Gözlerinize nasıl bir zararı oldu?
Bana da bir sürü tahlil yaptılar şu an adlarını hatırlamıyorum.
Peki sizde halsizlik ve çabuk yorulma oluyor mu?
Kininin gözlerime zarar verdiği yapılan göz testleri ile anlaşıldı, dr hemen kinini bıraktırdı. Ne yaptığını tam olarak bilemiyorum, yani aslında yapacakmış da çabuk anlaşıldı diyelim...Halsizlik ve çabuk yorulma, yağmurlu günlerde ağrılar var...Stress tüm belirtileri arttırıyor....Sizin ne şikayetleriniz var başka?
Benimde annemde Sjögren sendromu var annemde çok önceden de vardı fakat ingiltereye tatile gittiğimizde metroda basınçdan dolayı daha çok tetikledi ve ortaya çıktı ve sendrom olduğundan dolayıda tamamen geçmiyor Pluton009'un da dediği gibi stres yapmayıp kafaya bir şey takmazsanız gerçektende fazla sorun olmuyor. En fazla gösteren belirti yere de zaten göz bazılarının körlüğe kadar gittiğini biliyorum. Çoğu doktor stresten pskolojik hiç bir şey yok dediğinden çoğu kişinin de geç farkediliyor. =(
benim annemede aynı teşhis kondu yeni. yıllardır sürekli yorgunluğundan şikayet edip duruyordu aynı şekilde sürekli gözlerinin kaşındığından koku alamadığından flan bahsediyordu ama tabi biz biraz hastalık hastası oldugunu düşünüyorduk. en son eklemleri çok ağrıdığı için doktora gidinceye kadar da öyle sandık. doktor ağzından parça aldı simir testi yapıldı tükürük bezlerine. bu şekilde teşhis kondu. internette okudugum seyler ilerde körlük, lenf kanseri vs olabileceği yönünde. tabi ki bu sebepten ötürü altüst oldumama tabi bu bilgilerin ne kadarına güvenebiliriz bilmiyorum. doktor heyet raporu aldıktan sonra ilaç yazablirim demiş. hastalığın boyutu ne derece ciddi bilmiyrum. korkuyorum umarım gercekten önemli boyutlara gitmez.bildiğiniz şeyleri paylaşırsanız sevinirim. geçmiş olsun herkese diyorum
Ne ilaç verdi diye sorsam bende kinin içeren ilaç kullanıyorum ama ne yazıkki yorgunluğum aynı şekilde devam ediyorAnnenize çok geçmiş olsun.Bende senelerdir yorgunluk ve halsizlikten şikayet ederdim, kendi kendime kızardım ben mi tembelim hemen yoruluyorum diye. Yakınımdaki insanların beni hastalık hastası yada tembel olarak düşünmemeleri için yorgunluğuma ve halsizliğime rağmen kendimi zorluyordum ama içten içe de bir rahatsızlığım olduğu ve bundan kaynaklandığını hissediyordum.Sjögren teşhisi konduğunda işte dedim demek ki buymuş sebep.Üzülmeyin pozitif olun özellikle annenize belli etmeyin ki o da sizden etkilenip daha fazla üzülmesin. Bende daha 36 yaşındayım Allah büyüktür ondan gelene amenna deyip kabulleniyorsun daha ne hastalıklar var Allah beterinden korusun.Neden heyet raporu istemiş anlamadım bana ramatolog ilaç yazdı ve tedaviye başladı.Gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim,ltf.Tekrar geçmiş olsun annenize selamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?