Smear Testi sırasında ve sonrasında çok acı yaşadım

cisemyldz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
145
16
39
Arkadaşlar Ketem Antalya' da ilk defa smear testi yaptırmak için gittim. Test için örnek alıcak bayan doğum pozisyonuna alıp göstermeden spekulum adında bialeti yerleştirdi ve onu genişletmek için açarken aşırı açı çektim içimden rahmime doğru, sanki vajina içim o alete kıstırılmış gibi geldi kıvrandım resmen, örnek aldığı uca dahi kan damlaları geldi ve dayanmamı söyledi yaparken çok zor olsa da dayandım. Çıkardıktan sonra o aletin doğum yapan bayanlar için olduğunu ve doğum yapmadığım için vadina içimin dar olduğunu söyledi. Neden bunun için özel spekulumları yoktu ki, yoksa neden yaptı. Benim sonra söylediğim ona burada yaptıracağım ilk ve son smear testim olduğuydu. Sonrasında 3-4 gün boyunca içimde acı yaşadım. Üzerinden iki ay geçti hala anımsayınca o acıyı yaşıyorum, şuanda da oramda ağrıya benzer bişey hissediyorum. Testi yaptırma amacım da ara ara tekrarlayan mantar şikayetimdi. Ara ara oramda hala acıyaşıyorum, acaba rahmime yakın biyere o aletle ciddi hasar mı verdi. Buna benzer bişey yaşayan var mı aranızda, çok pişmanım yaptırdığıma sonuçları nedeniyle, tecrübesiz olup gitmem nedeniyle de.

Geçmiş olsun. Doğum yapmadım ama benim çok rahat olmuştu. Hiç ağrı sızı olmadı sadece örneği alırken fırçanın sürtünmesini hissettim. Kanayacak kadar açtırması hiç normal değil altı üstü incecik bir fırça girecek

Allah Allah ben de cok korkarak gittim ama yani sinek isirigi derler ya o kadar bile acimadi hic hissetmedim bile...

Balım grçmiş olsun. Benimkinde hiçbişi hissetmedim. Bazılarının vajina girişi çok dat oluyomuş acaba seninkide mi öyle? Benim arkadaşım vajinal muayrne bile olurken zorlanıyordu mesela..

Ben ilk evlendigim zaman yaptirmistim ciglik atmistim canim seni anliyorum mantar baslangici varmis bende kanama da vardi bir daha deseler kesinlikle yaptırmam cok canim yanmisti

Balım grçmiş olsun. Benimkinde hiçbişi hissetmedim. Bazılarının vajina girişi çok dat oluyomuş acaba seninkide mi öyle? Benim arkadaşım vajinal muayrne bile olurken zorlanıyordu mesela..
Vajina girişi değil bahsettiğim, vajina sonundan (rahim başlangıcı) ortaya doğru kısım, ben her zaman bir doktorun veya hemşirenin yapacağı işlemi yapmadan önce bahsetmesi ve kullandığı aparatları göstermesi taraftarıyım. Daha önce videolar da izlemiştim bu konuda, yalnız spekulumun doğum yapmış kadınlara dönük olması çok saçma eğer yapan bayanın söylediği doğruysa, sonuçta amaç rahim deliğini görmek amaç, herkese dar da kullansalar olur, bahsettiğim ketem sonuç almaya gittiğimde kapanmış sonuçlar belediye labaratuarrına devredilmiş. Yaptıracak olanlara tavsiyem, kullanacak olan aparatları görmeniz, kanama olur mu, acır mı gibi sorular da sormanız. Bende aparatı yerleştiriken değil onu açarkan içimden aşırı acı oldu ki reğlimi dahi ağrısız geçiren birisiyim. Hayatımda tatmadığım biacı beynime kazınmış oldu ve anımsayınca aynı duyguyu yaşıyorum.

