• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin için ideal koca nasıl olmalı?

YILDIZ2017

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2017
8
5
36
62
Zevkler ve renkler tartışılmaz denir. Yani bana yakışıklı görünen sana görünmez, senin yakışıklı dediğini ben beğenmem. Kimine göre koca dediğin zengin olmalı, kimine göre kariyer sahibi, kimine göre ev sahibi :) Her birimizin kendisi için düşündüğü "ideal koca"lar arasında ortak noktalar var mıdır? Peki ya farklı noktalar neler olabilir?

Merhametli, sevmeyi bilen, durust, kadina deger veren, azicik da tatli dilli olsa fena olmaz tabiki sadece eşine karsi :))

- sabah kahvaltı hazırlamaktan gocunmayan
- gündüz aşk Mesajları atan
- hergün sevgi dolu bakan merhametli Güler yüzlü Neşeli
- namaz kılan Oruç tutan inançlı
- eğitimi olan parası ve evi olan
- beni her sabah işe bırakan işten alan
- bir işim oldupu zaman benimle birlikte koşturan
- doktora vs gideceğim zaman beni yanlız bırakmayan
- hediye alırken cimrilik yapmayan
- ailesi ile benim aramda mesafe koymayı bilen
- benim düşüncelerime Önem veren
- hakaret şiddet kötü söz söylemeyen
- yakan söylemeyen
- ev işleri ve yemek yapmayı bilen ve yapam
- benim aileme saygıda kusur etmeyen
- bilgili kültürlü özel günleri atlamayan
- iyi kalpli ve iyi anlayabildiğimiz
- düşünce siyasi görüş vs çoğu konuda benim gibi Düşünen

Ideal es sizin denginiz olandir. Ne demisler davul bile dengi dengine.
Ben esimin ideal es oldugunu dusunuyorum. Ama bana gore ideal. Egitim seviyelerimiz yakin. Ailelerimizin kulturu ve ait oldugu sosyal sinif yakin. Ekonomik durumlarimiz yakin. Ikili iliskilerde kadin erkek rollerine yukledigimiz anlamlar yakin. Ailelerimize koyacagimiz sinir konusunda fikrimiz yakin. Dini inanc konusunda da cok yakin dusuncelerimiz var.

Ben egitimsiz halimle egitimli birini isteyemem, o benim icin ideal es olamaz. Aramizda vizyon farkli olur. Veya egitimli halimle egitimsiz biri benim icin ideal olamaz. (Tabii ki boyle bir evlilik olabilir ama ideal olan bu degildir)
Kendim para kazanmiyorken evi arabasi parasi olan birini aramak bana ayip gelir. Maddi refah istiyorsam bunun icin cabalamali ve kendim saglamaliyim.
Kendim ailemi her seyin icine katiyorsam esime ailene mesafeli ol demek de ayip gelir.

Back