Ağlasın ağlayacak çocuk bu tepki vermeyin. İnsanlar ne der diye düşünüyorsunuz muhtemelen, insanlar her şeye konuşur boşverin.Ağlayarak geliyor bu defa yani öyle bir ağlıyor ki sanki ben ona bişey yapmışım gibi
TmmKonuyu bastan okudum son sayfaya geldim. Cocuklari sitede dahi olsa tek baslarina birakmak tehlikeli. Ben olsam asla birakmam. Asil konuyu soyliyim kim arkadas bu adem gunes ya:) muhafazakar pedagoga bak sen:) calisan anne 4 yas oncesi cocugunu krese verme yerine bakiciya vermeli diyor bak bak sen! Otur evinde calisma cocuguna bak diyememis de! Cocuk siddete ugradikca terbiye olmaz yilisir demis hey hey bilimsel dile gel:) bu adami ornek vermeyin ya allah askina ne derse tersini yapin
Yahu arkadaş farzet ki ben yanındayım yine çıkmıyor dediğim halde aynı yorumlar bende sıkıntı sanırımHanımefendi bizde pedagoga gidiyoruz tek sizin çocuğunuz yok haybeye konuşmuyoruz.. bize de bağımsız olması gerektiğini söyledi ama gözetimle.biz bankta oturuyoruz o kayıyor oynuyor koşuyor ama gözetimle asla tek bırakmadan ama peşinde de koşmadan..
o zaman niye gelip eve çıkmıyorlar diye şikayetçisiniz ya Allah aşkına balkonda hadi eve diye bağırmakla nasıl etkili olacağınızı düşünüyorsunuz çocuğunuzla tam 4 5 saat birebir ilgilenmiyorsunuz oynamıyorsunuz evde bişey yapmıyorsunuz çay çekirdek çocuk izle hiç kıpırdamadan mantıklı mı ve bu sıcakta? Bağımsız hadi 1 saat olsun ya.. başka çocuklar vardır da ailesi de vardır yanlarında yazık çocuklara..hiç.evde oyun kurmuyor musunuz ben 4 5 saat oynayan 5 yaşında annesiz çocuk sitede dahi görmedim ee şikayet etmeyin balkondan bağırmaya devam..
Ayy tamam pes ediyorum siz müthiş annelersiniz siz uzmansınız siz harikuladesinizHiç bir pedagog 5.5 yaşındaki çocukları siz evden gözetleyip parka yalnız gönderin demez. Ya siz pedagoğu yanlış anladınız ya da bu görüşü veren kişi gerçek pedagok değildir.Siz hiç kreşte öğretmenin sınıfın camından bakarak çocukları saatlerce okulum parkında oynamasına izin verdiğini gördünüz mü? Ben sizin gelen tepkiler üzerine kendinizi savunmak adına böyle yazdığınızı düşünüyorum. Sizi yargılamak gibi bir düşüncem yok. Tabi ki anneleri sizsiniz. En iyi siz bilirsiniz.Ama hepimiz çocuk büyütürken hata yaptık. Zor çocuklar hele ki ikizleri zaptetmek kolay değil. Konunuz çocukları yalnız gönderip göndermemek değil ama yazınızdaki farketmeyerek eklediğiniz bu ufak detayın sonucu çok büyük tehlikelere yol açabilir. Burdan akıl vermek daha kolay tabi ama bu yaşa kadar çocuklarınızı yarım gün de olsa oyun gurubu, kreş gibi yerlere gönderseydiniz daha çabuk sonuç alırdınız. Orada kurallar ile tanışıp, kurallara daha çabuk uyum sağlıyorlar. Pandemi döneminde bile kreşler çok kısa süre kapalıydı. Okula daha çabuk alışsınlar diye parka yalnız gönderme fikri gerçekten saçmanın da ötesinde. Öyle olsaydı bizim çocukluğumuzda hava kararana kadar dışarıda oynayan çocuklar ilkokulun ilk haftaları anneleri gitmesin diye salya sümük ağlamazlardı
Beraber gitmeme nedenimiz var ama tamam haklısınızSende onlarla in ve 5 saat duracaginiza 2 saat durun beraber ve eger bir daha dinlemezlerse getirmeyecegini soylersin..
Zaten kreşe verdiğim için önden yardımcı olur bu yöntem dedik,uzman önerisiyleBenden yaşça çok ufak kardeşim var. Onu 5 yaşında site bahçesine bırakmaya başlamıştık. Çünkü durmuyordu 3 saat de onunla dışarıda durmak pek mümkün değildi. Ki bizimki güvenlikli bir site değildi bir nebze korunaklıydı sokağa çıkamıyordu işte. Evet türlü tehlikeler var görüyoruz ama çocukları da cam fanusa koymak özgürlüklerini kısıtlamak üzücü değil mi?
