smear testi sonucum ? kötü birşey mi var ????

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
45
kızlar az önce smear testi sonucum geldi. aynen şunlar yazıyor. kötümü iyimi anlayamadım, doktora randevu aldım ama daha 3 günüm var. içim içimi yiyor. birşey varmı acaba ? "endoservikal ve/veya transformasyon zon komponenti var" demek ne demek ? yorum kısmında "intraepitelyal lezyon veya malignite görülmedi" demek kötümü iyimi ?

=====================================================================
SMEAR TESTİ SONUCUMDA YAZANLAR :

örnek yeterliliği : değerlendirme için yeterli. endoservikal ve/veya transformasyon zon komponenti var.

yorum/sonuç : intraepitelyal lezyon veya malignite görülmedi.

Rapor formatı gereği doktor gördüklerini yazmış. Kötü bişi yok herşey olması gerektiği gibi çıkmış içiniz rahat edebilir

yeterli örnek alınmış sürüntüde, sonucunda da bir sıkıntı çıkmamış :) geçmiş olsun

öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler. sıkıntı olmadıgını nasıl anlıyorsunuz acaba ?

raporda bir yerde birşeyler için var demiş. var olması iyimi kötümü acaba ?

raporda başka bir yerde birşeyler görülmedi demiş. görülmesi veya görülmememsi hangisi iyidir acaba ?

Bu mesleğin içindeyim o yüzden anlıyorum.

Doktor ilk cümlede yeterli olduğunu belirtmiş bu smearınız geçerli demek. Endoservikalin var olması ne iyi ne de kötü dediğim gibi rapor formatı gereği doktor var olduğunu belirtmiş sadece yok olsaydı da bişi değişmeyecekti.

Malignite yani kanser ve intraepitelyal lezyon yani kanser öncüsü görülmedi yazmış ki bu da haliyle iyi bişi. Yeterince açıklayıcı oldum mu?

teşekkür ederim, çok endişelenmiştim, içimi rahatlattınız

Normal flora elemanları üredi.
Bende de bu yazıyor şimdi iyi mi kötü mü anlamadım bir bilginiz var mı acaba

Merhabalar banada yardımcı olur musunuz?
- sıvı bazlı smear
-yeterli
-transformasyon zon elemanları var
İntroepitelyal neoplazi ve maligne açısından negatif

Merhaba bende smir yaptırdım endoservikal transformasyon bölgesi elemanları yokluğu yazıyor inflamasyonda lökosit yok işaretli tanı da yeterli ancak işaretli bunlar yazyıro ne demek ve hpv 16 çıkmış yazıyor bunlar ne demek yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Eklentiler

• E0E4ABB9-CC7F-4B27-9C61-D9862DEB96FC.jpeg
    145,6 KB · Görüntüleme: 410
Ben de de aynısı yazıyordu.sonuc negatif ama hpv 16 pozitif çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…