• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sizin öneriniz nedir?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esraemir61

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2021
11
-2
1
28
Merhaba 5 aylık kızım var cok huysuz ve cok sinirli üstelik dogru düzgün uyku da uyumuyor doğal olarak beni de uyutmuyor sütüm yetetsiz oldugu için mama veriyorum ama yinede uyumuyorum uyku surubu almak istiyorum aklıma baska bişey gelmiyor siz ne önerirsiniz uyku sorununun düzelmesi için?

Benim bebeğim 25 aylık oldu hala uyku sorunumuz devam ediyor.Zamanla düzelir diyorlar.Uyku şurubunu çok sağlıklı bulmuyorum.5 aylık olmuş acaba yavaştan ek gıdaya mı başlasanız.Yatmadan yoğurt verirsiniz mesela.Bize doktorumuz o aylarda yavaştan başlamamızı önermişti.

Merhaba 5 aylık kızım var cok huysuz ve cok sinirli üstelik dogru düzgün uyku da uyumuyor doğal olarak beni de uyutmuyor sütüm yetetsiz oldugu için mama veriyorum ama yinede uyumuyorum uyku surubu almak istiyorum aklıma baska bişey gelmiyor siz ne önerirsiniz uyku sorununun düzelmesi için?
Sakın öyle bir şey yapmayın. Ablam cahil aklıyla yıllar önce öyle uyku ilacı vermişti bebeğine. Bebek bir türlü uyanamadı. Doktora götürüldü doktor bile zor uyandırdı. O zamanlar çocuktum ama çok net hatırlıyorum yeğenimin ağzından köpükler gelmişti.daha yaşına bile girmeyen bebeğe uyku ilacı vermek ne kadar doğru olabilir ki

Benim bebeğim 25 aylık oldu hala uyku sorunumuz devam ediyor.Zamanla düzelir diyorlar.Uyku şurubunu çok sağlıklı bulmuyorum.5 aylık olmuş acaba yavaştan ek gıdaya mı başlasanız.Yatmadan yoğurt verirsiniz mesela.Bize doktorumuz o aylarda yavaştan başlamamızı önermişti.
Teşekkür ederim mama veriyorum zaten sütüm yetersiz olduğu için inek sütüde veriyorum mecburen

Sakın öyle bir şey yapmayın. Ablam cahil aklıyla yıllar önce öyle uyku ilacı vermişti bebeğine. Bebek bir türlü uyanamadı. Doktora götürüldü doktor bile zor uyandırdı. O zamanlar çocuktum ama çok net hatırlıyorum yeğenimin ağzından köpükler gelmişti.daha yaşına bile girmeyen bebeğe uyku ilacı vermek ne kadar doğru olabilir ki

Hanimefendi, 2. Cocugunuzmus ustelik! 5 aylik diyorsunuz, uyku surubu diyorsunuz, inek sutu diyorsunuz!!!

Tum huzursuzlugunun inek sutunden kaynaklanabilecegini dahi hic akil etmediniz mi?

Elim ayagim titriyor yeminle. Dilerim aynen boyle doktor ya da eczaciya anlatirsiniz da olaya resmi yollardan mudahale edilir. Yazik yavrucaga!

Yavrum benim benim ya inek sutunden kivraniyor. Midesi ayri, bagirsaklari ayri agriyor, kivraniyor siz uyuyamiyorum diyorsunuz!

Tecrubelisiniz de hani bebegin ne oldugunu biliyorsunuz. Goze alamiyordunuz neden yaptiniz ikincisini?

Sütüm yetersiz olduğu için evet
0-12 ay bebeklerin böbrek ve bağırsakları inek sütündeki yüksek protein emilimini gerçekleştiremez. Bağırsak ve böbreklerine zarar verebilir, bebeğinizin inek sütüne alerjisi olabilir.
Süt ve mama almadığında bebeğin gelişimi nasıl? Eğer gelişiminde sorun yoksa, sütünüz yetmediğinden değildir huysuzluğu.
Dr.unuzla konuşup uygun ek gıda ya erken geçiş yapabilirsiniz ama inek sütü vermeyin.

Uyumeyiverin efendim, uyucaksaydiniz bebek yapmasaydınız. 4/4 lük anne değilim, olmamda ama uyku şurubu nedir birde 5 aylık. 3 yaşına kadar doğru dürüst uyumadı aklıma bir kere bile gelmedi ilaç vermek.

Uyumayın , zor biliyorum ama geçecek. Süt yüzünden bebeğiniz rahatsız olabilir ek gıdaya geçin. Mama pahalı geliyorsa bebek irmiğiyle meyvelerle mama yapın. Ayrıca önce kendinizi sakinleştirin. Bebeğiniz sizin gerginliğinizden etkilenir. Göğsünüzde uyutun, bol bol konuşun, hergün sıcak duş aldırın. Eğer ediyorsanız bebeğinizin yanında kavga etmeyin. Siz ne kadar huzurlu olursanız bebekte o kdr huzurlu olur. Akşam 8,9 gibi ışıkları kapatın uyumuyor diye ışığı açmayın vücudu geceyi tanısın.

Cocugu evlatlik verseniz. Hem o sabi kendisini isteyen ilgilenen seven bir anneye sahip olur. Hemde siz uyursunuz. Win win durumu.

Bebekler için mamalar ne için var.
Sütünüz hiç gelmeye bilir.
Mama verilir bebeğe inek sütü ne kadar ağır farkında mısınız.
Bebeğe uyku şurubu,inek sütü falan vermeyi bırakın.
Uyumasaniz da olur hangi bebek sahibi aile dört dörtlük uyuyo,işini yapiyor.

Uyumayın , zor biliyorum ama geçecek. Süt yüzünden bebeğiniz rahatsız olabilir ek gıdaya geçin. Mama pahalı geliyorsa bebek irmiğiyle meyvelerle mama yapın. Ayrıca önce kendinizi sakinleştirin. Bebeğiniz sizin gerginliğinizden etkilenir. Göğsünüzde uyutun, bol bol konuşun, hergün sıcak duş aldırın. Eğer ediyorsanız bebeğinizin yanında kavga etmeyin. Siz ne kadar huzurlu olursanız bebekte o kdr huzurlu olur. Akşam 8,9 gibi ışıkları kapatın uyumuyor diye ışığı açmayın vücudu geceyi tanısın.
Tesekkur ederim

Bebekler için mamalar ne için var.
Sütünüz hiç gelmeye bilir.
Mama verilir bebeğe inek sütü ne kadar ağır farkında mısınız.
Bebeğe uyku şurubu,inek sütü falan vermeyi bırakın.
Uyumasaniz da olur hangi bebek sahibi aile dört dörtlük uyuyo,işini yapiyor.
Ben mama veriyorum sütüm yetmedigi için ama anne sütü vermeye de özen gösteriyorum çevremdeki insanlar bir kac ay sonra bitecek bu uyku sorunu diyorlar gececek biliyorum da

Back