Sizler de taşınırken kötü hissediyor musunuz? Bu sefer farklı ama köye taşınıyoruz 😑

Pardonbakarmisiniz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
140
25
13
Belki 8. Kez ev taşıyorum eşim devlet memuru. Her evimden çok zor ayrılıyorum duygusal bağ kuruyorum galiba. Anılarımız falan. Neyse geçen kış yine bu zamanlar ailelerimizin olduğu şehire memleketimize güle oynaya taşındık. İlk defa kötü hissetmemistim sürekli yanımda birileri vardı üzülmeye fırsatım olmamıştı.bu sefer yükselen kiralardan dolayı merkeze 30-40 dakika uzak bir köye taşınıyoruz. Yakın da olsa şehir içi kadar olamaz ha diyince ablama bir kahveye gidemem mesela. Neyse köyün sessizliği karanlığı falan anksiyetemi tetikliyor korktugumdan değil kötü oluyorum sadece içim daralıyor.. sonra bir de köyde bişey olsa kime koşarım kimi çağırırım diye kötü senaryolar kurmaya başladım bu da muhtemelen kaygı bozukluğundan kaynaklı. Bize bişey olsa eşim hastaneye yetiştirir ama esime bişey olsa benm ehliyetim yok bugün yarın diye erteledigim ehliyetim!
Bu arada eşim yıllar önce ritim bozukluğu olduğu için kalbinden ufak bir operasyon geçirmişti üzerinde yıllar geçti durduk yere aklıma takılmaya başladı uzun zaman oldu doktora gorunmeyeli ya bir sorun varsa köyde napariz diye düşünür oldum. Allah'ım olmayacak şeyler olacak gibi korkuyorum. Yarın taşınıyoruz ve benim içime kocaman öküz oturmuş gibi... Allah'ım korktuklarımiz ile sinamasin. Dostlar belki kiminin derdi yanında benimki hiç bişey affedin . Ama anksiyete illerini bilenler beni anlayacaktır. Öldürmüyor ama günlerinizi zehir ediyor. Hakkınızı helal edin uzun yazdım

Öncelikle ben de şimdiye kadar belki 20’den fazla taşımışımdır taşımak yıpratıcı zor özellikle büyükşehirden ya da merkezi bir noktadan daha sakin köy denilebilecek bir yere taşınmak daha zor çünkü ben de bunu yaşadım biliyorum ama emin ol komşularınız olacak size destek verecek sandığınız kadar kötü geçeceğini düşünmüyorum ama eşiniz için içinizin rahat etmesi açısından ve uzun zaman da olmuş diyorsunuz bir doktora gidin görünün Kontrol her zaman iyidir .

Çok teşekkür ederim. Keşke gitse ikna edemiyorum

Canım köye taşınmanin artıları da eksileri de olacaktır. Eksileri sosyallesememek, iki dakika çarşı pazara çıkayım, yürüyüş yapim, gezeyim, tozayim deyip cikamayacaksin bence en kotu yanı bu, genelde market vs kısıtlı oluyor dediğin gibi Allah korusun hastalık vs durumunda ilçeye gitmek gerekiyor ama şu var ki çok sağlam komşuluk iliskilerin olacaktir köyde yaşayan insanlar daha samimi sıcak kanlidir,güvenlidir, doğal besinlere süt yumurta gibi ulasman kolay olacak, temiz havada yaşamakta cabası.
Ama cidden çok zor bir süreç sana hak veriyorum, alışman zor olacak biraz
Not:hazır köy sessiz sakin ortam. direksiyon çalış bol bol en kısa sürede de ehliyetini almanı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…