Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları sling tavsiyesi var mı?

Alys

Nirvana
Pro Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.169
798
Merhaba,
7 aylık hamileyim.
sling almayı düşünüyorum ama karar veremedim.

BabaSling tarzı bir ürün mü daha iyi olur, yoksa WrapSling tarzı mı?
Özellikle emzirmek için ve seyahat için düşünüyorum. Bir de eşim kullansın istiyorum, wrap sling pek erkeklere uygun değil gibi, ne dersiniz?

Bir de marka tavsiyesi alacağım. Bu slinglerin çoğu Çin malı, en bilinen markalar bile öyle, kaliteli falan yazılmış ama Çin malı olunca benim bir güvenim sarsılıyor açıkçası.

baba sling; (Çin Malı)

boba wrap sling; (Menşei öğrenemedim)

MyCey (Türk Malı)

canım geçen sene arkadaşım hamileydi ona hediye aldım Moby Wrap Sling markasının iyi olduğunu söylemişti o kullandı ve her kullanışımda sana dua ediyorum diyordu:) şimdi bebişi 8 aylık oldu normal kanguruya geçti slingi bana hediye edecek:) fotosu aşağıdaki gibi

Nereden almıştın ?

benim yakınlarımdan gördüğüm kadarıyla baba slingler çok kısa süre kullanilabiliyor, bebek ağırlaşınca tek omuzda ağrı yapıyormuş, bana pozisyon itibariyle de daha güvensiz geliyor o yüzden ben wrap sling alacağım. koyu renk alırsanız babası da kullanabilir bence, benim eşim ben takarım dedi, lacivert alacağız biz, hem kusma vs. lekelere karşı da daha iyi olur. marka olarak ben neko ve boba arasında kararsızım. ikisini de bi yerde görüp incelemem lazım. yine yakınlarımdan duyduğum kadarıyla kumaşın esnek olması bebeği kolay yerleştirip çıkarmak açısından avantajlıymış, ama esnek olan kumaşta bebeğin ağırlığıyla sünme, aşağı esneme, o yüzden de uzun süre kullanırken ara ara yeniden bağlama ihtiyacı olabiliyomuş. esnek olmayan kumaşlarda bu problem yok ama daha zor oluyormuş bebeği yerleştirip çıkartmak. yabancı vlogllerlar ve bloglarda gördüğüm kadarıyla esnek olmayan kumaştan yapılmış slingler daha çok tercih ediliyormuş. ben slingi sadece ilk 3 ay kullanıp sonra kanguruya geçerim diye düşünüyorum.

canım zaten sorun da incelemek.
ben bulunduğum şehirdeki bebek mağazalarının çoğuna baktım, hep kanguru tarzı var, sling tarzını sadece internetten alabileceğim gibi, görmeden dokunmadan.
eşim wrap tarzına çok sıcak bakmadı, bağlaması gözünü korkuttu, ama bu yazdıklarınla tekrardan konuşayım bakalım.

hala karar veremedim ama baba sling yerine wrap sling alacağım.
bir yakınımda baba sling var, bebeği 2,5 aylık oldu, şimdi kullanmakta zorluk çekiyor, tek omuz olduğu için çok yorucu oluyormuş.
wrap sling iyi olacak gibi, ama daha az esnek olanını nereden bulabiliriz, oğlum kilolu olacak muhtemelen, yakın zamanda kanguruya geçeriz biz de herhalde :))))
o yüzden daha uygun fiyatlı olanlardan tercih etsem mi diyorum.

wrap sling i kendimiz yapmıştık esnek bir kumaştan. baya da kullandık. hatta ben kullanmaya başladığımda oğlum 6-7 aylık falandı. bir daha olursa daha erken ve orjinalini kullanmak istiyorum. ben wrap tarzını daha seviyorum. daha sağlıklı daha korunaklı gibi geliyor. bebek arabası kullanmadan toplu taşımada rahat etmiştik. tek sorun kilosu arttıkça bebeği taşımanın zor olması. ama zaten yürümeye başladıktan sonra bağlanmak istemiyor.

bağlama şekli zor değil. videolardan tek seferde öğrenmiştim ben. bebeğin yükünü azaltıyor bağlanma stilinden dolayı. kışın falan baglaması ve mont giymesi sıkıntıydı sadece. ben alttan bağlayıp üstüne mont giyiyordum. minibuste çocuk sıkılınca kucağıma alması zor oluyordu. ama ben baya büyük olana kadar kullandım. net tarihi hatırlamıyorum ama 6-7 aylıkken başlayıp sanırım 13-14 aylık olana kadar kullandım. benim bebeğim çok hassastı. odadan çıktığım an ağladı. mutfağa yemek yemeye gidemezdim. daha küçükken alsaymışım evde sürekli koynumda gezdirebilirmişim diye düşünmüştüm sonradan.

