Eskiden öyleydi.Ben 14-15 yaşındayken 3 büyük şehir dışında diğer şehirlerde birkaç eğitim entitüsü(öğretmen yetiştiren) ve birkaç devlet mimarlık mühendislik akademisi dışında okul yokdu3 büyük il hariç bütün taşra üniversitelerini kapatacaksın. O zaman ak koyun kara koyun belli olur.
Eskiden öyleydi.Ben 14-15 yaşındayken 3 büyük şehir dışında diğer şehirlerde birkaç eğitim entitüsü(öğretmen yetiştiren) ve birkaç devlet mimarlık mühendislik akademisi dışında okul yokdu
şimdi herkes okuyor, herkes en yükseği okuyor, ara eleman yok.
meslek lisesi mezunu olarak farkındayım zaten bu durumun.Ara elemana yatırım yapman lazım meslek okulunda nerde makine nerde tecrübe ? Havadan mı gelecek gidin bir almanyanın meslek okullarına her türlü modern ve çağa uygun alet bulabilirsiniz öğretmende donanımlı bizde bir tahta masa kitap yeterli olmuyor , anlayın artık !
Çözülmez , biz deki sorun ilk okuldan başlıyor , eğitim sistemi başlı başına sorun . Bu şekilde çocuk oyuncağı gibi eğitim sistemini değiştirdikleri sürece arada hep böyle kaynayanlar olacak . Sistemi oturtmaları gerekiyor önce. Geri kalan çözümler geçici çözümdür.simdi peki, meslek liselerinin universitelere girerken puan katsayi muhabbeti gene eski sisteme donse, puanlari dusurulse, o zaman bu sorun cozulur mu ki?
yok anlasiliyor.Çözülmez , biz deki sorun ilk okuldan başlıyor , eğitim sistemi başlı başına sorun . Bu şekilde çocuk oyuncağı gibi eğitim sistemini değiştirdikleri sürece arada hep böyle kaynayanlar olacak . Sistemi oturtmaları gerekiyor önce. Geri kalan çözümler geçici çözümdür.
Öncelikle şu her ili geçtim her ilçeye üniversite açmayı bıraksınlar bir önce de üniversitenin de itibarı kurtulsun .Sen okul açıyorsun 10.000 kişi mezun oluyor aynı bölümden, alıyorsun 100 kişi , geri kalanlar ne yapacak ? Herkesi alamazlar işe , herkesi alamıyorlarsa , herkesi almamaları gerekir o okula . Sınır koymalılar bölümlere .
Bu nasıl bir cümle kurmaktır anlamadım ama umarım anlatabilmişimdir