sizce?

Daha başlamamış,kıvılcımı bile çakmamış bir ilişki.Ve şimdiden ailemi nasıl razı ederim sorusu.
Ailen razı değilse başlamamak senin elinde zira adamın senden haberi bile yokmuş.

Kişiye göre değişir aileniz hayır demiş şimdiden bu belli gerisi size kalmış.

bencede bir sorun yok bu durumda..ben zaten o veya bir başkası dedim illa o hoşlandığım kişi olacakta ben onu aileme kabul ettireceğim diye uğraşmıyorum.birazda merak konunun amacı.çevremde hiç bu durumda evlilik yaşayan olmadığı için size danışmak istedim.alevilerde sünnilerde diğer mezheplerde veya dinlerde benim için hepsi insan.ayırt etmek ayrımcılık yapmak gibi bir niyetim yok.zaten ailem buna karşı olduğu bende tanışmaya girişmek gibi bi şey düşünmüyorum.ama hani alında kim yazılıysa,kaderde kim varsa kimse ona karşı koyamazmış ya bakalım kader benim yolumu nasıl çizmiş yaşayıp göreceğiz

biri var..hoşlanıyorum ondan.onun benden haberi yok aslında tanışmıyoruzda,bende onu tanımıyorum :) oralar biraz karışık asıl sorum şu belki yazmak yasaktır bilmiyorum ama kafamı kurcalayan bir soru..o hoşlandığım kişi alevi sanırım.o veya bir başkası alevi sünni evliliği nasıl böyle bir evlilik gerçekleştiren var mı?annemin ağzını yokladım alevi biri olsa hayırlı,iyi bir insan verir misiniz beni diye olmaz çok farklı mezhepler dedi kestirip attı
Benim sevgilim de alevi,ben sünniyim.Ailelerimiz hiç sorun etmedi.Ben sana şunu söyliyim canım,başta ben de çok araştırdım.Edindiğim bilgi şu: Eğer bir insan sünniyse ama namaz kılmıyor,oruç tutmuyor,Allah'a ve Peygamberlere inanmıyor,gusül abderstini almıyorsa sünni de olsa onla evlenmek harammış.Ancak alevi ama bu dediklerimi yapıyorsa onla evlenmek helalmiş.Babamın dayıları itiraz ettiler aleviyse olmaz diye,hepsini böyle susturdum.Cahilliğinizi bana yansıtmayın dedim.

Benim sevgilim de alevi,ben sünniyim.Ailelerimiz hiç sorun etmedi.Ben sana şunu söyliyim canım,başta ben de çok araştırdım.Edindiğim bilgi şu: Eğer bir insan sünniyse ama namaz kılmıyor,oruç tutmuyor,Allah'a ve Peygamberlere inanmıyor,gusül abderstini almıyorsa sünni de olsa onla evlenmek harammış.Ancak alevi ama bu dediklerimi yapıyorsa onla evlenmek helalmiş.Babamın dayıları itiraz ettiler aleviyse olmaz diye,hepsini böyle susturdum.Cahilliğinizi bana yansıtmayın dedim.

saol canım teşekkürler bilgilerin için..zaten karşı tarafla tanışmıyoruz yani hoşlandığım kişiyle ama büyük ihtimalle alevi olduğunu biliyorum onun benden haberi bile yok bu duruma karşı ailemin tepkisinide artık öğrendiğime göre tanıması için herhangibir girişimde bulunmayacağım...ömür boyu mutluluklar sizede:KK39:

Tanidigim Alevîler iyi insanlar severim ama sizin aranızda bir aşk yok ve ailen zorluk çıkaracak gibi görünüyor. Bence ortada birşey yokken vazgeç.

saol canım teşekkürler bilgilerin için..zaten karşı tarafla tanışmıyoruz yani hoşlandığım kişiyle ama büyük ihtimalle alevi olduğunu biliyorum onun benden haberi bile yok bu duruma karşı ailemin tepkisinide artık öğrendiğime göre tanıması için herhangibir girişimde bulunmayacağım...ömür boyu mutluluklar sizede:KK39:
Teşekkür ederim :) Diğer konuları bilmem ama sırf alevi diye tanışmamazlık edersen pişman olabilirsin..Ailene karşı gel demiyorum ama mutluluğunun da peşini bırakma eğer istiyorsan..

Aleviler tek şekilde değilki tanıdığım öyle aleviler var ki çoğu sünniden daha dindar. Elbette bunun tam tersi olanıda var....
Gerçi sünniler içinde aynı şey söz konusu...
Ozaman burada alevi sünni olup olmadığına değilde inan açısından ehli sünnete uyup uymadığına bakmak lazım.

sadece bir etkilenmeydi benimki bir fotoğrafından başka hiç birşey yok.derin mevzular anlatsamda anlaşılacak gibi değil sanırım yada anlayan az çıkar :) akışına bırakıyorum herşeyi şimdiye kadar yaptığım gibi Rabbim hakkımızda hayırlı olanı ömrümüze yazsın inşallah Hoppa

Karşındaki kişinin yada sizin görüşünüzün derinliğine bağlı. Ben şahsen kendi görüşümde olan (sünni) biriyle evlenmek isterim "düşünce yapımız" aynı olsun diye . Evlilikte ya da ilişkide en ufak bi düşünce ayrılığı bile insanları birbirine düşman etmeye yetiyor

biri var..hoşlanıyorum ondan.onun benden haberi yok aslında tanışmıyoruzda,bende onu tanımıyorum :) oralar biraz karışık asıl sorum şu belki yazmak yasaktır bilmiyorum ama kafamı kurcalayan bir soru..o hoşlandığım kişi alevi sanırım.o veya bir başkası alevi sünni evliliği nasıl böyle bir evlilik gerçekleştiren var mı?annemin ağzını yokladım alevi biri olsa hayırlı,iyi bir insan verir misiniz beni diye olmaz çok farklı mezhepler dedi kestirip attı

Ailen olmaz dediyse zorlama zaten onun aileside muhtemelen istemez.. Hadi sen bunu sorun etmedin, karşındaki insan sorun edebilir. İlk annenden önce hoşlandığın çocuğu yoklasaydın keşke :)

X