Geçmiş olsun. Doğum yapmadım ama benim çok rahat olmuştu. Hiç ağrı sızı olmadı sadece örneği alırken fırçanın sürtünmesini hissettim. Kanayacak kadar açtırması hiç normal değil altı üstü incecik bir fırça girecek
evet aynen plastik mi metal bişey mi kullandı spekulumu onu dahi bilmiyorum, göstermeden yaptı herşeyi. Kanayacak şekilde açtırması hiç normal değil bence de.

devlet doktorlari hic nisey demezler zaten snear yapilcakmi yapilcak e ordan muayene sonucta oyuzden acirmi acimazmi bagirsanda sana kizarlar

anladığım kadarıyla kadın acıyacağını bile bile yaptı, bana söyleseydi yaptırmazdım, orası kapanmış yalnız yapanı bulacağım yine de, 2. kez smear yaptırdım doğrulama olsun diye araştırma hastenesinde, belki yapmaz diye daha önce yaptırdığımı söylemedim, daha önceki sadece HPV DNA ya dönüktü. Smearda detaylı rapor yoktu normalde oluyormuş tekrar yaptırdım o nedenle. Kadın doktor ne yapmam gerektiğini söyledi. O yaşadığım acı öyle bir zihnime işlemiş ki elimle 2-3 defa engel olmaya çalıştım, spekulumda hiçbiacı yaşamadım örnek alırken yaşar mıyım die düşündüm sorduğumda yaşamazsın demesine rağmen korktum. Kadın böyle olursa yapmıyacağını söyledi, hazır olduğumda gelmemi söyledi ve hazırım dedim hiç acımadı. Hiçbişey hissetmedim yalnız ağlıyordum, doktor da bahsettiğimde o yapana da böyle yapmışsındır falan filan söyledi, sonra özür diledim analattım brz siz de iç acımadı diye de söyledim yalnız çok yoğunmuş gibi başından atmaya çalışan yüzünü yardımcısından tarafa çeviren ve görmemezlikten gelen bitavrı vardı. Soracaklarımı da unuttum, rahim girişim temiz mi değil mi fln gibi. Buarada diğer testimde iki hpv çeşidi çıktı. Öğrendim öğreneli vucut direncimi yüksek tutmaya çalışıyorum ve her gün spor yapıyorum. Kendim de speluktum almayı istiyorum, gerçekten de boyutları varmış S/M/L diye üç tane. Şimdi düşünüyorum önceki kadın acı verçeğini bile bile neden böyle yaptı, neden yönlendirmedi beni başka biyere, bunu yapan başka bişey de yapmış olabilir mi, oraya hpv kültürü yerleştirmek gibi ihtimal hiç olmasa da aklıma da gelmiyor değil. Öncekinde; şunu düşünün vajinanızın rahim kısmına doğru sığmayacak spekulumu siz katlanılmaz acı yaşıyorken yerleştirdikten sonra açması. Demek ki vajinanın rahim kısmına uzanan kısmı dardı ve bile bile zihnimden çıkmıyacak bir acıyı kazıdı. Sonraki doktor ona da aynısını yapmışsındır dedi suçlayıcı bitarzda, oysaki ben bilmiyerek gittim hiç engel olmamıştım da daha önce yaptırmadığımdan. Birinci doktor anlatmasa da yaparken acıtsa da sonradan anlattı bagsetti iyi bir şekilde konuştu. İkincisi de yaptığı işlemde hiçbişey hissettirmedi yalnız suçlayıcıydı ve hasta psikolojisinden anlamaz bitavrı vardı.

Spekulum alıcam ve kendim de bakıcam, gelicek ay kolposkopiye gidicem randevu almıştım, aile hekimim erkek kontrol ettir dedi. Sonraki smearda hpv çıkarsa ve kolposkopi de rahim ağzın ve vajinan sorunlu değil derlerse (ki ilk doktorum görünürde hiçbişey yok rahim girişin temiz sadece hafif mantarın var bununla ilgili doktora git demişti), spekulum alıp kulak kürdanıyla ayda bir kez gibi rahim ağzı girişime doğal elma sirkesi dokundurmayı düşünüyorum. Buarada evleninceye kadar birliktelik yaşamama kararı aldım ya da bununla ilgili tam teşekküllü karşımdakinin raporu olması gerekiyor. Bilinçlendirmek istiyorum bilmeyenlerinizi erkek arkadaşınız anlık birisiyle birliktelik yaşadı diyelim, size taşıyabileceği HPV nin 100 çeşidinden olan 16 ve 18 türü rahim kanserlerinin %70 ine neden (bu çeşitleri olsa çok daha dikkat gerektiriyor). Ayrıca HIV ve Hepatit B gibi bulaşabilcek rahatsızlıklar da var ve sadece öpüşmeyle HPV de size geçebiliyormuş. Tavsiyem yan etkilerini araştırın hpv nin ikili yani 16 ve 18 in ikisine karşı tek bir aşı varmış. 9 tehlikeli HPV ye dönük de aşı çıkmış henüz Türkiye onaylamamış, Türkiye de yok 9 tipine kaşı koruyan aşı. Hepatitlere karşı aşı olunmak gerekiyor. HİV kalıyor geriye. Sadakatine güvendiğiniz ilgili sağlık testleri olan kişiyle ilişki kurmak gerekiyor.

