Hangi şehirde yaşıyorsun canımBenim de ascus ve 52 çıktı geçen sene de 68 di.kolposkopi oldum sonucu bekliyorum.bana devlette 6 gün sonraya randevu verildi.subat 2025 de nedir şaka mı
Merhaba çok geçmiş olsun sonuc kanser derkenMerhaba 2023 Aralık sonu benimde smear ascus çıktı. Daha smear örneği alırken doktor onkolojiye git daha iyi incelenir diye yeşil alan açtı. Fiziki muanede hoşuna gitmeyen durum gördü. Sonuç ascus geldi. Ascusun Normalde kanser degil kanser öncesi hücre değişimi olma ihtimali bile azken benden 3ay sonra takip yerine direk kolposkopi istendi biyopsili.ocak ortasına gün verildi okadar uzun tarihe atmıyolar normalde. Ve sonuç kanserr
Merhaba 2023 Aralık sonu benimde smear ascus çıktı. Daha smear örneği alırken doktor onkolojiye git daha iyi incelenir diye yeşil alan açtı. Fiziki muanede hoşuna gitmeyen durum gördü. Sonuç ascus geldi. Ascusun Normalde kanser degil kanser öncesi hücre değişimi olma ihtimali bile azken benden 3ay sonra takip yerine direk kolposkopi istendi biyopsili.ocak ortasına gün verildi okadar uzun tarihe atmıyolar normalde. Ve sonuç kan
Evvet sonuç ascus ama muane esnasında ultrasonla bakarken 3.5cm servikal kitle vardı o yüzden antibiyotikle takip yerine kolposkopili biyopsi istendi ve sonuç ascustan fazlası. O kitle cın1 2 3 te olabilirdi ama karsinoma çıktıMerhaba çok geçmiş olsun sonuc kanser derkenumarım yanlış anlamışımdır. Smear ascus cikti ve biyopsi sonucu kansermi yani
Smear testinin vasfını anlamış değilim yanıltabiliyormuşEvvet sonuç ascus ama muane esnasında ultrasonla bakarken 3.5cm servikal kitle vardı o yüzden antibiyotikle takip yerine kolposkopili biyopsi istendi ve sonuç ascustan fazlası. O kitle cın1 2 3 te olabilirdi ama karsinoma çıktı
Çok çok geçmiş olsun. Tedavi planlaması yapıldımi acaba?Evvet sonuç ascus ama muane esnasında ultrasonla bakarken 3.5cm servikal kitle vardı o yüzden antibiyotikle takip yerine kolposkopili biyopsi istendi ve sonuç ascustan fazlası. O kitle cın1 2 3 te olabilirdi ama karsinoma çıktı
Öncelikle çok geçmiş olsun .hpv olduğunuzu ne zaman öğrendiniz, ve bu süreçte aşı olmuşmuydunuz??siğillerden mi anladınız yoksa tesadüfen mi öğrendinizMerhaba 2023 Aralık sonu benimde smear ascus çıktı. Daha smear örneği alırken doktor onkolojiye git daha iyi incelenir diye yeşil alan açtı. Fiziki muanede hoşuna gitmeyen durum gördü. Sonuç ascus geldi. Ascusun Normalde kanser degil kanser öncesi hücre değişimi olma ihtimali bile azken benden 3ay sonra takip yerine direk kolposkopi istendi biyopsili.ocak ortasına gün verildi okadar uzun tarihe atmıyolar normalde. Ve sonuç kanserr
Merhaba çok geçmiş olsun, kolposkopi sonucunda karsinoma mı yazıyordu sadece, başka şeylerde yazıyormu? Nasıl bir tedavi şekli uygulanıyor?Evvet sonuç ascus ama muane esnasında ultrasonla bakarken 3.5cm servikal kitle vardı o yüzden antibiyotikle takip yerine kolposkopili biyopsi istendi ve sonuç ascustan fazlası. O kitle cın1 2 3 te olabilirdi ama karsinoma çıktı
Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda tedavinizi olup, bu süreci geride bırakırsınız umarım.Evvet sonuç ascus ama muane esnasında ultrasonla bakarken 3.5cm servikal kitle vardı o yüzden antibiyotikle takip yerine kolposkopili biyopsi istendi ve sonuç ascustan fazlası. O kitle cın1 2 3 te olabilirdi ama karsinoma çıktı
Çok teşekkür ederim sağolun. Hpv 16 ve 18 bakilmış sadece onlar negatif . Hpv kaynaklimi bilmiyorum açıkçasıÖncelikle çok geçmiş olsun .hpv olduğunuzu ne zaman öğrendiniz, ve bu süreçte aşı olmuşmuydunuz??siğillerden mi anladınız yoksa tesadüfen mi öğrendiniz
