Çocuk Hastalıkları Sizin de yeni doğan bebeğinizin kakası cıvık mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Chitlembiq

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
376
3
96
Konya
Oğlum 16 günlük. Kakası hep cıvık, ishal gibi. Sizinki de öyle miydi? Anormal bir durumu mu var yoksa normal mi bilemiyorum. Sürekli de gazı oluyor bağırsaklarında. O da sancıyla uyanmasına neden oluyor. Bunları yaşayanınız varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim. Teşekkürler.

evet canım cok normal. anne sütü aldıgı için öyle. benim kızımında 5 aya kadar cıvıktı. nezaman ek besine gectik katılasmaya basladı.. endişelenme cok normal..

katı gıdaya geçtiğin anda normale döner.

bu konuyu çok tartışma haline getirmiştim.hep ishal diyordum ama diilmiş :)

şimdi gayet normal maşallah.merak etme düzelir.

Anne sütü alan bebekler için normal bir durum.Ben de korkup doktora sormuştum.
Gaz sancısı için Nurse Harvey's i deneyebilirsin bitkisel bir şurup,bebeğini rahatlatır.

Teşekkürler kızlar cevaplarınız için. Şu gaz problemi baya rahatsızlık veriyor oğluşuma. Özellikle de D-vit kullanmaya başlayalı daha fena. Acaba bunun etkisi olabilir mi?

Zannetmiyorum,normal bir gaz olayıdır.Bütün bebeklerde var, kimi çok şiddetli yaşıyor, kimi normal.Benim kızım gece 2ye kadar yatmıyor ve çığlık çığlığa ağlıyor.Doktorum dün 3.ay bitince geçecek dedi ve yeni bir ilaç verdi, Almanya'dan ithal.Sab simplex yine bitkisel bir ilaçmış....

biz de 20 günlüğüz bizim de kakamız cıvık ve sapsarı ... bikaç gündür de yeni yeni çığlık çığlığa ağlamalar başladı ... bakalım biz neler yaşicaz ...

Sizde de KOLıK başlamış demek ki. Allah yardımcımız olsun... Gece boyunca ıhh ıhhh ıkındı, pırt pırt pırtladı, gerindi, kızardı bozardı ama bir türlü rahatlamadı. En kötüsü de elinden bir şeyin gelmemesi, çaresizlik...

Kızlar öncelikle bebekleriniz hayırlı olsun sağlıkla büyütün inşallah.
Gaz yüzünden bizde çok çektik denemediğim yöntem kalmadı. metsilin damlasından ve rezene çayından çok fayda gördük. Az uykusuz gecemiz olmadı. Bol bol rezene ve papatya çayı için sütünüzden geçiyor ve rahatlatıyor bebişleri çok çaresiz kalırsanız metsilden verin ve karnına bol bol masaj yapın.
Ben hiç bitmeyecek bu gaz zannediyordum ama çok şükür 40 ı çıktıktan sonra kalmadı denebilir gerçi hala günde 3-4 bardak rezene içiyorum. Hem sütüde arttırıyor doktorda bol bol içebilirsin dedi...
ınşallah sizde de 40 ından sonra biter gaz sorunu.. Şimdi oğluşum atıyor kendi pırt pırt..

Teşekkürler canımcım. Ben de dün başladım rezene içmeye. 2 bardak içtim ama faydası olmadı sanırım, bugün 4 bardak içecem bakalım. Acaba humana still tee yi de 4 bardak içiyorum, bir sorun olur mu ki...

Yok canım zannetmiyorum ne sorun olacak. Walla ben rezeneden 3-4 çay kaşığı ile başlayıp iki aylık olunca 30cc ye kadar bebeğimede direk verdim faydasıda oldu. Şimdi sadece ben içiyorum.öyle bir günde çözmüyor tabi. biz çok yöntem denedik açıkçası. ayaklarına ve karnına sıcak havlu. bebeyağı ile karnına masaj. metsilin gaz giderici damlası. Rezene çayı. Artık yediğim herşey gaz yapıcak die korkumdan yemek yiyemez olmuştum Her yemeğe bol kimyon attık.Gazı alıyor diye..

Birde kol bacak jimnastikleri yaptırın. Ne kadar hareket ederse o kadar kolay atıyor gazını. zaten kendi bacaklarını hareket etttirmeye başladıktan sonra bitti gazı birde ona çıngıraklı çorap aldık. bacaklar hiç durmuyor. Eğer hareketli bir bebek olursa gaz probleminiz erken biter canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…