Smear Testi Sonuçlarım asc-us

Carpe Diem Angel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2018
239
123
Merhaba arkadaşlar
Bugün smear testi sonuclarimi aldim ama henüz doktora gösteremedim, daha önce bu sonuçlarla karşılaşan yada duyan ne olduğunu bilen varsa yazabilir mi lütfen

Sonuc: atipik skuamöz hücreler ascus

"endoservikal hücre transformasyon zon komponenti var" yazıyor. Ne demek bunlar? Araştırdım ama pek anlayamadım. Kötü bisey mi 😔

Merhaba arkadaşlar
Bugün smear testi sonuclarimi aldim ama henüz doktora gösteremedim, daha önce bu sonuçlarla karşılaşan yada duyan ne olduğunu bilen varsa yazabilir mi lütfen

Sonuc: atipik skuamöz hücreler ascus

"endoservikal hücre transformasyon zon komponenti var" yazıyor. Ne demek bunlar? Araştırdım ama pek anlayamadım. Kötü bisey mi 😔

Hücresel değişim var... Hpv tiplemesi isteyin ve kolposkopi işlemi talep edin... Lezyon varsa ortaya çıkar ve leep işlemi ile dondurabilirler... Erken teşhis önemli... 6 ayda smear verin... Korkulacak bir durum değil.... Rahat olun...

Gebelik düşünüyorum, gebelige engel mi bu durum peki? Nasil bi tedavi yöntemi var, valla kendimde değilim hastaneden geldiğimden beri 😔
Gebeliginize engel bir durum yok ama siz yinede doktorunuzla konusun once kontrollerinizi yaptirin sonra gebelik dusunun arkadasinda dedigi gibi hpv kolposkopi yaptirin sonuclara gore yolunuzu cizin ama suanda endise edicek bir durum yok

X