• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Slm

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

gunesteki_golge

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2008
347
3
116
Kızlar merhaba,şükürler olsun nişanımızın olacağı tarihi kararlaştırdık:) Rebbim tüm isteyenlere nasip etsin bizi de tamamına erdirsin inşallah Amin:) Nşanım evde olacak inşallah ama çok da az kişi gelmeyecek yine baya kişi gelecek gibi... Fakat ben nişanda ne götürülür ne gelir evde nasıl bir nişan merasimi yapılır hiç bilmiyorum. Ne tarz bir elbise almalıyım ne takılır ne zaman takılır pasta olurmu nasıl olur aynanır mı ne oynanır yani kızlar nişan adına hiç bir şey bilmiyorum hele ki evde nişan adına. bana ayrıntısıyla anlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

evde olacaksa nişanınız, nişan pastası yaptırabilirsin,elbise seçimi sana kalmış fazla kabarık olmayan elbise modelleri uygun olabilir, ama etek- ceket,pant.ceket tarzı bişey tavsiye etmem..biraz havalı olunsun yanii..
oynamak isterseniz oynanır da kalabalığın durumuna bağlı..
ikrama gelince kuru pasta,nişan pastas,ı m.suyu gibi hazır ikramlar olabilir.kalabalık olunca evde pişirelim yapalım olayı biraz zor olabilir kanaatimce..Allah tamamına erdirsin, benim aklıma gelenler bunlar,arkadaşlarda fikir yazarlar..

Fikir olması açısından benim sayfama bakabilirsin canım, Biz ablamın terasında yaptık 30 kişiydik çok da rahat, ferah bi ortam oldu.

http://www.kadinlarkulubu.com/nisan...ri-nisan-tepsimiz-cicegimizpastamiz-iste.html

buda bohçalarımın

http://www.kadinlarkulubu.com/nisan...tepsisi/382479-pinky-nin-nisan-bohcalari.html

Öncelikle hayırlı olsun,
Elbise seçimi tamamen zevk meselesi,ama evde yapacaksan cok kabarık abartılı bi elbise tercih etmeni önermem ama tabiki zevk meselesi.
Nişan pastası yaptırılır kesinlikle, yanında yiyecekler, kurupastası vs. Örneğin biz pide yaptırmıştık yanında salatası, dolmalar, yaprak sarması, kurupastalar, içecekler meşrubatlar ikramlarım vardı.

Erkek tarafı kız tarafına gelirken nişan bohçalarıyla gelir.

Erkeğe de tabi nişan bohçası yapılır, bazı kesimler nişandan sonra ziyarette erkeğe bohçasını verir. Ama biz ayrı şehirlerde oldugumuz için, ve nişan sonrasında annem başka bi şehre gideceği için, ben hazırladıgım bohçayı nişanımızda aşkıma verdim.Bu da tamamen tercih meselesi yani.

Oyun ve eğlenceye gelince: Biz terasta müzik çaldık baya eğlenceli oldu, oynandı, sende evde oynanıcak bi alan yapabilirsin ama çok da şart deil evde oldugunda, isterseniz de yapabilirsiniz. oynarsınız eğlenirsiniz.

Nişan merasimine gelince, biz misafirler uzaktan geldiği için önce yemek verdik, yemekli olmayacaksa da biraz oturulur, sonrasında nişan yüzükleriniz yani evlilik alyanslarınız takılır, bunu aileden bir büyük takar, nişan tepsinle yüzükler gelir ve takılır makasla kurdelanız kesilir:)

Sonrasında kıza takılar takılır ,bana kayınvalide bir bilezik, kayınpeder bir bilezik, aşkım kelepçe bir bilezik, ailem ve diğer davetliler altın, kolye, ve para taktılar. Bunun gibi hediyeler kıza takılır.

Sonrasında pastanız gelir beraber kesersiniz, resimler çekilir, birbirinize yedirirsiniz:)

Ondan sonrada dans, müzik eğlence.

Allah hayırlı mutlu etsin.Biraz uzun olmuş ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

Back