neko esnek wrap sipariş ettim bakalım, hayırlısı

Kızlar bir süredir kullanıyorum ve kolik bebekle o olmasa ne yaparmışım diyorum, konuyu okuyanlara şiddetle tavsiye ederim.
4-5 ay civarında değiştirmeyi düşünüyorum. Ya dokuma kumaş sling ya da mei tei tarzı bir ürün alıcam. O konuda da karar veremezsem bir konu açarım :)

Merhaba ! 1 yıl geçmiş konunun üzerinden .. sling almayı düşünüyorum bebeğim 1 aylık oldu ve sling alırsam ilkbahar ve yaz aylarında kullanacağım.. ne önerirsiniz

Merhaba ! 1 yıl geçmiş konunun üzerinden .. sling almayı düşünüyorum bebeğim 1 aylık oldu ve sling alırsam ilkbahar ve yaz aylarında kullanacağım.. ne önerirsiniz

Esnek sling alın bence, hem fiyatı makul, hem yenidoğan için en bi güzeli.
Dokuma slingler de çok rahat diyorlar ama acemilikte pek önermiyorlar kullanımı zor diye.

Esnek sling alın bence, hem fiyatı makul, hem yenidoğan için en bi güzeli.
Dokuma slingler de çok rahat diyorlar ama acemilikte pek önermiyorlar kullanımı zor diye.
Teşekkür edrim araştıracağım

mrb ben de 5 metre interlok kumaş alip kendi slingimi kendim yapmak istiyorum bi kumaş parçası sonucta nette sordum 95 dedi giderim alirim kumaşcidan mis gibi 12 tl eder sanki 6 7 ay kullancam kangiruya geceriz ondan sonra
ben boyle dusunuyorum sizce de iyi fikir degil mi zatem you tube da nasil kullanildigi yaziyor bildigin kumasi alip evirip cevirip bagliyorsun...
bu instada satis fiyatlari cok ucuk resmen para tuzagi

Ya bu hep forumlarda konuşuluyor ana astarı yüzünden pahalı olur diyorlar.

Ben anlamıyorum ama kumaşın özelliği önemliymiş, esnemeyen esnek kumaş mı ne olacak, tam anlamıyorum dediğim gibi. Keşke orjinalini inceleyip kumaşı alabilme şansınız olsa. Ben verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum. Sonra da ikinci elde sattım. Bana o fiyata mal olmadı yani.

ben nette sordum interlok kumas 5 metre fiyat 95.. bi kumas parcasina yazik dedim
onu kumascida incelemek lazim
yana esneme yapmicak yukari esneme yapcak ordan anlicaz
yani esneme payi az olur yine esnerde yandan
penye gibi ama degil oenye her yone esniyo oyle dusun
en azindan denerim 5 metre kumasi alirim 2 ye katlarim baglarim 10 15 tl maliyet i tutar elimde patlarsa da acımam baktim olmuyo kanguru alirim slinge bulasmam
yani zatem 6 7 ay kullanabilcem slingi
kayda deger bisey olsa veririm de yazik yani kumas parcasini 95 e satmak da cidden vicdansizlik ya ama
ana astar olayini anlamadim
benim you tube da instada gorduklerim bildigin upuzun bi kumas parcasi astari falan yoktu

Ben mei tai kullandım sling olarak. Belden klipsle bağlanıyordu,üst kısmını da çapraz şekilde kendim bağlıyordum. Esnek bir kumaş değildi. Aksine esnemeyen kumaşı var.
Wrap sling olarak düşünüyorsanız esneyen kumaş olması mantığı doğru ama. Ben o dönem incelemiştim biraz.

sizce esnemeyen kumas mi daha iyi esneyen kumas mi ?
slingler bebegin gaz sancisina iyi geliyomus ve bebek kendini anne karninda gibi hissediyomus o yuzden dusunuyorum ondan sonra da kanguruya gecmeyi dusunurum esime tasitirim zaten buyuyunce de

sizce esnemeyen kumas mi daha iyi esneyen kumas mi ?
slingler bebegin gaz sancisina iyi geliyomus ve bebek kendini anne karninda gibi hissediyomus o yuzden dusunuyorum ondan sonra da kanguruya gecmeyi dusunurum esime tasitirim zaten buyuyunce de
Bence esnememeli ama bu biraz da kullanacağınız slinge bağlı. Wrap slingler esnek oluyor hafiften ama mei tai kanguruya yakın tarzda olduğu için esnememeli,sıkılığını kendiniz ayarlıyorsunuz zaten,rahatça eğilip kalkabiliyordum ben mei tai ile,kaydı,esnedi derdim olmadı hiç. Ellerim de serbestti,desteklemek durumunda kalmadım hiç. Elim kolum dolu yürüyebiliyordum.

peki yeni dogan bebeklerde kullanilabiliyor mu mei tai slingler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…