- Konu Sahibi xixrmak1979
-
kuzu123 cnm bnde skolyozla ilgili izmirde dr arıyorum da,sakıncası yoksa dr unu öğrenebilir miyim??
kuzu123 cnm bnde skolyozla ilgili izmirde dr arıyorum da,sakıncası yoksa dr unu öğrenebilir miyim??
böyle bi şikayet duymamıştım hiç açıkcası ürktüm biraz benimde3 ayım dolmadığı için eğilmem yasak.doğal olarak test edemiyorum..inşallah eğilebilirim bende.
benim l2 ye kdr vida var senin kaça kdr?
geçmiş olsun canım bende 2005 yılında skolyaz dan ameliyat oldum yani o zmn 19 yaşındaydım ankarada gata da ameliyat OldUm benim de sol omurga kemiğim S şeklinde eğrilmişti SAĞ BACAĞIMA vuruyordu ağrısı çok uzun yürüyüş yapamıyordum hemen yoruluyordum kramp giriyordu nese yani 1.5 sene falan kontrollarim vardı 6 ayda bir gittim geldim ama ne yazıkki ilerlemiş olduğu için yapılcak bşy yoktu sadece egzersiz ve yüzmeyi önerdiler en azından dahada eğrilme ihtimalinin azalması için bunları yaptım ve 40 dereceydi en son ve 2005 yılında gatadaki adı bilinen işinin eğli doktorum vardı o ameliyat yaptı ve sırtım düzeldi toplam 14 tane platinim var sırtımda takılı 3 senedirde ameliyattan sonra doktora gittim yine kontrolume en son artık doktorum istersen çıkartalım platinleri dedi bi sakıncası yok ama bence dursun dedi ilerde yaşlandığında dimdik bir teyze olursun dedi :) yani ben çıkartmıycam platinlerimi çünkü zor bir ameliyattı 9 saat sürdü ve 1 ay belki daha fazla evde n çıkamadım 1 sene ye yakında ameliyattan sonra korse taktım canım istersen sana özelden doktorun adını verim inş sende en kısa zamnda sağlığına kavuşursun bi sorun olursa aklından bana yazarsın aydınlatırım seni cnm
ve gittim doktora ben de skoloyoz hastasıymışım ne yazık ki 25 yaşıımda öğrenmiş oldum yüzde 25 eğrilik omurgamda. bel bölgemin oykluğu hep dikkatimi çekerdi özellikle yazın denizde ama normal bişi sanıyodum. 6 ayda bir ölçüme gitçekmişim ilerleyip ilerlemediğine bakçakalar. umarım ilerlemeyen durgun bişeydir. çok üzüldüm ya. sanırım bu forum fazla ziyaret edilmiyr kimden bilgi almalıyım doktorumla tekrar randevum var ama cuma günü. eğilmek yasak diyen olmuş noluyo ben sporu çok severim ama ya neler bekliyo beni kısıtlanacağım bişi var mı ki?
evet yardım istiyorum. 25 yşındayım doktorumun tahmini yorumuyla 25 derece skolyoz olduğumu yazmıştım. ama yanıldık ölçüm sonucu bel bölgemde 35 derece eğrilik olduğu saptandı. kafam karştı çünkü doktorum sırt için 40 bel için 35 derecenin sınır olduğunu söyledi. ergenlik bitiği için ilerleme ihtimali düşük dedi. ama başka bir hasta ile konuştum tanıştık. 24 yaşında 15 derece skolyoz olduğunu öğrenmiş doktoru bişi olmaz ilerlemez egzersiz yap demiş. o da 4 yıl boyunca yalnızca egzersiz yapmış bigün akciğer filmi çekilirken eğrilik dikkatini çekmiş yeniden röntgen çektirmiş ve 28 yaşında eğriliğin 40 derece olduğunu öğrenmiş yani 4 yılda 25 derce artmış.ve 2 ay önce amelitat edilmiş 28 yaşında ben 25imdeyim belim içeri doğru oyuk ve 35 derceyim. sence napmalıyım? istanbulda önerdiğin bir yer var mı? doktor isimi? tek kişi ile tedavi olmak istemiyorum. 2 kişiye muayene oldum birien fazla 25 dir dedi biri uzman değildi bu konuda yönlnndirdi derken 35 derece çıktı. bir de yıllardır belimin sağ boşluğu hep ağrır yorulduğum zamn. tam eğimn olduğu yer. sizde de böyle bi sorun var mıydı?
evet yardım istiyorum. 25 yşındayım doktorumun tahmini yorumuyla 25 derece skolyoz olduğumu yazmıştım. ama yanıldık ölçüm sonucu bel bölgemde 35 derece eğrilik olduğu saptandı. kafam karştı çünkü doktorum sırt için 40 bel için 35 derecenin sınır olduğunu söyledi. ergenlik bitiği için ilerleme ihtimali düşük dedi. ama başka bir hasta ile konuştum tanıştık. 24 yaşında 15 derece skolyoz olduğunu öğrenmiş doktoru bişi olmaz ilerlemez egzersiz yap demiş. o da 4 yıl boyunca yalnızca egzersiz yapmış bigün akciğer filmi çekilirken eğrilik dikkatini çekmiş yeniden röntgen çektirmiş ve 28 yaşında eğriliğin 40 derece olduğunu öğrenmiş yani 4 yılda 25 derce artmış.ve 2 ay önce amelitat edilmiş 28 yaşında ben 25imdeyim belim içeri doğru oyuk ve 35 derceyim. sence napmalıyım? istanbulda önerdiğin bir yer var mı? doktor isimi? tek kişi ile tedavi olmak istemiyorum. 2 kişiye muayene oldum birien fazla 25 dir dedi biri uzman değildi bu konuda yönlnndirdi derken 35 derece çıktı. bir de yıllardır belimin sağ boşluğu hep ağrır yorulduğum zamn. tam eğimn olduğu yer. sizde de böyle bi sorun var mıydı?
selam ben 13 yaşında skolyoz amelyatı oldum.hala sırtımda 30cm.lik platin var ve 2.nci çocuğuma hamileyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?