SMA KİMLERDE ÇIKIYOR

blackswan9

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2021
48
21
18
30
Kızlar herkese iyi akşamlar. Tamamıyla merakımdan ve araştırıp bulamadığım bir konu olduğundan dolayı sizin bilgilerinizi duymak istedim. SMA hastalığı yalnızca akraba evliliği yapan bireylerin çocuklarında ya da üst soyların akraba evliliği yapmış olanlarda mı bulunuyor? Yoksa bunun bir kıstası var mıdır çok merak ediyorum. Yani belli başlı cahillikler dolayısıyla mı yaşanan bir durum bu?

illa akrabalarda çıkmıyor ama kalıtsal olduğu için doğal olarak iki akrabada da bulunabileceğinden dolayı onlarda daha çok görünüyor.

İkisi de taşıyıcı olan anne babadan oluyor. Yedi kat el de olsa akraba da olsa ikisinin de taşıyıcı olma ihtimali var. Tabi akraba olunca daha da artıyor bu risk doğal olrak birinde varsa diğerinde de olma ihtimali yüksek aynı soydan oldukları için

Peki yani bunu doğum öncesi öğrenebiliyorlar madem, neden öğrenmek yerine bebeğe acı çektirip para toplamayı seçiyorlar anlamış değilim

Peki yani bunu doğum öncesi öğrenebiliyorlar madem, neden öğrenmek yerine bebeğe acı çektirip para toplamayı seçiyorlar anlamış değilim
Bence kınamayın. Sorgulamakta, yargılamakta bize düşmez. Hangi aile evladını öyle görmek ister ki. Bu konuda farkındalık son dönemlerde arttı. Artık nikah öncesi testlere de girmiş durumda. Bebek düşünmeden önce sağlık ocağında erkekler kan verip taşıyıcı olup olmadığını öğrenebiliyor. Tamamen bilgisizlikten olan birşey benim çocuğumda olmaz kafası bence. Yoksa para toplama vs için yapılabilecek birşey olduğunu düşünmüyorum.

Biraz çetrefilli işler dönmüyor değilmiş maalesef o konuda da kötü niyetli insanlar var diyorlar. Daha önce sma’dan dolayı bebeğini kaybedip tekrar doğal yoldan çocuk yapanlar var, doğal olarak 2. çocuk da sma oluyor, bile bile lades. Her konuda olduğu gibi o konuda da para için her şeyi yapabilecek pislikler türemiş

Bunu maalesef ben de çok duydum. Kimseyr güven kalmadı doğal olarak

Yok asla kınamam haddime değil estafurullah. Fakat bilgisizliklerinin sonucu masum bir bebeğin üst düzey acılarına mâl oluyorsa o bilgisizlikten dolayı o ebeveyne kızmak gerekiyor.

Yok asla kınamam haddime değil estafurullah. Fakat bilgisizliklerinin sonucu masum bir bebeğin üst düzey acılarına mâl oluyorsa o bilgisizlikten dolayı o ebeveyne kızmak gerekiyor.
Ah ah o bilgisizlik ve cahillik sadece bu konuda değil her konuda ayağımızda pranga. Ben hak vermiyorum tabiki ama anlıyorum. Hastalıklar allahtan olan herşey kaderimiz modunda yaklaştıkları için herşeye araştırma soruşturma gereği duymuyorlar. En azından nikah öncesi testlere girmiş olması bile çok sevindirici.

X bağlı resesif ve otozomal dominant olarak kalıtılanları var. Tarama yeni başladı Türkiye’de evlilik öncesinde. Akraba evlilikleri benzer genler içerdikleri için riski yükseltir.

İlk çocuklarında başlarına bir şey gelenler için bir şey söylemeyeceğim ama ben pediatride stajyerken hep aynı ailelerin orda olduğunu görüyordum. Çocuğa teşhil konuluyor. Genetik danışmanlık veriliyor. Aileler inatla çocuk yapmaya devam ediyor. Otozomal dominant geçen türünde kesin tekrar hasta olacak çocuk, diğer türünde kızsa taşıyıcı erkekse hasta olduğu için aileler şanslarını? denemeye devam ediyorlar. Aynı zamanda para toplanana kadar çocuk vefat etmiş oluyor çoğunda. Bunu ticarete döken bir kısım da malesef var.

İĞRENÇ VE BİR O KADAR MİDE BULANDIRICI. Çok utanç duydum onlarla aynı ülkede aynı dünyada yaşamaktan gerçekten. Yani bu kadar net bilgiyi en iyi sizin statünüzde birinden alabilirdim zaten. Olayların bu kadar çirkin ve dolandırıcılık kaynadığını bilmiyordum. Dünyadaki hiçbir para ufak masum bir bebeğin bir saniyelik bile olsa acısına değmez. Yaptıkları cehaletin yanında bir de vicdansızlık ahlaksızlık iblislik. Allahım o masum bebekleri bu iblislerden korusun.

Siz de böyle bir konuda buradan araştırma yapmaktansa direkt gidip o hastalığın pençesindeki çocukların ailelerinden bilgi almanızı tavsiye ederim… yaşadıkları zorlukları , çaresizliği ve nasıl önüne geçemediler bu hastalığın birinci ağızdan dinleyin derim. Dinleyin ki ileride bu konuda cahil kalmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…