. hatta belki regl olmazsın bile :) hep diyorum bu kürün kimseyi zararı olmaz, faydası olur.

SORU : iyi çalışmalar hocam. 1 yıldır çocuk istiyorum. Soğan kürü uyguladığım zaman süresince, soğan kürü gebeliğe engel olur mu veya olası bir gebeliğe zarar verir mi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

CEVAP : Soğan kürü uygulanırken gebeliğe engel olmaz ve gebeliğe de zarar vermez ve de düşük yaptırma riski de yoktur. Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde uygulamakta olduğunuz soğan kürünü veya herhangi bir kür var ise sonlandırınız. Sağlığınız daim olsun.

bence küre başla, ve regl olursan doktorun dediği şekilde hormon testini yaptır yine de, her şey yolundaysa diğer ay kürün ikinci aşamasına geçebilirsin bence. hatta belki regl olmazsın bile :) hep diyorum bu kürün kimseyi zararı olmaz, faydası olur.
inşallah canım bıde arastırdım sıcak ıcılmesı lazımmıs yudum yudum soguk ve ılımamış olması lazımmış

inşallah canım bıde arastırdım sıcak ıcılmesı lazımmıs yudum yudum soguk ve ılımamış olması lazımmış

evet evet, ben de okudum, fazla ılıtmadan içilebilecek ısıda yudum yudum için diyor hoca.

SORU : Sayin hocam, ben 26 yasinda evli bayanim cocugum olmuyor, prolaktin degerim 66'ydi normali 5-21 arasi. sogan kurunu yaptikdan sonra 6'ya dustu. Allah razi olsun. simdi incir kurunu uyguluyorum. insallah ondan da bir fayda gorur hamile oldugumu burada mujde verip en azindan baskalarina da bir umut olur, yaparlar.

CEVAP : Unutmayınız, İncir de prolaktin hormonunu yükseltir. Size önerim, inciri 10 gün uygulayınız ve on gün süreyle inciri uyguladıktan 3 saat sonra günde 1x arslanpençesi çayı içiniz.

SORU : iki yıllık evliyim. çocuğum olmuyordu. genç kızlıkdan bu yana adet düzensizliği yaşıyordum. üniversite hayatim boyunca sinavlara adet sancisindan gidemedigim olurdu. evlendim ve çocuk istedik olmadı. pko olduğumu biliyorum zaten. doktor tedavisiz cocugun olmaz dedi. çok ağladım ve çocuk konusunu kapattım. sonra internetten sizin soğan kürünuzü arastirdim. gerçekten inanarak ve uyarak 3 ay uyguladım. sahurda kalkıp içerdim. hiç aksatmadan ictim. yemeklerde bol soğan yedim. sonra 3. ayın sonunda adetim gecikti. doktora gittim 7 haftalık hamileymişim. ağladım. ve sordum doktora. ben pko luyum kistlerim var. nasıl hamileyim dedim. şok olmuştuk. kistlerim gitmiş ve artık pkolu değilmisim. ve söz vermistim buraya sonuç alırsam yazacaktım. herkes uygulasın diyorum. tedavi ve ilaç kullanmadım ve önce Allah'a sonra size şükrediyorum. hocam dualarımdasiniz her zaman. iyiki varsınız. teşekkür ediyorum. bizi mutlu ettiniz ya Rabbim sizi de her iki cihanda mutlu etsin.

CEVAP : Değerli okuyucular, anne adayı olacaklarda hamileliğe sadece pko (poly kistik over) engel ise, evvel Allah soğan kürü muhteşem bir şekilde etkilidir. Bazı durumlarda pko nun yanında hormon dengesizlikleri, miyom, endometriozis, amh (anti müller hormon) düşüklüğü gibi daha bir çok nedenden dolayı hamilelik gerçekleşmeye bilir. Bu nedenle mutlaka hekime gidip neden hamile kalınamadığının sebeplerinin araştırılması ve teşhis edilmesi gereklidir. Hekimin önerdiği tedavi şekline uyulmalıdır. Tedaviye ilaveten konulan teşhise göre de kür önerilebilir. Sağlığınız daim olsun.

Back