sizlerde adet nedir?bayram hediyesi !!!!!!

sugibiym

seyirlik değil ömürlüksün
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
213
1
46
Adana
Kızlar bayramda nişanlınız , sözlünüz veya ailesi sizlere hediye olarak neler getirdi?

gelenek adı altında karşı taraftan sürekli beklenti içinde olmak yanlış.

beklenti içinde olmama gerek yok ki adet olduğu için zaten yapacaklar sadece ben farklı adetleri öğrenmek istedim belki hoşuma giden birşeyler olacak ve bende onlardan yapılmasını isteyecem cünkü birşeyler yaparken bana sorup yaparlar

bizim burda gelinkıza kıyafet alırlarrya da para verirleeerr..tatlı çerez getirirlerrr..bana her gelmelerinde para veriyolarr bende onları biriktiriyorum azen çeyizlik malzeme aldımm..bazı yerlerdee bilezik altın götürülürmüş ben görmedim hiiç öyle duyduum amaa...

valla bizde adet her gelmelerinde altın getiriyorlar bazen bu bayram getirmesek olmaz mı falan diyolar ama annemler adet getirmeleri lazım diyor

valla bizde adet her gelmelerinde altın getiriyorlar bazen bu bayram getirmesek olmaz mı falan diyolar ama annemler adet getirmeleri lazım diyor

atın derken büyül altın mı derecesi de var mıı yoksa onlara mı kalmışş.şanslısın desenee:)

atın derken büyül altın mı derecesi de var mıı yoksa onlara mı kalmışş.şanslısın desenee:)

mesela kolye bileklik küpe ne isterlerse bilezik ben istemiyorum sarı altında pek sevmiyorum sürekli kullandıklarımı yeşil altın aldırtıyorum ama yatarım amaçlı olanları sarı altın aldırıyorum

anladım hayırlı uğurlu olsun diyorum o zaman...

bizde kıyafet, çorap,havlu,iç çamaşırı gibi şeyler alırlar..
kurban bayramında da koç ve bilezik getirirler..

bizde kıyafet, çorap,havlu,iç çamaşırı gibi şeyler alırlar..
kurban bayramında da koç ve bilezik getirirler..

çok güzelmiş koçu birde süsleyip falan getirenler oluyormuş diyelim ki iki kurban bayramı geçirildi ikisinde de getiriliyor mu peki

evet koçu süsleyip de getirirler
eğer heveslilerse , durumları maddi açıdan iyiyse elbette getirirler
benimde bu kurban bayramında gelecek mi bakalım.. :97:

evet koçu süsleyip de getirirler
eğer heveslilerse , durumları maddi açıdan iyiyse elbette getirirler
benimde bu kurban bayramında gelecek mi bakalım.. :97:

ay gelirse anlatsana çok meraklandım ya ne yaptılar nasıl yaptılar merak ediyorum bana da kolye yaptırıyorlarmış

Öyle adet filan pek bilmiyoruz biz pek sözlümün ailesiyle çıkıp elbise ayakkabı çanta filan aldık bayram için.

Kızlar bizde de kıyafet ve altın alınır geline bayramda.Bayramdan önce alışverişe çıkarılır gelin.Biz nişanlımla salı günü çıkcaz kısmetse :) Ben önceden gidip beğendim bişeyler bakalım.Kayınvalidem de denetmişti daha önce bilezik yaptırıyormuş beğendin mi nasıl falan diye.Devamını da alcam demişti bakalım artık kaç çiftse

valla ben sözlümle gittim kıyafet almaya aldım her şeyimi hediye olarak da kaburga modeli bilezik getirdiler çooook mutluyum çünkü çok seviyordum o bileziği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…