Sizde de var mı?

Adanali0134

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2019
299
177
33
Kızlar merhaba, ben daha yolun çok başındayım.
Ama bu şişkinlik, özellikle göğüslerimdeki beni mahvediyor. Üstüne yatamıyorum, sütyen ızdırap geliyor, zaten büyüklerdi, daha ilk ayda dev gibi oldular. Sizlerden de böyle bişey yaşayan, masum bişeyler yiyip içip bu şişliği gideren oldu mu?

Hamilelik boyunca şiş kalmıyor. Benim bulantılarım ve şişliğim 12. Haftada geçmişti. Ama sonlara doğru yine şişiyor 🤷🏻‍♀️

Ama bu şişkinlik, özellikle göğüslerimdeki beni mahvediyor. Üstüne yatamıyorum, sütyen ızdırap geliyor, zaten büyüklerdi, daha ilk ayda dev gibi oldular. Sizlerden de böyle bişey yaşayan, masum bişeyler yiyip içip bu şişliği gideren oldu mu?
Benim de 5. haftanın içinde şu anda. Göğüslerim fena, sütyenim olmuyor bile. Etrafında ki damarlar çıktı harita gibi duruyor. Çok normal sanırım.

Yaklaşık10-12 hafta arası karnın be göğsün şiş kalacak 😎 Bağırsak hareketlerin normalden çok daha yavaş ve bu patlayacakmışsın gibi hissettirir. Bol su içerek kabızlığını önleyebilirsin bir süre sonra kabızlık başlıyor çünkü ☹️ Ama 12. Haftadan sonra vücut hamileliğe alışıyor ve normale dönüyor. Taaa ki 20. Haftaya kadar. Birden karnın büyümeye başlayacak ve bebek artık kendini göstericek 😇😇😇

O şişlik bi nimet bebeğinin seninle olduğunun hamileliğinin devam ettiğinin gostergesi ben o şimşekler azaldı yada indi diye kostura kostura dr gittigimi bilirim

Ve siskinligimi bol bol yuruse ve bol su icerek anlatmıştım.ve oğlum suan 5 aylik eski elbiselerinin hepsi oluyor.Hic çok kolon olması.iyiki yürüyüsum iyiki bol bol su icmisim.diyorum

bu arada yüz üstü göğüslerinin üstüne yatma zaten, hiç sağlıklı değil ;)

Benim tişörtüm değince ya da biraz onlar hareket edince hemen ağrı ve hassaslık vardı o demler destekli sütyen kullanıp rahat etmiştim. Koruyucu kalkan gibi 🤭

Yürüyüş, su, bağırsak çalştıran yiyeceklerden uygun miktarda yiyerek hafifletebilirsin biraz.

Bi bukadar daha şiş kalıcam desenize🤦🏻‍♀️ Rabbimin gücüne gitmesin tabi de, lömbür lömbürüm😂

Doğumdan sonra da bi süre şii kalıyorsunuz 😂 ben ilk 10gün hamilelikte şişmediğim kadar şiştim, Doğuma girerken parmağımdan çıkardığım yüzük ilk 10 gün olmadı ki ben çok kilo almamıştım şişmemiştim fazla 😂 e bi de inşallah emzirebilirsiniz, ondan da göğüsler şişiyor özellikle ilk 3 ay memeler terbiye olana kadar 😂 yani evet yolun çok başındasınız 😂

bende normalde 90-95 D bedenim gebelikte - şu an 25+3 haftayım - 100 e çıktı :D ilk 3 ay ağrı,şişlik rahatsız ediyor ama sonra hafifliyor ve sende alışıyorsun zaten..balensiz sütyen,sporcu sütyeni ya da emzirme sütyeni tavsiye ederim..acıtmadan toplu tutuyor hemde sıkmıyor..Hergün yapabilirsen hafif bir nemlendirici ile aşağıdan yukarı doğru hafifçe kremle masaj yapabilirsin..Ben faydasını gördüm..imkan varsa da bolca deniz ya da havuza gidip yüzün.. Şimdiden kolay gelsin :))

Çoook teşekkür ederim önerileriniz için. Göğüslerimde fibroadenomlar var, bugün bi anda biri ağrımaya başlayınca soluğu doktorda aldım. Kontrol ettirdim ve rahatladım. Hormonel durum, kistlerde değişiklik yok dedi. Ama doktor bile söylüyor, aşırı yoğun göğüs içi diye. Ultrasonda görünmüyor yoğunluktan. Neyse en azından geçicekmiş 🙏🏼

bende normalde 90-95 D bedenim gebelikte - şu an 25+3 haftayım - 100 e çıktı :KK70: ilk 3 ay ağrı,şişlik rahatsız ediyor ama sonra hafifliyor ve sende alışıyorsun zaten..balensiz sütyen,sporcu sütyeni ya da emzirme sütyeni tavsiye ederim..acıtmadan toplu tutuyor hemde sıkmıyor..Hergün yapabilirsen hafif bir nemlendirici ile aşağıdan yukarı doğru hafifçe kremle masaj yapabilirsin..Ben faydasını gördüm..imkan varsa da bolca deniz ya da havuza gidip yüzün.. Şimdiden kolay gelsin :))
Yaaa sanırım ben de 100ü görücem. Çok teşekkür ederim önerileriniz için❤️

Back
X