Smear testi

zeeyneep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2006
55
0
86
Antalya
merhaba arkadaşlar.
aranızda hic simir testi yaptıran var mı:uhm: ben 13 aylık evliyim.gecen gun doktora gittim ve doktor simir testi yaptırmamaı istedi. test patalojiye gonderildi :Saruboceq:15 gun sonra tekrar gidecegim doktora.cok telaslanıyorum.aranızda yaptıran veya neden yaptırldıgını bilen varsa yardımcı olabilirmi?:utangac:

cnm onda korkulcak birşey uok rutin olarak her bayanın yılda 1 kez simir tetsti yaptırması gerekiyor. simir testi düzenli kontrol diyebiliriz herhangi birşey varsa rahimle ilgili kötü hastalık olarak allah korusun erken teşhis koyabilmek için yapılan kontrol sadece ve onun sonucu evet hemen çıkan bir sonuç değil belli bir süre sonra alınıyor am korkmana gerek yok dediğim gibi her bayanda bu böyle yani olması gereken bu her sene yaptırmak

canım onda korkacak bişey yok.kanser tarama testidir aslında ama varsa vajinal enfeksiyonlarda varsa ortaya çıkar.ben 3 hafta önce yaptırdım.vajinit çıktı .enfeksiyon var yani .o yüzden hamile kalamıyormuşum.doktor vajinal fitil verdi .umarım tahlillerin temiz çıkar geçmiş olsun

mandal tabir edilen bir araçla rahim tam açılıyor bir pamuklu çubuk yardımıyla ordan alınan sıvı teste gönderiliyor işlem bu yazdıgım kadar sürmüyor

canım bende daha yeni yaptırdım rahimde yara ve fazla akıntım olduğu için dr istemişti dün sonucu öğrendim allaha şükür temiz çıktı umarım seninde temiz çıkar sonuçların. Telaş etme canım geçmiş olsun...

benede yaptırdım smear testi,,cuma günü sonucu alıcam,,bende yaptırmadan önce çok korkuyordum ama 5 saniye sürdü,,inşallah sonuçta güzel çıkacak,,rutin bir kontrol yani korkma canım,,

Vllahi ben normal muayeneye gitmiştim dr bana uzan dedi ben zannettim normal alttan muayenesini yapıyor sonra kalktı bana bir kağıda sardı verdi bi tüp gibi bişeyi bunu al şuraya götür sonucunu alırsın smer testi dedi. Yani anlayacagınız ben muayene ediyo zannederken ooo herşeyi yapmış alcagını almış smer testi icin benim haberim yok bana demedi bile sonradan söyledi o yüzden hiç korkmadım belki önceden sölese bende korkardım benim ruhum duymadı :)

Evet arkadaşlar hepimizin yaptırması gereken bir test. en ufak bir acı bile hissetmiyorsun. Yaptırın içiniz rahatlasın.

ben 3 saat önce yaptırdım cnm dr dedik simir testi yaptır ben nasıl bakıldıgını bile bilmiyodum valla yattım baktılar evli olan her bayan rahatlıkla baktırabilir acılı bi işlem deil yani ben anlamadım valla bişey 25 gün sonra gidip alıcam bakalım yara yok dedi ama başka bişeyde cıkmaz inşallah bebek istiyorum çünki çok.bakalım hayırlısı.

evet oldukça basit.drda beni muayene için yatırmıştı.tamam kalkabilirsin dedi.elime bi kağıt verdi smear yazıyodu sadece kağıtta.aşağıya in bunu ver dedi.bende dedim smear alcak heralde ilk önce ödemesini yaptırıyo.indim aşağıya verdim kağıdı.ücret talep ettiler.verdim neyse parayı.yarın gelip sonucunu alabilirsin dedi.benden smear alınmış bile haberim yok.neyseki temiz çıktı.

Son düzenleme:
arkadaşlar yaptırmak çok mühim erken teşhis için her bayanın yılda bir kere yaptırması gerekiyormuş bide ne me lazım yaş geçmeden rahim ağzı kanseri aşısı yaptır dedi ne olur ne olmaz her bayanın o aşıyıda yaptırması gerekiyormuş..bende ufak enfeksiyonel bir yara vardı ama smear testi ile temiz çıktı yani önemli bir yara değilmiş fitille geçti smear testi biraz gerginleştiriyor insanı mandal denilen aletle açıp bir çubuk sokuyor biraz kasıkların gerginleşiyor ama 2 sny bile sürmüyor o gerginleşme ben biraz panik bir insan olduğum için ayy napıosunuz modunda oldum:) ama korkulcak bişi yokmuş ama doktorda nazımı çekti vallahi:)

bana da yardımcı olurmusunuz lütfen.geçen ay yapıldı smear testi ACUS:önemi saptanmayan atipik skuamöz epitel hücre varlıgı çıktı 1 ay sonra tekrarı istendi kanser hücresi degil dedi doktorum ama korkuyla 1 ay sonra tekrarı yapıldı potoloji rapora biopsi önerilir yazmış pazartesi hastaneye gidicegim endişe içindeyim bu nedemek oluyor bilen varsa bu aşamadan geçen bir arkadaşım varsa bana cevap yazarsa sevinirim.

Bende tasa edıyordum nasıl yaptıracam bu testi acı verirmi korkarmıyım v.s

cevaplarınız icimi rahatlattı tesekkurler..

benimde yaptirmam lazim ama korkudan gidemiyorum o aleti gorunce bayilirim ben yaa offf off:(((
benim kadar korkak varmi acaba:((

Her kadının yılda 2 kere yaptırması gereken bir test. Ben ilk testimi 4 ay önce oldum. Ocak ta yine yaptıracağım.

benimde yaptirmam lazim ama korkudan gidemiyorum o aleti gorunce bayilirim ben yaa offf off:(((
benim kadar korkak varmi acaba:((

evet bende çok korkuyordum.hatta 1 yıl aldı muane olmam ve sonunda eylülde muane oldum.üzerimden yük kalktı valla..hatta konum bile var.

http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/227556-spekulum-korkusu-olan-var.html

istersen buraya bir bak..ne hallerdeydim gör..belki başkalarının yazısı sana güç verir

randevuyu aldım ve 1 haftada kendimi motive ettim ve gittim:) biraz acıdı ama oldu bitti işte
büyük olasılıkla ilk olduğu için acımıştır..sonra sonra alışırım

nesrincim aciyormus yaa hic anlamadim bile diyenleri giptayla okuyorum valla benim cnm cok tatli herkesin oyle muhakkak ama simdi linke tikliyorum tatlim:1hug:

valla ben daha dun yaptırdım,doğumdan sonra gel demıştı dr.um yatmamla kalkmam1 dk falan surmuştur.korkacak hiçbişey yok ki ben de acayıp tırsık bı tıpımdır.sonucunu yarın alıcam ınşallah o da guzel gelir.korkunun ecele faydası yok kızlar.ben hep şöyle düşünüyorum sonradan allah korusun daha buyuk işlemler için yatacağıma önceden 2 dk dişimi sıkarım.erken teşhis hayat kurtarır unutmayın...

cnm korkma bende 6ay önce yaptrdım bu düzenli aralıklarla yaılması gereken bişi.inş ii sonuçlar alırsın

Back
X