Kanama ve lekelenme ile ilgili bilgim yok doktor kötü derken bunu kastetmiş olabilir ama cin 1 öyle kötü bir durum değil, takip edilir, kendi kendine iyileşme oranı yüksektir ve hpv kaynaklı evetÇok teşekkür ederim sağolun. Hpv 16 ve 18 bakilmış sadece onlar negatif . Hpv kaynaklimi bilmiyorum açıkçasıkolposkopi ile beraber hpv dnada istenmiş temmuz sonunda hepsini öğrenmiş olacağım. Sizlerle paylaşırım gelişmeleri, bende sigil falan yok 2018den beri ara ara çok yoğun uzun kanamalarım oluyor en son 2022de rahim içinden biyopsi alındı temiz çıkınca mirena takıldı düzenli smear veriyordum 2 yıldır bu böyle çıktı , cin 1 diye araştırınca öğrendim çoğunluğun hpv kaynakli olduğunu bekleyip göreceğiz. Umarım çok ilerlememistir. 1 aya yakın kanama ve lekelenmem oldu mayıs ayında onun için gittim durum kötü dedi sadece bunu beklemediğim için afalladim açıkçası çok biseyde soramadım muayene falanda etmedi jinekoloji onkolojiye yönlendirdi
Genelde cin 1 için iyi şeyler yazıldığını okudum, rahatladım derken ,forumda smearde ascus çıkıp biyopside cin 3 ve karsinom olarak çıkanların sayısıda epey fazlaKanama ve lekelenme ile ilgili bilgim yok doktor kötü derken bunu kastetmiş olabilir ama cin 1 öyle kötü bir durum değil, takip edilir, kendi kendine iyileşme oranı yüksektir ve hpv kaynaklı evet
Smearde ascus çıktıysa kolposkopide sonuç temiz de dahil olmak üzere her şey çıkabilir çünkü ascus demek patalog gördüğü hücrelerin ne olduğunu anlamamış demek. Benim de smear lsil çıkmıştı kolposkopide cin1 çıktı. İnşallah sizin de öyle olur ve kötü bir sonuçla karşılaşmazsınız, içinizi ferah tutun.Genelde cin 1 için iyi şeyler yazıldığını okudum, rahatladım derken ,forumda smearde ascus çıkıp biyopside cin 3 ve karsinom olarak çıkanların sayısıda epey fazlao yüzden tedirginim açıkçası birde üzerinden 8 ay geçti , 2 ayda geçecek sonuçları alana kadar umarım hersey güzel olur hepimiz için 18 yıllık evliyim 2 kızım var yaş 44
İnşallah dediğiniz gibi olur , güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Olabildiğince rahat olmaya çalışıyorum, ama arada gözlerim doluyor elimde olmadanSmearde ascus çıktıysa kolposkopide sonuç temiz de dahil olmak üzere her şey çıkabilir çünkü ascus demek patalog gördüğü hücrelerin ne olduğunu anlamamış demek. Benim de smear lsil çıkmıştı kolposkopide cin1 çıktı. İnşallah sizin de öyle olur ve kötü bir sonuçla karşılaşmazsınız, içinizi ferah tutun.
Çok iyi anlıyorum sizi yalnız değilsiniz, en kötü ihtimalle ilerlemiş olsa bile leep kısa ve basit bir işlem diyorlar. Tabii umarım hiçbirimizin ihtiyacı kalmaz buna. 8 ay uzun gibi görünse de aslında hpv için kısa bir süre. Hpv gerilemiş mi diye bir sene dolunca test istiyorlar. Sonuçtan bizi de haberdar edin mutlakaİnşallah dediğiniz gibi olur , güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Olabildiğince rahat olmaya çalışıyorum, ama arada gözlerim doluyor elimde olmadançok kızıyorum kendime neden hemen gitmedim diye başkalarına yetişmeye çalışmaktan, kendime geç kalmamisimdir umarım .
Yalnız olmadığımı hissetirmeniz çok kıymetli, çok teşekkür ederim sağolunÇok iyi anlıyorum sizi yalnız değilsiniz, en kötü ihtimalle ilerlemiş olsa bile leep kısa ve basit bir işlem diyorlar. Tabii umarım hiçbirimizin ihtiyacı kalmaz buna. 8 ay uzun gibi görünse de aslında hpv için kısa bir süre. Hpv gerilemiş mi diye bir sene dolunca test istiyorlar. Sonuçtan bizi de haberdar edin mutlaka