elossa
çok saol cevabın için
incir kürüde
adetin ikinci günü başlanıyo ya
aynı zamanda ikisini kollansam
bir sorun olumu acaba
kızlar ben Bursa dayım siz nerelerdesiniz?
Canım ben de Ankara'dayım...
ya arkadaşlar aklıma bişey takıldı bu soğan kürü için soğanın en ince kabuğu soyulup gerisi dörde bölünüp kaynatılır diyo ya ince kabuktan kasıt ne?
kahverengi kabuğu tamamen soyup beyaz görününce mi kaynatmak lazım ay soruyu nasıl toparlayacağımı şaşırdım
evet canım kahverengi kabugunu soy beyaz olacak sekilde kalacak 4 yada 6ya böl kaynayan suya at 5dk kaynat ılktan biraz sıcak olacak sekilde iç şifa olsuun canım insallah ve gelsin bebişlerimiz amin...
valla canım ıncır kuruyle ılgılı pek bılgım yok kurlerı felanda cok bılmem bal corekotu tarcın ve sogan kurunu yapmıstım sadece..bıde kızlar kaynayan suya attıktan sonra 5 dk. kaynatılıo yazmıslar ben 20 dk. kaynatıodum cunku 5 dk.da pek bısey gecmez heralde suya..bende başlıyım o zaman bal+çörek otu+tarçın eğer adet olursan incir kürüyle beraber yerim olmaz mı cnm
canım ben de iki aydır yiyorum onu.
benim bildiğimi söyleyeyim tatlımm ama istersen yine araştır tatlımm...
adetin 2. başlayıp 12 gün sabah akşam aç karnına yiyorsun... yani 10 gün yememiz gerekiyormuş canım.
10 yemek kaşığı bal
10 çay kaşığı tarçın
10 tatlı kaşığı(silme) toz halinde dövülmüş çörek otu...
göz kararı yapan da var... ilk ay ben de göz kararı yapmıştım, sonra bu tarife göre yaptım bu ay.
valla canım ıncır kuruyle ılgılı pek bılgım yok kurlerı felanda cok bılmem bal corekotu tarcın ve sogan kurunu yapmıstım sadece..bıde kızlar kaynayan suya attıktan sonra 5 dk. kaynatılıo yazmıslar ben 20 dk. kaynatıodum cunku 5 dk.da pek bısey gecmez heralde suya..
canım bu tarıf cok fazla degılmı göz kararı yapmıstım ben yanı zaten bırer tatlı kasıgı atıosun agzına ben bı kase yapmıstım 12 gun tam yetmıstı..bırde corekotunu ezememıstm bı turlu butun butun koymustm daha katlanılabılır olmustu tadı:)
canlarım ben birkaç ay öncesine kadar istanbuldaydım şu an yüksekovadayım haziranda nerde olacagımızı allah bilir....
ben yaptım bu soğan kürünü 15 gun duzenlı şekilde ama olmadı bu ay 10 gun kala 5 gun daha yapcam bakalım
evet canım bana da çok geldi gerçek ölçüleriymiş ben de yarı yarıya düşürmüş uygulamıştım tatlımm...
ben çörek otlarını tahta kesme tahtasına koyup bardağın sırtıyla ezdimzaman alıyor sormaaa
bende öpüyorum ikinizi de inşallah hayallerimiz gerçekleşecek bugün veya gelecekte...gülüp geçecegiz yaşadığımız strese.iyi uykular kızlar.....
bugün 3.günüm bitiyor kızlar.sabah pazara gittim güzelinden itina ile seçtim soğanlarımı.insan soğan alırken mutlu olur mu? olurmuş:)))
örek otunun öğültümüşüde var aktarlarda kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?