• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sızdıran bez derdim

Bez degistirme sıklığınızla alakali olabilir mi ?Bazen dizlerinr kadar sarkıyor farketmiyorum.O zaman sizdirma oluyor ya da gece cok süt ictiklerinde oluyordu.
Sizdirdigi icin sık sık degistiriyorum. Sizdirmasaydi bezi çok sismeden değiştirdim yine ama ne yaparsam yapayim şuana kadar çözüm bulamadım. Bir arkadaş göbeğine gelen yeri içeri katlayin dedi,.onu deneyecegim birazdan.

Gece beslenmesinde bizde de oluyordu bu problem.Hatirliyorum.Hatta kvlerde kalmaya gidince normal bez ustune bir de kulot bez taktigimi biliyorum.Kendi evimizde batirsinlar ama disarda baska yerde olmasin diyd ama sadece geceleri oluyordu.

Bence küçük bez deneyin bez büyüdükçe sızdırma artıyor sizin şu anda 3 numara falan kullanmanız gerekir diye düşünüyorum
Üç numara da etleri çok sikisiyor ve kırmızı çizgiler oluyor bezin poposunun yanlarına gelen yerlerinde. Hem de sızdırıyor üçte de. Bir de de sizdiriyordu. İlk bebeğimde hiç olmadı böyle bir sizdirma. Şaşırıyorum.

İlk zaman Sleepy kullanıyordum ve cidden sabahları yatak döşek ıslak kalkıyorduk. Sonra Molfix aldım eh işteydi. Ama şimdi minnies kullanıyorum. Efsane güzel bir bez. Hiç sızdırma yapmıyor ve pişik falan da asla olmadı.
Herkes şans versin bence. Fiyatı da çok uygun.

Beş aylık bir bebeğim var ve bu bez olayı artık benim için ciddi bir soruna dönüştü hanımlar. Külot bez olsun, normal bez olsun kullanmadığım marka kalmadı. Var mı benim gibi bu dertten muzdarip olmuş ve çaresini bulmus bir arkadaş?

Bebeğimin odası, kullanılmayan çeşit çeşit bezlerle dolu, hepsi mi sizdirir evet hepsi sızdırıyor! İlk çocuğumda Molfix ile başladık ve öyle devam ettik. Ne sızdırma ne başka bir şey. Bu çocuğum da, hiçbir bez de tutturamadık, rahat edemedik. Kış günü gece de kaç defa bez değiştiriyorum, ıslak kalıp hasta olmasın diye.
Prima Premium Care tve Prima Aktif Bebek birçok denemeden sonra kullandığım tek sızdırmayan bez oldu.Numarasını küçük almıyorsunuz değilmi?Küçük geliyorsa bez o da sızdırır.

Bebeğiniz erkek mi ona göre erkekse eğer benim oğlumda her bez sızdırma yapıyordu çünkü yana dogru isiyorlar. Sünnet olunca sorun çözüldü.. daha önce erkek bebegi olan kuzenim söylemişti aynen onlarında sunnetle birlikte sızdırma ortadan kalkmış

İlk zaman Sleepy kullanıyordum ve cidden sabahları yatak döşek ıslak kalkıyorduk. Sonra Molfix aldım eh işteydi. Ama şimdi minnies kullanıyorum. Efsane güzel bir bez. Hiç sızdırma yapmıyor ve pişik falan da asla olmadı.
Herkes şans versin bence. Fiyatı da çok uygun.
Ben de 3. aydan 1 yaşına dek kullandım primayı geceleri miniesi gündüzleri.Ama sonradan sızdırmaya ve cok kötü bir koku bırakmaya başladı ve pişik yapıyor anlamadım.Soffia var A101 bezi gündüzleri onu kullanıyorum 1 aydır o da eski miniesim gibi çok memnunum.Ama uzun süre durunca o da sızdırıyor maksimum 4 saatte değiştiriyorum.

Erkek bebek. Pipisini tam ortaliyorum. Sağa sola gitmesin diye çişler ama yine aynı durumda her yeri ıslaniyor. Yan bantları açıyorum. Kalıp gibi bağlıyorum ne çok sıkı ne gevşek ama olmuyor.
Simdi gördüm mesajinizi erkekmiş aynen bu sorunu birbucuk ay yaşadım her bezi denedim hepsi yandan sızdırdı. Kuzenim sünnet olunca yan isemeyecegini duzelecegini soylediginde çok inanmamistim garip gelmişti meğer doğruymuş.zaten sünnet ettircektik sünnetten sonra bir daha sizdirmadi..

Bizimki 10.5 kilo 5 numara kullanıyorum. Bugune kadar sadece iki kere Sleepy sızdirdi sabah. Canbebe de kullandim bir sorun olmadi. Simdi Bebem Natural aldım. Fiyatı Sleepy nin yarısi kadar ve yeni basladik ama memnunum. Bel yuksekliği bantlar filan cok güzel. Ben de diğer pek cok arkadaş gibi yanlıs boy kullandığınızı dusunuyorum. Cok basenliyse kızariyordur bacakları ama simdi 5 kullanirsaniz 6 dan sonra ne yapacaksiniz? 6 da bitiyor coğu.

