- 25 Şubat 2020
- 1.447
- 1.301
- 45
-
- Konu Sahibi kelebek1979
yeterli örnek alınmış sürüntüde, sonucunda da bir sıkıntı çıkmamış :) geçmiş olsunkızlar az önce smear testi sonucum geldi. aynen şunlar yazıyor. kötümü iyimi anlayamadım, doktora randevu aldım ama daha 3 günüm var. içim içimi yiyor. birşey varmı acaba ? "endoservikal ve/veya transformasyon zon komponenti var" demek ne demek ? yorum kısmında "intraepitelyal lezyon veya malignite görülmedi" demek kötümü iyimi ?
=====================================================================
SMEAR TESTİ SONUCUMDA YAZANLAR :
örnek yeterliliği : değerlendirme için yeterli. endoservikal ve/veya transformasyon zon komponenti var.
yorum/sonuç : intraepitelyal lezyon veya malignite görülmedi.
teşekkür ederim, çok endişelenmiştim, içimi rahatlattınızBu mesleğin içindeyim o yüzden anlıyorum.
Doktor ilk cümlede yeterli olduğunu belirtmiş bu smearınız geçerli demek. Endoservikalin var olması ne iyi ne de kötü dediğim gibi rapor formatı gereği doktor var olduğunu belirtmiş sadece yok olsaydı da bişi değişmeyecekti.
Malignite yani kanser ve intraepitelyal lezyon yani kanser öncüsü görülmedi yazmış ki bu da haliyle iyi bişi. Yeterince açıklayıcı oldum mu?
teşekkürler dönüşünüz içinyeterli örnek alınmış sürüntüde, sonucunda da bir sıkıntı çıkmamış :) geçmiş olsun
Normal flora elemanları üredi. Bende de bu yazıyor şimdi iyi mi kötü mü anlamadım |
Normal flora elemanları üredi.Bu mesleğin içindeyim o yüzden anlıyorum.
Doktor ilk cümlede yeterli olduğunu belirtmiş bu smearınız geçerli demek. Endoservikalin var olması ne iyi ne de kötü dediğim gibi rapor formatı gereği doktor var olduğunu belirtmiş sadece yok olsaydı da bişi değişmeyecekti.
Malignite yani kanser ve intraepitelyal lezyon yani kanser öncüsü görülmedi yazmış ki bu da haliyle iyi bişi. Yeterince açıklayıcı oldum mu?
Yazdığınız sonuç mikrobiyoloji sonucu gibi, Patoloji sonucu olduğundan emin misiniz?Normal flora elemanları üredi.
Bende de bu yazıyor şimdi iyi mi kötü mü anlamadım bir bilginiz var mı acaba
Smear kültür testi sonucu diye yazıyorYazdığınız sonuç mikrobiyoloji sonucu gibi, Patoloji sonucu olduğundan emin misiniz?
Serviks Kültürü sonucu diyorYazdığınız sonuç mikrobiyoloji sonucu gibi, Patoloji sonucu olduğundan emin misiniz?
Smear testi değil yazdığınız sonuç. Bu iki test birbirinden farklı. Kültür sonucunuz normal çıkmış.Serviks Kültürü sonucu diyor
Merhaba bende smir yaptırdım endoservikal transformasyon bölgesi elemanları yokluğu yazıyor inflamasyonda lökosit yok işaretli tanı da yeterli ancak işaretli bunlar yazyıro ne demek ve hpv 16 çıkmış yazıyor bunlar ne demek yardımcı olursanız sevinirim teşekkürlerBu mesleğin içindeyim o yüzden anlıyorum.
Bu mesleğin içindeyim o yüzden anlıyorum.
Ben de de aynısı yazıyordu.sonuc negatif ama hpv 16 pozitif çıktı.Bu mesleğin içindeyim o yüzden anlıyorum.