Evet bekleme süreci en sıkıntılı süreç bence. Asc-h illa kanser olduğu anlamına gelmiyor. Asc-h bazen bir enfeksiyon durumuna da işaret edebiliyormuş. Benim de smear sonucum asc-h idi ama patoloji sonucu temiz geldi çok şükür. Önemli olan patoloji sonucudur. Patoloji sonucu ne diyorsa durum odur. Sizin patoloji sonucunuz her ne gelirse gelsin emin olun ki bu bir erken teşhis olacak. Erken teşhis ile tedavi olarak bu hastalıktan tamamen kurtulacaksınız. Belki sizinki de temiz çıkacak. Beklemek sizin için çok yıpratıcı olabilir, benim için de öyleydi. Ben bu yüzden patoloji sonucum daha gelmeden 1 hafta önce bir jinekolojik onkoloji profesörüne de muayene oldum ve hoca kolposkopi ile incedi ve rahim ağzında kansere dönüşmüş bir lezyon görmediğini ve patoloji sonucu gelince de eğer gerekirse leep işlemi ile tedavi edilebileceğini söyledi. Beklemek çok yorucu olacaksa siz de bu alanda işin uzmanı ve deneyimli bir jinekolojik onkoloğa muayene olabilirsiniz, sizi rahatlatabilir. Çok geçmiş olsun. Güzel haberler alın inşallah. Fakat korkmayın, sonuç her ne olursa olsun erken teşhis olacak ve tedaviniz olacak.