• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Smear hpv sonucuma bakar mısınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi asli98
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

asli98

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
33
6
1
26
Merhaba hanımlar
Doktora gittim smear yaptı sonucuma bakar mısınız kafam karıştı internette yazılar farklı bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz?

Eklentiler

• IMG_4991.jpeg
    IMG_4991.jpeg
    38,4 KB · Görüntüleme: 67
En tehlikeli tip 16-18 negatif fakat diğer yüksek riskli tipler pozitif gelmiş hangi tip veya tipler olduğu çalışılmamış anlaşılan. Yani yüksek riskli hpv bulaşmış size

En tehlikeli tip 16-18 negatif fakat diğer yüksek riskli tipler pozitif gelmiş hangi tip veya tipler olduğu çalışılmamış anlaşılan. Yani yüksek riskli hpv bulaşmış size
Bu sadece cinsel yolla mı bulaşır peki siğil vs hiç bir şikayetim yok

Yüksek riskli hpv pozitif çıkmış muhtemelen doktor Kolposkopi yapalım der. Rahim ağzında lezyon var mı diye bakılır, aşı önerilir. Gidişata göre rahim ağzını temizleyelim diyebilir. Ne olursa olsun aşı olmayı ihmal etmeyin.

Cinsel yolla bulaşır, her zaman siğil şeklinde kendini göstermez. Yıllar önce kapmış olabilirsiniz, ihmal etmeyin.

Yüksek riskli hpv pozitif çıkmış muhtemelen doktor Kolposkopi yapalım der. Rahim ağzında lezyon var mı diye bakılır, aşı önerilir. Gidişata göre rahim ağzını temizleyelim diyebilir. Ne olursa olsun aşı olmayı ihmal etmeyin.

Cinsel yolla bulaşır, her zaman siğil şeklinde kendini göstermez. Yıllar önce kapmış olabilirsiniz, ihmal etmeyin.
Ne diyeceğimi bilemedim şuan dünyam başıma yıkıldı. Evliyim 2 senedir eşimle birlikte oluyorum sadece. Kafam çok karıştı şuan

Doktor tuvaletten de kapma olasılığı var demişti bana yani sadece cinsel yolla değilmiş .

Pozitif olduğuna mı yanayım, eşim ne diyecek nasıl bir süreç olacak ona mı yanayım çocuk düşünüyoruz ona mı yanayım bilemedim 😓

Sıkmayın canınızı bende ilk duyduğumda tedirgin olmuştum ama. Bu hiç birseye engel değil. Asinizi olursunuz çocuğunuzu da yaparsınız. Kolkoskopi yaptirirsiniz herhangi bir lezyon yoksa dediğim gibi aşı yapitirp senede bir kontrole gidiyorsunuz o kadar.

Sıkmayın canınızı bende ilk duyduğumda tedirgin olmuştum ama. Bu hiç birseye engel değil. Asinizi olursunuz çocuğunuzu da yaparsınız. Kolkoskopi yaptirirsiniz herhangi bir lezyon yoksa dediğim gibi aşı yapitirp senede bir kontrole gidiyorsunuz o kadar.
Teşekkür ederim Yazdığınız için. İnşallah bir sorun çıkmaz. 🙏

Herhangi bir sıkıntın var mıydı yoksa kontrol amaçlı gittiğinde mı öğrendin
3-4 aydır adet düzensizliği yaşıyordum bir keresinde adetim 22 gün sürdü , bu ay normal adet oldum 1 hafta sürdü bitti. 5 gün sonra ara ara kanama olmaya başladı ama az az o yüzden gittim onun dışında bir şikayetim olmadı hiç. Daha öncesinde hiç smear yaptırmamıştım.

Hpv 66 pozitif smear negatif hiç bir şey yapmaya gerek yok bir yıl sonra testi tekrar yapalım dedi doktor sadece aşı istersen olabilirsin dedi.Cinsel yolla değil artık her türlü bir şekilde bulaşıyor çok ciddi artış var kadınları yüzde 80 i şuan hpv dedi.Ben tedirgin oldum ama doktor okadar rahat hiç bişi yok kendi kendine negatife dönecek zaten dediki ekstra bı arastirmaya girmedim.smear negatif gelince tek başına hpv nin pozitif olması bı anlam ifade etmiyor dedi

Pozitif olduğuna mı yanayım, eşim ne diyecek nasıl bir süreç olacak ona mı yanayım çocuk düşünüyoruz ona mı yanayım bilemedim 😓
Geçmiş olsun. Zaten eğer başka cinsellik yaşadığınız birisi olmadıysa eşinizden bulaşmıştır. Eşiniz ne diyecek onu anlamadım.

Hpv 66 pozitif smear negatif hiç bir şey yapmaya gerek yok bir yıl sonra testi tekrar yapalım dedi doktor sadece aşı istersen olabilirsin dedi.Cinsel yolla değil artık her türlü bir şekilde bulaşıyor çok ciddi artış var kadınları yüzde 80 i şuan hpv dedi.Ben tedirgin oldum ama doktor okadar rahat hiç bişi yok kendi kendine negatife dönecek zaten dediki ekstra bı arastirmaya girmedim.smear negatif gelince tek başına hpv nin pozitif olması bı anlam ifade etmiyor dedi
Anladım geçmiş olsun. İnşallah bende iç ferahlatıcı bir sonuç alırım

Geçmiş olsun. Zaten eğer başka cinsellik yaşadığınız birisi olmadıysa eşinizden bulaşmıştır. Eşiniz ne diyecek onu anlamadım.
Eşimden önce olmuştu bi kişiyle maalesef. Eşim biliyor ama o zamandan olan bir şey mi yoksa şimdi mi bilmiyorum

Başkasıyla cinsellik yaşamadıysan zaten eşinden bulaşmış. Eşime ne diyeceğim derken

Siz nasıl bir süreç izlediniz
Kolposkopi yaptırdım 3 hafta önce. 31 tipli pozitif geldi benim 2 senedir de var muhtemelen. İnatçı mantarım vardı onun dışında şikayetim yoktu erkek arkadaşımda siğil çıkması üzerine test vermiştim. kolposkopide cin1 dendi 6 ay sonra kontrol önerdiler şimdi takviye alıp onu kullanacağım 3 ay . sonra belki başka takviyeler de kullanabilirim. 1 yıl sonra da tekrar hpv testi istedi zaten bu süreçte benim tüm smearlarım negatif gelmişti smeara güvenmemek gerek

Back