Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

innece sana başka türlü ulaşamam o zaman tel. no da veremeyiz buradan:1no2:kontrol panelinden "ayarlarınız"a gir ve mesajlaşma&bilgilendirme yazan yerde "özel mesajlaşma"kısmını işaretle ki aktif hale gelsina.sböylelikle oradan haberleşebiliriz...aslında bu tür mesajları buraya yazmamalıyız çünküyerimseniben

innece yukarıdaki mesajda yazdığım gibi özel mesajlaşma bölümünü açar mısın lütfenyerimseniben

selam.bende almanyada yasiyorum ve nerdeyse 2 yil olacalk lupus hastasiyim.bu hastaligin tam tedavisi yok canim almanyada.bence türkiyedeki doktorlar daha iyi.Capa da ahmet bey veya marmara da pamir bey .

merhaba.arkadaslar lupusla mücadele icin moral cok önemli.kesinlikle doktorunuzun bile söylediklerine takmayin.ilaclarinizi düzenli kullanin.Hep iyi olacaginizi düsünün.kendinizi birakmayin.unutmayin bu hastaliginda asamalari var.sizden daha kötü olanlarda var.onun icin kendinize birseyi dert etmeyin.psikolojik destekte cok iyi oluyo tavsiye ederim.Hayata sarilin.Mücadeleye devam.

Herkese saglik dolu bir yasam dilegiyle.
gülay:hooray::sm_cool:

almanyada bu hastalıkla ilgli cok ilermemis ve farklı bi tedavi cesidi uygulayan bi klinik oldugunu duydum arastırıyorum eger olumlu sonuc alırsak herkese tavsiye edcegim gunü bekliyorum allah herkese acill sifalar versin

royalim canim gecmis olsun allah acil sifalar versin
ilk defa duydum bu hastaligi inanki üzüldüm canim yaaa
kizlar sizede gecmis olsunnn

royalim canim gecmis olsun allah acil sifalar versin
ilk defa duydum bu hastaligi inanki üzüldüm canim yaaa
kizlar sizede gecmis olsunnn

seydamm çok saol canımm Allah herkese şifa versin daha beter dertlerden hastalıklardan korusun..

gerçekten bende ilk duyduğumda şok olmuştum. hiç duymadığım bilmediğim bir hastalık beni nerden buldu diye çok üzülüp stress olmuştum ama sonrasında onunla yaşamaya alışıyorsunuz her nekadar çevrenizdekiler rahatsızlığınızın ciddiyetini kavrayamasada onların bu tavrına kırılıp üzülsenizde bir şekilde yaşamaya çalışıyorsunuz. allah hepimize acil şifalar versin herkese geçmiş olsun.

çok haklısın radali ilk duyduğumda şok olmuştum bide direk kematorapi ye başlanılınca korkum daha da çok artmıştı acaba kansermiyim diye herşeye olduğu gibi zamanla bu hastalığıada alışılıyo moralimizi hep yüksek tutmamız gerekiyo bi nevi hayata ve hastalığa karşı pollayanacılık ğibi bişi bu da:)sonuçta bizim hayattaki en ii arkadaşımız o onunla mutlaka ii geçinmemiz gerekiyor sevgilerimle..

tşklr kızlarrr bu forum çok ii gidiyor yaa gerçekten arada sohbet vs oluyo:)))

Slm arkadaşlar ben de lupus hastasıyım 2000 yılından beri.Deneyimlerimizi ,bu hastalıkla ilgili bilgilerimizin payklaşılması ve moral için bu siteye hemen üye oldum.Bazı arkadaşlar çok ciddi araştırmalar yapmışlar bundan çok etkilendim ben başlarda çok bilgisiz ve duygusaldım ama bilinçlendikçe bu hastalığa karşı daha da dik durdum.Şimdi iyiyim çok şükür inş böyle devam eder.Timus ile ilgili ve vitaminlerle ilgili bazı yazılar okudum Çok vaktim olmuyor bilgisayar başında araştırma yapmak için Bunu araştıran arkadaşlar ne gibi besinleri ne kadar tüketmemiz gerektiğini açıkça yazabilir mi anladığım kadarıyla hastalıkla savaşmak için belli vitaminler hayati önem taşıyor hatta tedavi ediyor bu besinleri yazarsanız çok sevinirim Tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum...

