Nereden almıştın ?canım geçen sene arkadaşım hamileydi ona hediye aldım Moby Wrap Sling markasının iyi olduğunu söylemişti o kullandı ve her kullanışımda sana dua ediyorum diyordu:) şimdi bebişi 8 aylık oldu normal kanguruya geçti slingi bana hediye edecek:) fotosu aşağıdaki gibi
Eki Görüntüle 1869619
benim yakınlarımdan gördüğüm kadarıyla baba slingler çok kısa süre kullanilabiliyor, bebek ağırlaşınca tek omuzda ağrı yapıyormuş, bana pozisyon itibariyle de daha güvensiz geliyor o yüzden ben wrap sling alacağım. koyu renk alırsanız babası da kullanabilir bence, benim eşim ben takarım dedi, lacivert alacağız biz, hem kusma vs. lekelere karşı da daha iyi olur. marka olarak ben neko ve boba arasında kararsızım. ikisini de bi yerde görüp incelemem lazım. yine yakınlarımdan duyduğum kadarıyla kumaşın esnek olması bebeği kolay yerleştirip çıkarmak açısından avantajlıymış, ama esnek olan kumaşta bebeğin ağırlığıyla sünme, aşağı esneme, o yüzden de uzun süre kullanırken ara ara yeniden bağlama ihtiyacı olabiliyomuş. esnek olmayan kumaşlarda bu problem yok ama daha zor oluyormuş bebeği yerleştirip çıkartmak. yabancı vlogllerlar ve bloglarda gördüğüm kadarıyla esnek olmayan kumaştan yapılmış slingler daha çok tercih ediliyormuş. ben slingi sadece ilk 3 ay kullanıp sonra kanguruya geçerim diye düşünüyorum.
Kızlar bir süredir kullanıyorum ve kolik bebekle o olmasa ne yaparmışım diyorum, konuyu okuyanlara şiddetle tavsiye ederim.
4-5 ay civarında değiştirmeyi düşünüyorum. Ya dokuma kumaş sling ya da mei tei tarzı bir ürün alıcam. O konuda da karar veremezsem bir konu açarım :)
Merhaba ! 1 yıl geçmiş konunun üzerinden .. sling almayı düşünüyorum bebeğim 1 aylık oldu ve sling alırsam ilkbahar ve yaz aylarında kullanacağım.. ne önerirsiniz
Teşekkür edrim araştıracağımEsnek sling alın bence, hem fiyatı makul, hem yenidoğan için en bi güzeli.
Dokuma slingler de çok rahat diyorlar ama acemilikte pek önermiyorlar kullanımı zor diye.
mrb ben de 5 metre interlok kumaş alip kendi slingimi kendim yapmak istiyorum bi kumaş parçası sonucta nette sordum 95 dedi giderim alirim kumaşcidan mis gibi 12 tl eder sanki 6 7 ay kullancam kangiruya geceriz ondan sonra
ben boyle dusunuyorum sizce de iyi fikir degil mi zatem you tube da nasil kullanildigi yaziyor bildigin kumasi alip evirip cevirip bagliyorsun...
bu instada satis fiyatlari cok ucuk resmen para tuzagi
ben nette sordum interlok kumas 5 metre fiyat 95.. bi kumas parcasina yazik dedimYa bu hep forumlarda konuşuluyor ana astarı yüzünden pahalı olur diyorlar.
Ben anlamıyorum ama kumaşın özelliği önemliymiş, esnemeyen esnek kumaş mı ne olacak, tam anlamıyorum dediğim gibi. Keşke orjinalini inceleyip kumaşı alabilme şansınız olsa. Ben verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum. Sonra da ikinci elde sattım. Bana o fiyata mal olmadı yani.
Ben mei tai kullandım sling olarak. Belden klipsle bağlanıyordu,üst kısmını da çapraz şekilde kendim bağlıyordum. Esnek bir kumaş değildi. Aksine esnemeyen kumaşı var.mrb ben de 5 metre interlok kumaş alip kendi slingimi kendim yapmak istiyorum bi kumaş parçası sonucta nette sordum 95 dedi giderim alirim kumaşcidan mis gibi 12 tl eder sanki 6 7 ay kullancam kangiruya geceriz ondan sonra
ben boyle dusunuyorum sizce de iyi fikir degil mi zatem you tube da nasil kullanildigi yaziyor bildigin kumasi alip evirip cevirip bagliyorsun...
bu instada satis fiyatlari cok ucuk resmen para tuzagi
sizce esnemeyen kumas mi daha iyi esneyen kumas mi ?Ben mei tai kullandım sling olarak. Belden klipsle bağlanıyordu,üst kısmını da çapraz şekilde kendim bağlıyordum. Esnek bir kumaş değildi. Aksine esnemeyen kumaşı var.
Wrap sling olarak düşünüyorsanız esneyen kumaş olması mantığı doğru ama. Ben o dönem incelemiştim biraz.
Bence esnememeli ama bu biraz da kullanacağınız slinge bağlı. Wrap slingler esnek oluyor hafiften ama mei tai kanguruya yakın tarzda olduğu için esnememeli,sıkılığını kendiniz ayarlıyorsunuz zaten,rahatça eğilip kalkabiliyordum ben mei tai ile,kaydı,esnedi derdim olmadı hiç. Ellerim de serbestti,desteklemek durumunda kalmadım hiç. Elim kolum dolu yürüyebiliyordum.sizce esnemeyen kumas mi daha iyi esneyen kumas mi ?
slingler bebegin gaz sancisina iyi geliyomus ve bebek kendini anne karninda gibi hissediyomus o yuzden dusunuyorum ondan sonra da kanguruya gecmeyi dusunurum esime tasitirim zaten buyuyunce de
peki yeni dogan bebeklerde kullanilabiliyor mu mei tai slinglerBence esnememeli ama bu biraz da kullanacağınız slinge bağlı. Wrap slingler esnek oluyor hafiften ama mei tai kanguruya yakın tarzda olduğu için esnememeli,sıkılığını kendiniz ayarlıyorsunuz zaten,rahatça eğilip kalkabiliyordum ben mei tai ile,kaydı,esnedi derdim olmadı hiç. Ellerim de serbestti,desteklemek durumunda kalmadım hiç. Elim kolum dolu yürüyebiliyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?