O yaşlarda dışarıda sosyalleşince eve gelmeyi pek istemiyorlar sanırım. Bizimki de istemezdi ama huysuz değildi. Ben inerdim aşağı biraz onunla ve arkadaşlarıyla yalandan oynardım. Aaa eve mi gitsek evde de şu oyuna devam etsek diye gelirdi safoloz. Ama her çocuğun mizacı farklı işte.
Acaba bu sene kreşe falan verseniz okullar açılınca biraz rahat edrsniz belki.
Zaten kreşe verdiğim için önden yardımcı olur bu yöntem dedik,uzman önerisiyle
Haklısınızama toplar geliyor hazır olun
Nedir o? Yani soru sormussun cevap veriyorum cevaba bakBeraber gitmeme nedenimiz var ama tamam haklısınız
Ağlasın ağlayacak çocuk bu tepki vermeyin. İnsanlar ne der diye düşünüyorsunuz muhtemelen, insanlar her şeye konuşur boşverin.
Ya vallahi konuyu açtığımdan beri yazıyorum ama illallah ettirdiler ksr bakmayın sizlik bişey yokNedir o? Yani soru sormussun cevap veriyorum cevaba bakyeminle cevap begenmez oldunhz
Ayy siz niye taktınız banaSanki bir tek onun çocukları park diye ağlıyor diretiyor..benim oğlum dışardan gelip sokağa arabayla girelim parka gitmiyoruz diye sokağı inletiyor artık herkes tanıyor sesini ama eşimde bende gayet kararlı ve aldırmadan tutup getiriyoruz o an sıcak oluyor yemeğini yiyecek oluyor..girince el yıkamayı sever doğru banyoya deyince koşar sonra sevdiği oyuncakları çıkarırım oynarız boyama yaparız sevdiği yiyeceklerden veririm unutur ama akşam park sözü veririz ve yine tutarlı olup akşam mutlaka çıkarır eşimle 2 saat park park dolaşırız bankta oturup arkadaşlarıyla serbest bırakırız geçen gün kaydıraktan hızlı kaydı düştü ağladı anında yanına gittik teselli ettik evden aşağı inene kadar ohoo..
Yukarıda kendimle ilgili ben müthişim ben uzmanım gibi en ufak bir ima dahi yapmadığım gibi, kendi anneliğim de dahil tüm annelerin hatalar yaptığımızı ve yapabileceğimizi belirterek özeleştiri yaptım. Sizinle de empati yapmaya çalıştım ama siz ne okuduğunuzdan ne de size anlatılanlardan en ufak bir şey anlamamışsınız. Anlamadığınız konuları çocuklarınıza öğretmeniz de mümkün görünmüyor maalesef. Sözün bittiği yerdeyimAyy tamam pes ediyorum siz müthiş annelersiniz siz uzmansınız siz harikuladesiniz
TmmYukarıda kendimle ilgili ben müthişim ben uzmanım gibi en ufak bir ima dahi yapmadığım gibi, kendi anneliğim de dahil tüm annelerin hatalar yaptığımızı ve yapabileceğimizi belirterek özeleştiri yaptım. Sizinle de empati yapmaya çalıştım ama siz ne okuduğunuzdan ne de size anlatılanlardan en ufak bir şey anlamamışsınız. Anlamadığınız konuları çocuklarınıza öğretmeniz de mümkün görünmüyor maalesef. Sözün bittiği yerdeyim
Site dışı parkların değil içine girmek önünden bile geçmiyoruz bizOturdugum semtte bir kac kez sahit oldum boyle seylere Cocugu parka goturuyorum bir bakiyorum kucucuk cocuk parkta yanliz basinda bir ebeveyn yok bir yetiskin yok. Biri bir an kolundan tutup goturse kimsenin ruhu duymayacak. Sonra balkondan yada pencereden bagirma sesleri duyuyorum tabi ayseeeee hadiiiiii eveeeee. Inanilmaz sinir olurdum. Artik her seferinde aklima sizin konunuz gelir
Cunku herkes konunun asil onemli kisminin cocuklarin yukariya cikmasi degil tek baslarina inmeleri oldugunun farkinda.siz istediginiz kadar kizin o cocuklar tek basina gitmemeli.site icinde arabalar gezip duruyor en basitinden bu bile buyuk bi tehlikeDefalarca yazdım aynı soru tekrar geliyor
Aksine ben gayet açıklama yaparken herkes daha çok anneliğime laf ederek yorum yapmış
Bakın bakalım şuraya yazan kaç kişi gerçek anlamda bana öneride bulunmuş kaç kişi saldırmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?