Tepkiniz az bile kalmış... Kesinlikle...
Hangi normal insan, hem de ofis ortamında gidip başkasının kişisel eşyasına zarar verir ki? Üstelik manevi değeri olan bir eşyasına. Hem de "yapma" denilmesine rağmen. Ha, denilmesine gerek mi vardı sanki, ama işte katmerli gerizekâlılık.
Şimdi de çıkıp sanki bütün sorun mause ped'miş gibi yaptığını telafi etmeye çalışıyor. Sanki beyimiz bir ozalitçiye gidip bir fotoğraf ve 10 lira verince her şey düzelecek. "En azından telafi etmek istiyor" denilebilir, ama masanızda, sürekli elinizin altında neden birebir onu anımsatan bir eşya olsun ki?
Ben çocuktum, annem odamı toplarken masamdaki kitapları kitaplımağa koymuş, kitaplığı da biraz toparlamış diye annemle tartışmıştım, "sen neden benim eşyalarımın yerini değiştiriyorsun, kitap masadaysa bir sebebi vardır" diye. Bütün iyi niyetiyle odamı temizleyip düzenlemek isteyen birine. Bu belki uç bir örnek ama bazı insanlar kişisel eşya, kişisel düzen konusunda daha hassas olabiliyorlar. ama olmasalar dahi, gidip bir başkasının evlâdının fotoğrafını tahrip etmek nasıl bir hadsizlik, nasıl bir haddini bilmezliktir, anlamak mümkün değil.