Nişan size gelen bohçalarda neler vardı listeleyebilir misiniz????

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

patbir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2011
438
4
118
arkadaşlar merhaba,

bu haftasonu bohça alışverişine çıkacağız...sağolsun buradan damat için ne alınacak öğrenip hepsini aldım sayılır ama bana ne alınacak, yani kaçar tane veya ne kadarlık şeyler? Mesela 6lı pijama seti alınacak evet ama birde ayrıca normal pijama alınacak mıdır? ya da gelinlik altı çamaşırı alınacak beyaz ama başka takım alınıyor mu, ayakkabı, çanta, kozmetik? Benim gece kıyafetim, gece ayakkabım falan var aldırmayacağım mesela, o zaman günlük ayakkabı mı alınacak? kozmetiktede her markayı kullanmıyorum onun için ne kadarlık alınması gerektiğine göre ayarlayacağım...

Siz neler aldırdınız, ne kadara aldırdınız yazarsanız çok yardımı olacak:)))

canım bu dediklerin tamamen bütçeye ve isteklere göre değişen şeyler. biz de geçen hafta nişan alışverişindeydik. sana fikir olması açısından bana alınanları sayayım 6 lı saten gecelik takımı, günlük giymem için pamuklu sabahlık-pijama takımı, şu meşhur tüylü terlikler, iç çamaşır takımı, günlük iç çamaşırlar, atlet, çorap vb. bir de müstakbel kayınvalidem ev terliği alalım dedi. ben de ev içinde terliği çok kadınsı bulduğum ve sevmediğim için babet aldım

makyaj malzemelerimi max factorden aldım. fondöten, pudra, kapatıcı, rimel, allık, far, ruj bir de göz kalemi aldık. temizleyici, krem gibi bakım ürünlerini almadım onları düğün yaklaşınca alırız diye düşünüyorum.

bunlar dışında elbisemi aldık.şimdi ayakkabı ve çantamı alıcaz. ben bohçayıöyle çok abartılı ve detaylı bi şekilde istemedim. yani çetik tülbent dantel vb hiçbişey olmasın, sadece o akşam simgesel olarak bi köşede dursun diye istedim. onun için sadece kulanabileceğimiz ve işe yarayacak belli başlı şeyleri aldık tatlım. benim alışverişim güzel ve keyifli geçti. umarım siz de mutlu ve sorunsuz bi şekilde haledersiniz

çok teşekkür ederim, umarım benimde güzel geçer:)))

evet ben de neşeli gibi düşünenlerdenim, patiktir tülbenttir pek hazzetmediğim şeyler zaten olsa da bohça da kullanmazdım o yüzden istemedim. benim topiğe bakarsan gelenleri tek tek fotoğrafladım buraya da yazayım:
6lı takım
pijama takımı
seccade
seccade takımı havlu
2 english home havlu
pike takımı
sanırım 4 tane çıtçıtlı body (2si uzun kol ikisi askılı diye hatırlıyorum)
2 iç çamaşırı takım (1i beyaz hatta ekru 6lı setle uyumlu 1i uçuk pembe)
pamuklu çoraplar(sayısını hatırlamıyorum 4-5 tane falandı)
ince külotlu çorap (o da 2 taneydi)
6lı takımla uyumlu ekru terlik (tüylü giymem demiştim kadın yazık aramış taramış güzel bi şey bulmak için baya dolanmış)
bi elbise (nişan elbisesi aldırmadım, öğretmenim okulda giyebileceğim bi şey olsun dedim h&m'den bi elbise almışlar günlük)
atlet külot takım

sanırım bu kadardı. makyaj malzemeleri aldırmadım. hali hazırda kullandıklarım var zaten. bir de benim kullandıklarım baya fiyatlı oluyor toplu halde alınca, olmazsa olmaz bi şey değiller hem kendi zevkim için alıncaktı istemedim açıkçası o kadar para vermelerini. bakım malzemesini de şimdiden almak istemedim düğün zamanı watsons'a gider 5 dakkada alırız diye düşündüm. alıp bekletmek cazip gelmedi açıkçası
neşeli'nin dediği gibi hem bütçeyle hem de senin düşüncelerin ve ailelerin gelenek görenekleriyle alakalı. kimi çeşit çeşit yazma koyar, şal koyar, dantel koyar böyle şeyleri biz hiç istemedik. az ama öz olsun sembolik olsun ama her parça da kullanılsın dedik böyle oldu. sen nasıl düşünüyorsan seninki de öyle olur. bohça işinin eksiği fazlası iyisi kötüsü olmaz diye düşünüyorum :)) zaten bakarsan çeşit çeşit bohçalar var herkesinki kendi zevkini geleneğini yansıtıyor kimse de kimseye eksik almışsın fazla almışsın demiyor boşver kafana takma istediğin gibi içine sinen bi bohça yap gerisi önemli değil bence :))

evet kızlar cok guzel ya burdan fıkır edınıoruz ne guzel : ) gule gule kulllanın bızde konustuk ama sevgılılmle yaklasık olarak ne kadar butçe yaırmalıyız sızce kız ve erkek ıcın ayrı ayrı

çok teşekkürler, benim kayınvalidem çok hevesli, ben öyle çok birşey aldırmayı düşünmüyorum ama alınınca da gerekli şeyler olsun ve fiyatlarıda kendimi ayarlayayım diye istedim, bazı şeylere gerek yok deyip asıl kullanacaklarımı alalım istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…