• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sızdırmayan bez var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
Bir şey sorucam. Kakayı belinden sızdırmayan bir bez markası var mıdır? Prima ve Huggies'i denedim ama bir faydası olmadı. Yoksa benim oğlumda mı tuhaflık var:) Bezi sık değiştirmekle de alakası yok çünkü anlık bir şey. Birden kakasını gürültülü olarak yapıyor ve elimi götürdüğümde kıyafetleri ıslak... En kötüsü de bu olayın sabaha karşı olması... Altı ve üstü değişince uykusu açılıyor... Kaka hep bezin arkasına doğru gidiyor, emici kısmı geçince de... malum. Kıyafet yetiştiremez oldum artık.

Bir şey sorucam. Kakayı belinden sızdırmayan bir bez markası var mıdır? Prima ve Huggies'i denedim ama bir faydası olmadı. Yoksa benim oğlumda mı tuhaflık var:) Bezi sık değiştirmekle de alakası yok çünkü anlık bir şey. Birden kakasını gürültülü olarak yapıyor ve elimi götürdüğümde kıyafetleri ıslak... En kötüsü de bu olayın sabaha karşı olması... Altı ve üstü değişince uykusu açılıyor... Kaka hep bezin arkasına doğru gidiyor, emici kısmı geçince de... malum. Kıyafet yetiştiremez oldum artık.

Benim bebeğim de 4 aylık olana kadar aynı şeyleri yaşadı. Erkek bebeklerde oluyor bu sorun. Ben prima kullanıyorum ama o dönem huggies kullandım. O da fayda etmedi bir büyük numaraya geçtim.

bez küçük geliyordur belki bezlerin üzerindeki kilo aralıklarına tam bakma mesela beizim kullandığımız hugiees 7-18 kg ve 9-20 kg cinsleri var kızımın kilosu ilk aralığa uyuyor ama bir büyüğü daha rahat ve sızdırmıyor

Büyük boyu da denedim, büyük gelince bayağı aşağıya indi. Zaten 5 kilo olduğundan itibaren 3 numaraya geçtik. Gaz probleminden sanırım, karnı çok şiş olduğu için bez göbeğinin altına düşüyor bez. Hani göbekli amcaların pantolonları bayağı aşağıda durur ya:)
Huggies'in beli lastikli gibi ama önemli olan emici kısmın nereye kadar geldiği. Neyse katlanıcaz artık:)

benim bebegim de gazlı, ben de hemen her bezi denedim. prima yı tavsiye ederim. bebegin gazlı iste hem karnı şiş oldugundan karın kısmı dar gelecek hem de bebegin sık sık ıkınırken karın daralacak ve bu kez de geniş gelecektir.kakasını da bu ıkınma sürecinde yapacagıiçin yani bezi genişken yaptıgından oluyor bu. sana tavsiyem yumuşak dokulu ve esnek bir bez kullan - ki oyüzden prima dedim, bu konuda başarılı başka marka bulursan o da olur*- ve kriterin gazlı hali olmasın. eger iki parmagın rahat giriyorsa beli ile bez arasına, bu yeterlidir. büyük ihtimalle gazlı şiş karnı ile ıkınırkenki halie arasındaki sıkılıkta kapamalısın. esnek bir bezle ne yaparsan yap -abartmadıgın sürece* bebegini sıkmazsın. ben de senin gibi sıkmasın karnı şiş deyip genişbıraktıkça geçerdi bezinin dısına, sonra birazcık daha sıktım aşama aşama idealini bulana kadar. özetle sorun bez degil bebeginin gazlı hali ile ıkınma sırasında minik karnının sıkılaştıgı an arasındaki farktır. bunu en iyi sen gözlemler ve çözersin bence...