Slm arkadaşlar ben de lupus hastasıyım 2000 yılından beri.Deneyimlerimizi ,bu hastalıkla ilgili bilgilerimizin payklaşılması ve moral için bu siteye hemen üye oldum.Bazı arkadaşlar çok ciddi araştırmalar yapmışlar bundan çok etkilendim ben başlarda çok bilgisiz ve duygusaldım ama bilinçlendikçe bu hastalığa karşı daha da dik durdum.Şimdi iyiyim çok şükür inş böyle devam eder.Timus ile ilgili ve vitaminlerle ilgili bazı yazılar okudum Çok vaktim olmuyor bilgisayar başında araştırma yapmak için Bunu araştıran arkadaşlar ne gibi besinleri ne kadar tüketmemiz gerektiğini açıkça yazabilir mi anladığım kadarıyla hastalıkla savaşmak için belli vitaminler hayati önem taşıyor hatta tedavi ediyor bu besinleri yazarsanız çok sevinirim Tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum...

öncelikle sanada çok geçmiş olsun arkadaşım bende 1996 dan beri sle hastasıyım ve çapa da tedavi oluyorum.burada geçmiş sayfalarda bazı arkadaşlarımızın yazdığı gibi sle için timus tedavisi diye bir şey yok bunu bizaat dr um la görüştüm,bizim yapacağımız tek şey ilaçlarımızı düzenli kullanmak,kortizon alıyosak tuzsuk beslenmek, kendimizi yormamak ,moralimizi yüksek tutmak, sle yi bi arkadaş gibi kabul edip onla aramızı açmamakyerimseniben ilk aklıma gelenler bunlar.. Bu sayfada görüşmek üzereyerimseniben
i

merhabalar,
bende lupus hastasıyım. tehşis 2000 de konuldu, mayıs 2007 de de sjögren olduğum söylendi. 3 yıllık evliyim ve artık bebek istiyorum. ama hamile kalamamaktan korkuyorum. umarım korkularım yersizdir.
mutlu kalın...

merhabalar,
bende lupus hastasıyım. tehşis 2000 de konuldu, mayıs 2007 de de sjögren olduğum söylendi. 3 yıllık evliyim ve artık bebek istiyorum. ama hamile kalamamaktan korkuyorum. umarım korkularım yersizdir.
mutlu kalın...

öncelikle sanada çok geçmiş olsun arkadaşım , sjögren in hamile kalamamanla ilgisi ne ki anlayamadım ben?doktorunla görüştüğünde mutlaka konuş bu durumunu ama ümitsizliğe kapılma bir çok lupus lu arkadaş ğördüm hemile kalıp çocuk sahibi olan ..

Geçmiş olsun cananla.Royall arkadaşımızın da dediği gibi ümitsiz olmaHerşey Rabbimizin elinde sen sağlığına dikkat et ve tevekkül et ben de çocuk sahibi olma isteğimi doktorumla konuştum.Hatta o gün başıma gelenleri anlatayım:
O gün erken çıktım çünkü 12.30 da derse yetişmem gerekiyordu yanlış otobüse binmişim başka yerlere gittim, geri döndüm .Tramvaya bineyim çabuk giderim dedim tam kapısına geldim di tramvayın kapısı kapandı.Morelim bozuluyordu ama dedim vardır bunda da bir hayır neyse bekledim ve sonraki tramvaya bindim ve geç de olsa hastaneye gittim.Bayağı bekledikten sonra sıram geldi, çapa üniversite hastanesi olduğundan doktorlar yeni, uzmanlara danışıp bize öyle cevap verirler.Benimki de öyle idi.Doktor benim tahlillerimi yazdıktan sonra o ara uzmana soracakken içeriye profösör doktorları gezmeye ,hal hatır sormaya gelmişti.O ara benimle ilgilenen doktor soru sormak istediği söyledi.Ben de çocuk sahibi olmak istediğimi söyledim.Hemen ayarlamalar yaptı , karara bağladı ve çıktı.Çok mutlu oldum çünkü profösör alt kata hiç inmezdi.Demek ki dedim işimin o gün ters gitmesindeki hayır profösürün o 10 dakikalık gelişine rastlamakmış.Benim ilaçlarımın çoğunu kesti.ocakta gideceğim bu sefer hepsini kesip tekrar kontrole gideceğimHerşey yolunda giderse hamile kalabileceğimi söyledi.İnş. herşey yolunda gider dua edin arkadaşlar ben de çok istiyorum.Cananla arkadaşım sen de doktorunla konuş uygun zamanı belirleyin.İnş Rabbim herkese nasip eder.Ümitsiz olmayalım,morelimizi bozmayalımmm.....

merhabalar,
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
doktorumla konuştum. şu an için hamile kalmamın bir sakıncası olmadığını söyledi ama benim aklıma takılan ilaçlarımı niye kesmediği. kesmediği gibi prednolü 2 mg dan 4mga çıkardı. sadece quensyl almamamı söyledi. kasımın 14 ünde kadın doğumda randevum var, rom. doktorumla ortak takip edecekler hamilelik sürecini. umarım her şey iyi olur.
sevgi82 hem senin hemde kendimin sağlıklı çocuklar sahibi olması için dua ediyorum. umarım bir an önce bebeklerimizin kokusunu duyarız :)
mutlu kalın ......

:içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim:
royal ve berrak çocuklarım artık benimle destekleriniz için teşekkür ederim

:içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim:
royal ve berrak çocuklarım artık benimle destekleriniz için teşekkür ederim

canım çok mutlu oldum bugun kü aldığım en güzel haberdi bu bundan sonra çocuklarınla sağlıklı,mutlu,huzurlu günler ,yıllar geçirmenizi diliyorum..

Geçmiş olsun cananla.Royall arkadaşımızın da dediği gibi ümitsiz olmaHerşey Rabbimizin elinde sen sağlığına dikkat et ve tevekkül et ben de çocuk sahibi olma isteğimi doktorumla konuştum.Hatta o gün başıma gelenleri anlatayım:
O gün erken çıktım çünkü 12.30 da derse yetişmem gerekiyordu yanlış otobüse binmişim başka yerlere gittim, geri döndüm .Tramvaya bineyim çabuk giderim dedim tam kapısına geldim di tramvayın kapısı kapandı.Morelim bozuluyordu ama dedim vardır bunda da bir hayır neyse bekledim ve sonraki tramvaya bindim ve geç de olsa hastaneye gittim.Bayağı bekledikten sonra sıram geldi, çapa üniversite hastanesi olduğundan doktorlar yeni, uzmanlara danışıp bize öyle cevap verirler.Benimki de öyle idi.Doktor benim tahlillerimi yazdıktan sonra o ara uzmana soracakken içeriye profösör doktorları gezmeye ,hal hatır sormaya gelmişti.O ara benimle ilgilenen doktor soru sormak istediği söyledi.Ben de çocuk sahibi olmak istediğimi söyledim.Hemen ayarlamalar yaptı , karara bağladı ve çıktı.Çok mutlu oldum çünkü profösör alt kata hiç inmezdi.Demek ki dedim işimin o gün ters gitmesindeki hayır profösürün o 10 dakikalık gelişine rastlamakmış.Benim ilaçlarımın çoğunu kesti.ocakta gideceğim bu sefer hepsini kesip tekrar kontrole gideceğimHerşey yolunda giderse hamile kalabileceğimi söyledi.İnş. herşey yolunda gider dua edin arkadaşlar ben de çok istiyorum.Cananla arkadaşım sen de doktorunla konuş uygun zamanı belirleyin.İnş Rabbim herkese nasip eder.Ümitsiz olmayalım,morelimizi bozmayalımmm.....

sevgi çok sevindim buhaberine hayırlısı olsun arkadaşım inşlh kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın.Bende Çapa da tedavi oluyorum bi gün kısmet olurda buluşuruz belki sıramısı beklerkenyerimseniben.Kendine dikkat et hayırlı haberlerini bekliyoruz:nazar:a.s.

merhabalar,
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
doktorumla konuştum. şu an için hamile kalmamın bir sakıncası olmadığını söyledi ama benim aklıma takılan ilaçlarımı niye kesmediği. kesmediği gibi prednolü 2 mg dan 4mga çıkardı. sadece quensyl almamamı söyledi. kasımın 14 ünde kadın doğumda randevum var, rom. doktorumla ortak takip edecekler hamilelik sürecini. umarım her şey iyi olur.
sevgi82 hem senin hemde kendimin sağlıklı çocuklar sahibi olması için dua ediyorum. umarım bir an önce bebeklerimizin kokusunu duyarız :)
mutlu kalın ......

canan la senin içinde çok sevindim inş sende kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın hayırlısıyla ne güzel bugun 3 mutlu haberi birden aldım kendine dikkat et sevgilerimle:nazar:a.s.

ABAYDIN ablanada çok geçmiş olsun bu hastalık geçici bi hastalık değil yani yaşadığımız sürece bizimle birlikte olacak bi hastalık.Bazı tahlillerin pozitif çıkması hastalığın aktif durumda olduğunu gösterir.Doktor kontrollerini aksatmaması ve uygun tedaviyi yürütmesi gerekir. Lupus hastalığının ilaçsız kendiliğinden geçtiğini hiç duymadım eğer öle bişi olsaydı hiç kimse tedavi olmaya gitmezdi. . sevgilerimle..

X