Bence çok sıkı bağlamıyorum ama öyle bir ayar ki, biraz gevsetince de daha beter islaniyor. Beş aylık beş numara kullanıyorum bir haftadır. Boylu ve kilolu bir bebek. Gece tam son emzirmeyi yapıp o zaman bağlıyorum çünkü emmeden uyumaz. Saat dokuz gibi.
Gece bez degistiriyorum bu yuzden 2,5 yaş .

Dokuz kiloydu iki hafta kadar önce, 68 santimdi.
Bebeğim 11 kilo 76 cm 4 numara Bime ait bezi kullanıyorum .
Bağlandıktan sonra özellikle sırt kısmını güzelce düzeltin bezin bolluk var mı kontrol edin oradan kaka çok sızıyor gevşek olunca .
Bacak kısmında lastikler tam otursun elinizle hepsini dışarı doğru düzeltin
Birde biri daha yazmış göbek kısmını içe doğru katlayın ve çok uzun bırakmayın arka ön hepsi eşit olsun .

Ben de 3. aydan 1 yaşına dek kullandım primayı geceleri miniesi gündüzleri.Ama sonradan sızdırmaya ve cok kötü bir koku bırakmaya başladı ve pişik yapıyor anlamadım.Soffia var A101 bezi gündüzleri onu kullanıyorum 1 aydır o da eski miniesim gibi çok memnunum.Ama uzun süre durunca o da sızdırıyor maksimum 4 saatte değiştiriyorum.
Zaten 4 saat bence iyi bir zaman dilimi. Ben baby turko da çok beğendim. Benim kızım cılız ve külot bezler asla olmuyordu, şimdi şükür 1 numara oluyor. Bu arada alakasız ama kaç yaşında bebeğiniz ?

Simdi gördüm mesajinizi erkekmiş aynen bu sorunu birbucuk ay yaşadım her bezi denedim hepsi yandan sızdırdı. Kuzenim sünnet olunca yan isemeyecegini duzelecegini soylediginde çok inanmamistim garip gelmişti meğer doğruymuş.zaten sünnet ettircektik sünnetten sonra bir daha sizdirmadi..
Bizimde bu şekilde sünnet öncesi neredeyse her sabah ıslak bir bebek buluyordum sünnet sonrası daha 1 2 kez anca yaşadım o da sabaha kadar çok idrar yaptığı için

Prima Premium Care tve Prima Aktif Bebek birçok denemeden sonra kullandığım tek sızdırmayan bez oldu.Numarasını küçük almıyorsunuz değilmi?Küçük geliyorsa bez o da sızdırır.
Küçükte aldim buyukte aldım açıkçası ve hiçbirinde istediğim kuruluğu bulamadım. Primanin yeni doganini almıştım, en iyisi diye ama memnun kalmamistim. Şimdi baktım tavsiyelerinize ates pahasi olmus. İnanılır gibi değil.

Bebeğiniz erkek mi ona göre erkekse eğer benim oğlumda her bez sızdırma yapıyordu çünkü yana dogru isiyorlar. Sünnet olunca sorun çözüldü.. daha önce erkek bebegi olan kuzenim söylemişti aynen onlarında sunnetle birlikte sızdırma ortadan kalkmış
Erkek evet. Üç ay sonra sünnet düşünüyorum. Sizdirmayla ilgisi olduğunu hiç bilmiyordum. İlk oğlum sekiz aylıkken sünnet olmuştu ama oncesinde sizdirma yasamamistik hiç. özellikle dikkat edeceğim sünnet sonrası nasıl olacak diye :)

Erkek evet. Üç ay sonra sünnet düşünüyorum. Sizdirmayla ilgisi olduğunu hiç bilmiyordum. İlk oğlum sekiz aylıkken sünnet olmuştu ama oncesinde sizdirma yasamamistik hiç. özellikle dikkat edeceğim sünnet sonrası nasıl olacak diye :)
Neden 3 ay sonra. Hareketlenmez mi o zaman. Nekadar erken o kadar rahat aslında

Bence siz bağlamayı ve kac numara kullanacağınızı bilmiyorsunuz
Bağlamayı nasıl bilmiyorum? Bu ikinci çocuğum ve ilkinde böyle bir durum hiç yaşamadım diyorum. Ne olduysa ikinci çocuğumda oldu. Bilinemeyecek ne var bağlamada?

Deniyorum diyorum, büyük numara küçük numara deniyorum. Marka.marka.deniyorum. çaresiz kaldim.

Külot bezi de mi baglamayi bilmiyorum? O da sizdiriyor, saskinim.

Back