- 28 Mart 2021
- 596
- 590
- 53
- 29
- Konu Sahibi tanrisevsinnn
-
Bence 9 gibi 1 saat uyutun sabah.Merhabalar herkese,
12 aylık yazdım fakat kızım 11 ay 8 günlük
Yaklaşık 8.ayından beri iki uyku yapıyor. Şöyle ki sabah çok erken kalkıyor 5.30-6.00 max 7dir ve o da çok nadir yani ne yaparsam yapayım bu saati ileri alamadım neyse ben buna alıştım artık çok dert değil
İlk uykusunu 10.30 civarı uyutuyorum ve hemen hemen 2 saat kesintisiz uyuyor 12.30a kadar
İkinci uykusunu 16.00-16.30 civarı uyutuyorum ve max 1 saat uyumasına izin veriyorum gece uykusundan almamak için..tabi bıraksam onda da kesintisiz uyur çünkü gündüz uykusunu çok seviyor
Akşam da 21.30-.22.00 dan önce uyumuyor bu saatlerde uyuduktan sonra da sabaha kadar kırk kere uyanıp işte en başta yazdığım saatlerde kalkıyor.
Yani böyle saçmasapan bi düzeni oluştu ve değiştiremiyorum. Ne yaparsam yapayım gece uykularını düzeltemedim ve sabah erken kalkmasına engel olamadım. Tam tersi de gündüz uykularının maşallahı var
Benim merak ettiğim sizin bebişleriniz bu dönemlerinde gündüz hangi saatlerde uyuyor? Yani gündüz uykularını acaba yanlış saatlerde mi uyutuyorumöğle uykumuz yok yani bi sabah bi ikindi uykumuz var. Acaba sabah 9 civarı az bişey uyutup öğleden sonra da daha uzun uyumasına izin mi versem böylesi daha mı mantıklı? Bana bir akıl verin
Üç uyku fazla değil mi 12 ay için? Hatta bu dönem nadir de olsa tek uykuya düşenler varBence 9 gibi 1 saat uyutun sabah.
Sonra ogle uykusu 2 saat.
Ikindin de sekerleme yapabilir yarım saat. Gunduz uykuyu almayan bebekler gece de uyumuyor
akşam uykusunu erkene çekersem şundan korkuyorum benim kızım iki ay öncesine kadar gecenin bi yarısı uykusunu almış gibi uyanıp 2-3 saat uykuya geri dönmüyordu ben de herhalde akşamları erken yatıyor diye(20.30 civarı) bunu biraz ileriye almaya çalıştım ve o sorunu aştım gibi.. ama o zamanlar gündüz 4-5 saate yakın uyuyordu belki o yüzden yapıyordur bilmiyorumBenim kızım 1 yaşından sonra tek uykuya düşmüştü 2 uyku uyuduğu nadirdir ama gece 9da uyuyup sabah 8-9 arası uyanıyordu. Gece uykusu uzun olduğu için pek sorun yaşamadım.
Bence siz ilk uykusunu 1 saat erkene çekin öğlen en geç 11e kadar uyusun. İkinci uykusu da 30-45 dk arası olursa akşam uykusunu da erkene çekebilirsiniz belki
kızımın gece uykusu az hiçbir zaman öyle 11-12 saat uyuyan bi çocuk olmadı max 9'dur.. gündüz az uyutmayı da denedim yine de bu süre uzamamıştı..Gunduz cok uyuyor. 11.ayda toplam 2 saat uyuyordu kizim.
Gece uyanmasinin sebebi yorgun olarak uyumamasi olabilir.
10.30-12.30 uykusunu 15dk kademeli olarak kisaltin.
Ikindi uykusunu yine 15dk kademeli öne çekin.
Mesela 10.30-12.15 ve 15.45-16.15 gibi.
kızımın gece uykusu az hiçbir zaman öyle 11-12 saat uyuyan bi çocuk olmadı max 9'dur.. gündüz az uyutmayı da denedim yine de bu süre uzamamıştı..
Sabah ilk uykusunu kısa yapıp öğleden sonraki uykusunu uzatsam nasıl olur acaba?
Sabah erken uyanmaların sebebi yaşına uygun olmayan uyanıklık süreleri sebebiyle yorgun düşmeleriymiş. 3-3,5 saatlil uyanıklık süresine göre uyutmayı deneyebilirsiniz. Bu yaşta 1,5 saatlik 2 uyku olmalı diye biliyorumMerhabalar herkese,
Yaklaşık 8.ayından beri iki uyku yapıyor. Şöyle ki sabah çok erken kalkıyor 5.30-6.00 max 7dir ve o da çok nadir yani ne yaparsam yapayım bu saati ileri alamadım neyse ben buna alıştım artık çok dert değil
İlk uykusunu 10.30 civarı uyutuyorum ve hemen hemen 2 saat kesintisiz uyuyor 12.30a kadar
İkinci uykusunu 16.00-16.30 civarı uyutuyorum ve max 1 saat uyumasına izin veriyorum gece uykusundan almamak için..tabi bıraksam onda da kesintisiz uyur çünkü gündüz uykusunu çok seviyor
Akşam da 21.30-.22.00 dan önce uyumuyor bu saatlerde uyuduktan sonra da sabaha kadar kırk kere uyanıp işte en başta yazdığım saatlerde kalkıyor.
Yani böyle saçmasapan bi düzeni oluştu ve değiştiremiyorum. Ne yaparsam yapayım gece uykularını düzeltemedim ve sabah erken kalkmasına engel olamadım. Tam tersi de gündüz uykularının maşallahı var
Benim merak ettiğim sizin bebişleriniz bu dönemlerinde gündüz hangi saatlerde uyuyor? Yani gündüz uykularını acaba yanlış saatlerde mi uyutuyorumöğle uykumuz yok yani bi sabah bi ikindi uykumuz var. Acaba sabah 9 civarı az bişey uyutup öğleden sonra da daha uzun uyumasına izin mi versem böylesi daha mı mantıklı? Bana bir akıl verin
Benim kizimda 17.5 aylik ne yapsam olmamisti yani o dönem 2 uyku fazla geliyordu ve uyumamak icin direniyordu fazlasiyla 2. Uykuya zorla uyutuyordum 13.5 aylik oldu kestim 2. Uykuyu .. yatmak bilmiyordu gece 12 1 bazen 2 yi buluyordu ne zaman tek uykuya gectik oyle duzeldi bu 1 yas donemi 3 4 ay gercekten cok ciddi zorluyor uyutmasan salak oluyor cocuk uyutsan fazla geliyor allah sabirlar versinMerhabalar herkese,
Biz 10.ayda tek uyluya düşmüştük dünya varmış demiştimMerhabalar herkese,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?