Bebek Beslenmesi Sizce yalancı meme (emzik) kullanmalı mıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yeniannemine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
14
1
86
İstanbul
ben 18 günlük anneyim bebegım çok fazla ıkınıyor gazı mı var tuvaletını mı zor yapıyor bılemıyorum ama kabız degıl emzık versem gecelerı daha rahat uyurmu tecrubelı olanlara sormak ıstıyorum herkese teşekkurler...

bence 1 aylık olmasını bekle yoksa meme emmekte zorlanabilir çünkü meme emerken ağzını çok açması gerekiyor emzik için az ama çok da geçirme sonra istesen de almaz.

Valla en 1,5 aydan sonra çok zorlayarak emziğe alıştırdım. Ama gecleri uykuda zaten emmiyorlar haberin olsun. Yani beki ilk uykuya dalışta emziğin faydasını görürsün sonra atıyor ağzından. Yani tüm gece emmiyorlar.

hayırlı olsun güle güle büyüt bebeğini ben 3 günlükken bebeğime emzik vermek zorunda kaldım memeyi falan bırakmadı da.. ama sadece uykuya geçiş sırasında veriyorum sakinleştiriyor çünkü emzik.. bu arada emzik alıcaksan avent almanı tavsiye ederim anne memesine yakın ucu..

bende oglumda kullandım geceleri benim için iyi oluyoduda bıraktırmak zor oldu başlıycaksan bunuda göz önüne al derim geç kalma alıştırmak için biz kauçuk olanlardan kullandık agzını fazla yormadıgı için bide silikonlar gibi sert olmadıgından çabuk alışıyo agzını acıtmıyo

benim de alıştırana kadarn canım çıkmıştı.bıraktırmak zor oluyo doğru ama değer çünkü küçükken ağızlarında sürekli bişey istiyolar.emzik kurtarıcı o yüzden.gerçekten de uyurken alıyo sadece dalarken atıyo kendisi. gün içinde de arıyo bazen.bence en ucuz emziklerden başla.biz sayısız emzik aldık (hala hepsi duruyo) hiçbirini emmedi.denemediğimiz model, marka, silikon, kauçuk emzikk kalmadı. eskiden benim küçüklüğümden FATOŞ emzik vardı hatırlarsınız.bakkal emziği denirdi :)))) onu aradım günlerce.sonra çınarcık'ın bi köyünde bi bakkalda bulduk.(50 krş:))) onunla alıştırdım ben.tabi çok adi bişeydi.sonra değiştirdim daha kaliteli bi emzik aldık. ama baştan hepsini boşa almışız. :)))):ecrin_bebek:

ben emzık vermeyenlerdenım
galıba da tekım
sonrasında bıraktırmak çok zor oluyor.
bazı bebekler emzıkte almıyor

ben bıraktırmak istedigimde kk yardımıma yetişti çünkü burdaki arkadaşların tavsiyesiyle önceleri nekadar beni yorsada burdan aldıgım tavsiyeyle bigünde bıraktı oda emzigi kahveye batırdım verdim baktı ve istemiyorum yaptı bidahada almadı ama şu var dışarıda ve geceleri büyük rahatlık

ben alıştıramadım bir türlü.şuan 7 aylık dahada almaz diyorlar bende denemiyorum
bıraktırmak zor diyorlar ama şuan oğlum beni yalancı meme olarak kullanıyor)))gerçi pişman değilim emzirmek çok houma gidiyor.

benim oğluşumda emzik sevmeyenlerden. ara ara denedim baktım sevmiyor uğraşmadım .emmesin daha iyi bıraktırması zor oluyor. rahatlığı tartışılmaz ama çok emen bebeklerde sorunlar yaratıyor gibi.
hatta babamız dalga geçiyor. benim oğlum akıllı uyanık. yalancı olduğunu gerçek olmadığını biliyor ondan almıyor. gerçeği varken sahtesini napsın diye kaydirigubbakcemile3

herkese çok teşekkür ederimama araştırmalarıma göre bizim sorunumuz biraz farklıymış bebekler ıkınmayı bilmediklerinden tuvaletini zor yapar gazını zor çıkarırmış poposuna kulak pamuguyla uyarı yapıyorum bazen işe yarıyor kimileride bunun tembellik yapacagını soyluyor ne yapacagımı şaşırdım CADIARZU

emzik kullanmayıda düşünmeye başladım bir ayı doldurunca vermeyi denıycem almazsa zorlamıycam ama kendım emzık olmak ıstemıyorum :ecrin_bebek:

Ayaklarını karnına doğru çekiyorsa gazı olabilir,kakası düzenliyse eğer. Masaj iyi geliyor topuklarına ve karnına. Bacaklarını ileri geri oynatıp pırtlatabilirsin. Kulak çubuğu tarzı şeyler denemedim. Adaçayı ya da zeytinyağı ile masaj çok ii geliyor.Adaçayı kullanacaksanız çok az miktarda sürmeniz gerekiyor parmağınızın ucuyla.Ben de emzik vermedim. Bıraktırması zor ve damak yapısına zarar verir diye.

kesınlıkle ver
bende vermedım cok pişamnım şimdiden ver hıc bekleme almaz sonra
arladasım dogdugu gun verdı hem meme hem bıberonu
hıc sorun yasanaıyo
benımkı bıbern bıle almıyobilmiyorumkismile

merhaba;
benim oğlum 5.ayına yeni girdi nekadar uğraşsakta birtürlü emziğe alıştıramadık. Biberonu,elini bir güzel emiyor fakat nekadar emzik çeşitini denediysekte (fatoş emzikte dahil) birtürlü emziği emmiyor! uykuya geçişlerde hep emmek istiyor. Emmeden uyumuyor. çok zorlanıyorum. bu yüzdende emziğe alıştırmak istiyorum ama başaramadım.

emziğe alıştırmak için neler yapmalıyım , tavsiyeleriniz neler hanımlar? emziğe pdraşekeri, reçel felan sürerek denedim fakat tadı geçtikten sonra bırakıyor. Ağzından çıkartmak için çırpınıyor. sizce ne yapmalıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…