Merhaba hanımlar...merak ettiğim üzere sizlerle bu konuyu paylaşmak istedim..
Düşündüm de bu dünyada bir heykelimiz olsaydı sevdiklerimize ve sevmediklerimize mesaj bırakmak adına nasıl bir heykelimiz olsun isterdik??
Aslında bu çalışma bir nevi bizim bilinçaltımızdakilerin dışa vurumu olacaktır..
Yapmanız gereken yalnızca odaklanıp düşünmek ve buraya yazmak olacaktır daha sonrada birlikte yorumlarız..
Hangi renkte?
Nasıl bir yerde?
Etrafınızda neler var?
Hammaddesi neyden yapılmış?
Duruşu nasıl ne şekildesiniz?
Sizi kimler ziyaret etsin istesiniz?
Kimler ziyaret etmesin?
Gibi hayal edip düşünelim olur mu??
Beyaz yada gri olsun isterdim,hatta mümkünse ten rengini verebilecek birşey olsun,yüz hatlarımı ne belli edecekse o olsun işte.
kalabalık insanların beni sürekli görebileceği bir yerde olmalı,insanlar işe,okula giderken,metrobüse yetişmek için koşarken,sevgililerin sabah akşam heykelimin önünde buluşup sonrada elele uzaklaşabileceği ,ortadaki çınar ağacının altındaki banka oturup gazete okuyan amcaların görebileceği ,çaycının soğumasın diye hızlı hızlı günde zilyon kere çay yetiştirmek için koşuşturduğu bir yerde olmalı benim heykelim.
Etrafımda herşey,herkes var,hızlı hızlı geçen arabalar,öpüşen sevgililer,çayı karıştıran kaşık sesi,dedikodu yapan teyze,istediği oyuncak alınmadı diye ağlayan bir kız çocuğu....insanlar var...
Sadece kafamı hayal ettim nedense ama tüm olarak düşünürsem uzaklara bakan bir kadın hayal ediyorum,uzaklara ama dolu bakan...Sanırım ayakta olmazdım ama oturmakta olmaz,yok yok sanırım ayakta olurdum,belki uzaklara dalmamışta bir kelebeğin peşinden koşan biri gibi,nasıl bilmiyorum ama dümdüz değilde hareket ediyor gibi olmak isterdim,belki bir bacağım ileride diğeri geride koşarken gibi....
Balmumu olabilir,mümkünmü?
Duruşumu bunu okumadan üstte yazmıştım,kesinlikle bir yere bakarken,birşeyin peşinden koşarken yada yürürken ki halimde olmak isterdim,gerçek hayatımdada asla oturamam,hareketli biriyim.
Beni herkes ziyaret etsin,sevenim de sevmeyenim de,herkese aynı bakıyor olacağım...