Sizce yapabilir miyim (kpss)

lawyered1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
1.043
1.128
29
Merhaba. Derdim kpss’ye hazırlanmak ve yapabilir miyim bilmiyorum. Geçen sene mezun oldum özelde iş bulamıyorum. Bir yerde bulmuştum çok sorun yaşadım. Böylece kpssye girmeye karar verdim. Ancak atanmak için hem kpss hem ydsye hazırlanmam gerekiyor. 1 sene vaktim var, istersem yapabilirim diyorum. Ancak hem yds hem kpss olduğu için korkuyorum. Kpss de tarihim coğrafyam 0. Yani hepsini baştan evde video izleyerek öğreneceğim, vatandaşlık da aynı şekilde. Elimde bir türkçe matematik var, onlara da bakmam lazım az da olsa. Yds ye de ciddi vakit ayırmam gerekir. Bölümümden atanmam için 94 puan falan almam lazım. Öğretmen olarak da atanabiliyorum daha düşük puanla ama onun için bir de eğitim bilimlerine hazırlanmam gerekiyor. Yani hepsi toplanınca bir sürü ders yapıyor. Merak ettiğim de sizce yapabilir miyim? Benim gibi evde sıfırdan hazırlanıp da yüksek puan alabilen var mı? Ya da 90 üzerinde puan almak çok mu zor? Geçen sene bir arkadaşım tüm sene sadece kpssye çalışmıştı ve 80 civarında bir puan almıştı.(Kaldı ki onun tarih ve coğrafyası da iyiydi temeli sağlamdı) Ben bir de yds ve eğitime çalışırsam daha çok zorlanmaz mıyım diye düşünüyorum. Bir de atanamazsam 1 senem gitmiş olucak ve yaşım 27 hiç tecrübem olmadan iş arıyor olacağım. Siz ne düşünüyorsunuz?

Eğer kpss hayaliniz varsa evde çalışmakla olmaz mutlaka dershane gibi bir yere gitmeniz gerekir. Motivasyonu ve devamlılığı sağlamak açısından
Ne yazık ki dershaneye gitme imkanım yok. Ancak başlarsam eğer motivasyonu kendim sağlarım bir şekilde. Video izlemek yeterli olur mu peki yeterli bilgiyi almak açısından

ÖABT baslı basina bir dert. Öğretmen olmak için gkgy den daha çok önemli neredeyse o belirliyor puanı . Tarih sonsuz bir alan ona iyi ağırlık vermeniz lazım. Coğrafya daha kolay ama sıfır dediginiz için ikisine de çok iyi çalışmanız lazım. Matematik iyiyse şansınız daha yüksek olur. öğretmenlik dışında atanabilmek için matematik iyiyse yerinizde olsam ona uğraşırdim. Çünkü odaklanacaginiz ders sayısı daha az tarih ve coğrafya açığını daha kolay kapatirsiniz.

ÖABT baslı basina bir dert. Öğretmen olmak için gkgy den daha çok önemli neredeyse o belirliyor puanı . Tarih sonsuz bir alan ona iyi ağırlık vermeniz lazım. Coğrafya daha kolay ama sıfır dediginiz için ikisine de çok iyi çalışmanız lazım. Matematik iyiyse şansınız daha yüksek olur. öğretmenlik dışında atanabilmek için matematik iyiyse yerinizde olsam ona uğraşırdim. Çünkü odaklanacaginiz ders sayısı daha az tarih ve coğrafya açığını daha kolay kapatirsiniz.
O halde bir yandan ydsye çalışırken sırasıyla tarih coğrafya ve öabtye çalışsam olur sanırım. Çok fazla ama bir yandan da bir sene var, yeterli olur diye umuyorum

Peki sizin alaninizda en az kac puan almak gerekiyor? Yani Almanca zor bir dil. Cok zaman ayirmak gerekiyor. Ingilizce olsaydi zaten alt yapiniz oldugu icin halledersiniz derdim ama Almanca konusunda kursa gitmeniz gerekebilir. Tek basina zor bence.
Öğretmen olarak atanmak için 75 almak gerekiyor en az. Almancada temelim var bölümden dolayı ama dediğiniz gibi çok zor. Yds paketleri oluyor belki ondan alsam daha iyi olur

Kesinlikle katılıyorum öyle evde video izleyerek kazanılmaz
Dershanelerde maalesef yds almanca için bir eğitim vermiyorlar . Varsa da çok nadir. Benim olduğum şehirde yok. Online yds paketleri var sadece
Kpss için de sözel derslerim eksik olduğu için onları videoyla hallederm diye düşünmüştüm, çünkü dershaneye gitme imkanım da yok

Konuyu değiştirmek istemem ama bende aynı şekilde Adalet önlisans mezunuyum evde çalışarak ideal bir puan alınamaz mı

X