Canim ayni sorunu ben de yasadim bir iki ay icinde duzelir ins.
Ben de libero kullaniyorum hic sasmadim liberodan

benim bebegim de gazlı, ben de hemen her bezi denedim. prima yı tavsiye ederim. bebegin gazlı iste hem karnı şiş oldugundan karın kısmı dar gelecek hem de bebegin sık sık ıkınırken karın daralacak ve bu kez de geniş gelecektir.kakasını da bu ıkınma sürecinde yapacagıiçin yani bezi genişken yaptıgından oluyor bu. sana tavsiyem yumuşak dokulu ve esnek bir bez kullan - ki oyüzden prima dedim, bu konuda başarılı başka marka bulursan o da olur*- ve kriterin gazlı hali olmasın. eger iki parmagın rahat giriyorsa beli ile bez arasına, bu yeterlidir. büyük ihtimalle gazlı şiş karnı ile ıkınırkenki halie arasındaki sıkılıkta kapamalısın. esnek bir bezle ne yaparsan yap -abartmadıgın sürece* bebegini sıkmazsın. ben de senin gibi sıkmasın karnı şiş deyip genişbıraktıkça geçerdi bezinin dısına, sonra birazcık daha sıktım aşama aşama idealini bulana kadar. özetle sorun bez degil bebeginin gazlı hali ile ıkınma sırasında minik karnının sıkılaştıgı an arasındaki farktır. bunu en iyi sen gözlemler ve çözersin bence...

Çok iyi bir açıklama olmuş:) teşekkür ederim. Biraz daha sıkmayı deneyeceğim.

Son düzenleme:
bizim cok cis sizdiriyor ya.gunde uc sefer islak ya belinde ya bacak arasinda.gecede oluyor sirilsiklam.hep prima kullaniyordum molfix denedim sonra pufies ve libero pantolon gibi giyilenden yok hepsi sirr siirrr akiyor yani.ne onerirsiniz?

ya su huggies markası bezleri neden kullanarak bebişlerinize işkence yapıyorsunuz ne kadar kalın ne kadar kalitesiz bir markadır üselik bide pahallı:S
prima aktif bebekten hayatta şaşmam ben....

ya su huggies markası bezleri neden kullanarak bebişlerinize işkence yapıyorsunuz ne kadar kalın ne kadar kalitesiz bir markadır üselik bide pahallı:S
prima aktif bebekten hayatta şaşmam ben....

ya bende dogdugundan beri kullaniyorum prima ama yeni yeni denemek zorunda kaldim hangisi sizdirmayacak diye ama en sonunda primaya geri donucem sanirim.

huggiesin bel kısmı hoşuma gitmişti benim esnekliği rahattı ama bi kaç kere çok çiş yaptıklarında üzerindeki resimlerin baskısı badileine geçtiğinde bıraktım . molfiks kullanıyorum şimdi ama oda oğlanlarda çok çiş yapmışlarsa gece sızdıtıryor onada yapacak bişey bulamıyorum artık

prima 3 numaraya geçtik bizde belden çıkmıyor artık ama bu sefer bacak kısmından çıkmaya başladı..
o kadar teknoloji var bi sızdırmayan bez yapamıyorlar , ben anlamıyorum bunları..

evybabyde buldum cozumu bilginiz olsun.arada yine luyor cis sizdirmasi ama gece ve suyu coki icmisse sadece.libero aldim evybaby bulamadim dun.su anda iyi problem yok.

ben primanın 3 numarasından hiç memnun kalmadım. 4.5 aylık erkek bebeğim var. çocuğun ön tarafı sürekli ıslak. nerden sızdırıyor tamda anlayamadım. sizler böyle bir problem yaşadınızmı 3 numarada. 1 ve 2 de yoktu. 3 numaranın 3. paketini kullanıyorum hepsi aynı.

primanın care serisini kullanıyorm pamuklu olan. çok memnunum son zamanlarda sızdırıyor ama o da bebişim büyüdü bu paket bitsin 2 numaraya geçeceğiz inş :)

45 günlük çok tecrübeli sayılmam, başıma da böyle şeyler henüz gelmedi ama bezi biraz sıkı bağlamak gerekiyor galiba; belini, bacaklarının etrafındaki lastiklerin tam oturup oturmadığını iyice kontrol etmek gerekiyor. Ben prima kullanıyorum, bezi bağlarken de bel kısmındaki o fazlalık payı hafiften içe katlıyorum.

Back