• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

smear testi

sec

Guru
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2010
353
12
318
- Yurtdışı
kızlar ben smear testi hakkında bir soru sormak i stiyorum.geçenlerde muayene olmuştum ilk muayenemdi korkuyla geçti korkulcak bişi de yok aslında) neyse kontrol esnasında doktorumun elinde cama fırçayla bişe sürerken gördüm fakat sormadım doktora..acaba o smear mıydı?daha sonra birkaç hastaya sordum ordan ama onlar onun smear olmadığını smearı cam tüp şişede verildiğni ve o tüpü bizim götürüp verdiğimizi sölediler .kafam karıştı :19: nasıl alınıyorki smear acaba?benden aldığı neydi ozaman?

Canım smear değildir o uzun çubuk benzeri bişiyle vajinanın derinlerinden kültür alınarak yapılıyor ben biraz fazla acı çektim evlendikten sonra ilk muayenemde aldı doktor bağırdım yaa..korkma ya da kork ama ihmal etme .. 2.5 -3 kğ bir bebeği doğurabilen canlılar olarak böyle birşey vızıltı emin ol..:18:

Smear testi ,akıntıdan sürüntü şeklinde fırça yardımıyla örnek alınıp cam plaka üzerine sürülerek tahlile gönderilir ve çıkan sonuç temizmi değilmi belli olur.
sana yapılanda bu yani smear testi

Banada bugün yaptılar bende 1 yıllık evliyim ilk defa doktora gittim, beni çatala çıakrttı çok korkunçtu ilk başta kastım sonra doktor kasma deyince başka şeyler düşünrek rahatlamaya çalıştım ama çokta oly bi durum değil, ben nasıl çocuk doğğururum diye düşünmedim değil.sonucumu 10 gün sonra alıcam.

Back