• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Smear hpv sonucuma bakar mısınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi asli98
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kolposkopi yaptırdım 3 hafta önce. 31 tipli pozitif geldi benim 2 senedir de var muhtemelen. İnatçı mantarım vardı onun dışında şikayetim yoktu erkek arkadaşımda siğil çıkması üzerine test vermiştim. kolposkopide cin1 dendi 6 ay sonra kontrol önerdiler şimdi takviye alıp onu kullanacağım 3 ay . sonra belki başka takviyeler de kullanabilirim. 1 yıl sonra da tekrar hpv testi istedi zaten bu süreçte benim tüm smearlarım negatif gelmişti smeara güvenmemek gerek
Anladım. Bu zamana kadar hiç bir şikayetim olmamıştı 3-4 aydır adetle ilgili sıkıntılar yaşadım bu ay da adetimden sonra kanama olmaya başladığı için genel tetkik olarak yaptırdım testi. Böyle bir sonuç çıktı henüz doktora göstermeye gidemedim. Eşimde de her hangi bir siğil vs yok hiç olmadı. Ama bilemedim aklıma bir sürü şey gelmeye başladı.

Merhaba hanımlar
Doktora gittim smear yaptı sonucuma bakar mısınız kafam karıştı internette yazılar farklı bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz?
Ben bekarım cinsel birlikteliğin olmadı ama siğillerim var, yaşımdan ve evli olmadığım için test yapmadılar yani eşine ne diyeceksin diye kaygılanmamalısın. Sadece cinsel yolla bulaşmıyor

Ne diyeceğimi bilemedim şuan dünyam başıma yıkıldı. Evliyim 2 senedir eşimle birlikte oluyorum sadece. Kafam çok karıştı şuan
Bunu evliliğinden önce de kapmış olabilirsin, eşinden de kapmış olabilirsin. Erkekler taşıyıcıdır genelde belirti vermezler. Eşinin daha önce nasıl ilişkiler yaşadığını bilemezsin sonuçta. Bu öyle tıvaletten falan kapılacak bir şey değil evet risk var ama ihtimal çok düşük. %99 cinsel yolla bulaşır. Dünyanın başına yıkılmasına gerek yok çünkü tedavisi olan bir şey. Dünya üzerinde milyonlarca kadın ve erkek taşıyıcı zaten. Ve kadınlara da erkeklerden bulaşıyor.

Sende özellikle tehlikeli hpv türü olduğunu ve siğil şeklinde ortaya çıkmadığını düşünecek olursak tuvaletten ordan burdan değil cinsel yolla kapmışsın. maalesef bunu ne zaman kaptığını bilemezsin. 5 sene önce de olabilir, 3 ay önce de. Yalnız şunu unutma, eşin de taşıyıcı. Aşı olmadığın ve eşinle birlikteliğe devam ettiğin sürece bundan kurtuluşun yok. Sürekli bulaş devam eder. Kadınlar hep kendini suçluyor ama aslında farkında değilsiniz, belki eşin ergenlik zamanında ters ilişki yaşadı, o zaman kaptı. Senin haberin bile yok, öyle düşün. Yani bu 10 sene bile sessiz kalıp belirti vermeyen bir şey. O yüzden kendini suçlamayı bırak bir an önce bundan kurtulmaya bak, tedavi ol.

Sende özellikle tehlikeli hpv türü olduğunu ve siğil şeklinde ortaya çıkmadığını düşünecek olursak tuvaletten ordan burdan değil cinsel yolla kapmışsın. maalesef bunu ne zaman kaptığını bilemezsin. 5 sene önce de olabilir, 3 ay önce de. Yalnız şunu unutma, eşin de taşıyıcı. Aşı olmadığın ve eşinle birlikteliğe devam ettiğin sürece bundan kurtuluşun yok. Sürekli bulaş devam eder. Kadınlar hep kendini suçluyor ama aslında farkında değilsiniz, belki eşin ergenlik zamanında ters ilişki yaşadı, o zaman kaptı. Senin haberin bile yok, öyle düşün. Yani bu 10 sene bile sessiz kalıp belirti vermeyen bir şey. O yüzden kendini suçlamayı bırak bir an önce bundan kurtulmaya bak, tedavi ol.
tabi haklısınız bilemeyiz neyin ne olduğunu. Çok teşekkür ederim 🙏

tabi haklısınız bilemeyiz neyin ne olduğunu. Çok teşekkür ederim 🙏
Rica ederim. Doktorlar en güzel şekilde yönlendiriyor merak etme, sadece tedaviyi erteleme😊 geçmiş olsun.

Back