Keşke bu başlığı daha önceden görseymişim dedim bugün. daha evvelinde smear tedyaptırmış ve hiç sorun yaşamamıştım. Bugün Ketem’de yaptırdım belki de aynı semttir. yaptırmaz olaydım. Aynı cümleler ile teselli edildim “...normal doğum yapmadığın için.....”
Çığlık çığlığa ağlaya ağlaya.. şuan da hala kanamam var. Normal dediler! Bence hiç değil

Arkadaşlar Ketem Antalya' da ilk defa smear testi yaptırmak için gittim. Test için örnek alıcak bayan doğum pozisyonuna alıp göstermeden spekulum adında bialeti yerleştirdi ve onu genişletmek için açarken aşırı açı çektim içimden rahmime doğru, sanki vajina içim o alete kıstırılmış gibi geldi kıvrandım resmen, örnek aldığı uca dahi kan damlaları geldi ve dayanmamı söyledi yaparken çok zor olsa da dayandım. Çıkardıktan sonra o aletin doğum yapan bayanlar için olduğunu ve doğum yapmadığım için vadina içimin dar olduğunu söyledi. Neden bunun için özel spekulumları yoktu ki, yoksa neden yaptı. Benim sonra söylediğim ona burada yaptıracağım ilk ve son smear testim olduğuydu. Sonrasında 3-4 gün boyunca içimde acı yaşadım. Üzerinden iki ay geçti hala anımsayınca o acıyı yaşıyorum, şuanda da oramda ağrıya benzer bişey hissediyorum. Testi yaptırma amacım da ara ara tekrarlayan mantar şikayetimdi. Ara ara oramda hala acıyaşıyorum, acaba rahmime yakın biyere o aletle ciddi hasar mı verdi. Buna benzer bişey yaşayan var mı aranızda, çok pişmanım yaptırdığıma sonuçları nedeniyle, tecrübesiz olup gitmem nedeniyle de.

Keşke bu başlığı daha önceden görseymişim dedim bugün. daha evvelinde smear tedyaptırmış ve hiç sorun yaşamamıştım. Bugün Ketem’de yaptırdım belki de aynı semttir. yaptırmaz olaydım. Aynı cümleler ile teselli edildim “...normal doğum yapmadığın için.....”
Çığlık çığlığa ağlaya ağlaya.. şuan da hala kanamam var. Normal dediler! Bence hiç değil
Canım çok üzüldüm, bence bekarlara hususi de yapabiliyor olabilirler, sağlık bakanlığa kurumları şikayet edin lütfen böyle olursa, bunların küçük, orta ve büyük boyutları varmış. Sanırım bize en büyük boyutunu uygulamışlar, araştırma hastanesinde kadın doğuma yaptırırken kadın doktoru boşu boşuna yordum small uyguladı ve hiç acımadı. Acırsa ucu geniş olanı uyguluyorlar acımadan, bu çok kötü bişey ve şuç bence, kanatıp acıtanları sağlık bakanlığına şikayet edin lütfen, benim yaptırdığım ketem kapandığından yapmadım.

Buarada bağışıklığım yok etmiş o görünen hpv leri, son testimde, ilk yaşatılan bir tramvaydı, geçmesi için spor yapın, psikolojiniz ii olsun, iyi de beslenin.

X