• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce tepkim abartlı mı ve hep beni mi bulur böyle dengesizler?

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar..

Gene bir densiz yüzünden sorun yaşıyorum.
Gene mi, evet gene. Var birşey, abuk tipleri çekiyorum belki..
Geçenlerde katıldığım bir seminerde eğitmen dedi ki "Tuhaf tiplerin, tuhaf olayların hep kendisini bulduğunu düşünen var mı içinizde".. Hemen elimi kaldırdım tabii..

Başka el kaldıranlar da oldu..
Eğitmen dedi ki "demek ki siz mesajı almamışsınız, henüz gereken dersi alıp hayatınıza oturtamamışsınız. bu nedenle bu örnekler karşınıza çıkmaya devam ediyor".. Önce saçma geldi, sonra hak verdim.. Senin yapın değişmiyor, etrafındakilerin "sen" algısı değişmiyor. Neden hayatında değişklik bekliyorsun, neden insanlar daha farklı davransın sana??...:50:

Son olay şu..
Eşimin bana bir hediyesi vardı, 2 sene falan oluyor. Bir mouse pad. Üzerinde benim ve kızımın birbirimize sarılmış halde bir resmi olan. Kızımın üzerinde de FB forması var o resimde.
Bu sabah işe geldim, yerime oturdum ve ŞOK...:47:
Biri pad üzerindeki kızımın resminin sarı lacivert formasını, kırmızı kalemle boyayarak sarı-kırmızı yapmış. Eline pilot kalem almış ve o kalın lacivert şeritleri boyamış. Güya formayı GS forması yapmış..!
İnce şeritler değil, kalın şeritler. Yani bir anda yapılmış bişey değil, en az 15 dk uğraşmış.:53:

Yapan kişiyi ofistekiler görmüş, yan ofisten bir erkek arkadaş. Eğitimli bir de, ABD'de master yapmış. Al işte bir yere kadar eğitim.. Eşeklik baki..:19:
Bu kişi ile benim belirli bir samimiyetim var. 6 yıldır buradan tanıdığım bir arkadaş. Dışarıda birlikte yemek yemişliğimiz var, ama başbaşa değil tabi. Oturup sohbet etmişliğmiiz var. ama bu derecede samimiyetim, şirkette an az 100 kişiyle var.:32:
Ve hiçbir samimiyet masamdaki kişisel eşyama zarar verme, kızımın fotoğrafı üzerinde geri dönülmez bir oynama yapma hakkı vermez ona. Bu herhangi bir fotoğrafta da değil, eşim para ve emek vermiş, gitmiş fotoğrafçıda yaptırmış. Ki eşim sık sık ofisime gelir, gelse görse ne diyeceğim..

Silmeye çalıştıkça da daha beter oldu. Bir anlık bir densizlik mi yaptı? Yoksa benim yarattığım algı mı bu insanların gözünde. "İpek bişey demez".. gibisinden. :33:

Eşimle konuştum, söyledim, anlattım. "Sınırlarını anlatamamışsın 6 yıllık arkadaşlarına, senin de hatan var" dedi.
Eğitmen de benzer bir yorum yapmıştı.
Haklılar demek ki..
Hep beni buluyorsa tuhaf insanlar, demek evet var bende de bir hata..:43:

O Arkadas baya bir saygisizmis...ipek birsey demez olayi da bir yere kadar..Özel yaptirilmis birseyi öyle o hale cevirmesi ayip saygisizlik..Okumakla egitimle adam oLunmyur ki..Ben olsan kafasina carpardim sanirim onuuu.

Ben olsam çıldırırdım. Şaka yapmayı ve bana yapılmasını istemediğim için bazen laf söylerler bana.
Aklınca size şaka yapmıştır yapan.
Ne gereği varsa. Terbiyesizliğin, saygısızlığını alası bu

Sağolun yorumlarınız için..
Bunu yapanın kim olduğunu öğrendiğim an telefona sarıldım. Hemen o kişiyi aradım. Yaşı falan benden büyük, 36-37 civarı. Olgun olması gereken bir yaşta yani.

"sen mi yaptın bunu" dedim. "evet, ama çok mahcubum, çok pişmanım. gerizekalılık yaptım" dedi. "evet, gerizekalılık gerçekten" dedim ve kapattım. Uzun bir özür maili yazmış sonrasında.

Bu yetmez gibi ofise yeni gelen bir bayan var, "çok abartılı tepki verdin" demez mi.. Ona da sinir oldum.. "Herkesin sınırları farklıdır ve önemli olan karşındakinin sınırlarıdır" dedim. Sonra bir özür de o diledi.

Ay bıktım özür dilenmesin benden..!!

Bu ofis benim tansiyonumu yükseltiyor, erken doğuracağım bu gidişle..

Bazi insanlarda boyle iste nerde duracaklarini bilmiyorlar. Nekadar samimi olursa olsun kimsenin boyle bisey yapmaya kesinlikle hakki yok. Isterse en iyi arkadasin olsun!! Aramakla en iyisini yapmissin canim.

Son düzenleme:
Densiz insanlarla ben de karşılaşırım ama genelde beni tanımayan insanlardır. Tanıyanlarsa daha seviyeli yaklaşır, çünkü tahammülsüz ve hataları affetmeyen bir insan olduğumu bilir. (Tersim çok pistir:37: ) Bu iyi mi kötü mü bilemem, belki bu yapım yüzünden daha az insan beni seviyor. Yani herkese karşı aşırı hoşgörülü, affedici olsam, alttan alsam, benden iyisi olmaz eminim. Ama ne gerek var buna. İnsanlar hak etmiyorlar ki bu kadar iyiliği. Anında tepenize çıkıyorlar, iyiliğinizi su istimal ediyorlar.

Eşinizin söylediğinde doğruluk payı var bence. Ama şöyle, siz iyi davrandıkça insanlar yüz buluyorlar. Bunu bilerek yapmıyorsunuzdur ve aslında bu bir suç da değil. Ama bu saygısızlığı yapan arkadaşınız, belli ki sizden çekinmiyor. Bence biraz daha kötü bir insan olun. Bazıları ancak bundan anlıyor. =)

Son düzenleme:
Ya bunu yapan çocuk değil aklı başında bi adam bu kadarda yapılmaz ki..
Siz onun özel eşyasına zarar verseniz o ne düşünücek kimbilir..
Bence yaptığı saygısızlık..

ipek bence abartılı değil, az bile yapmışsın. ufak çocuk yapsa tamam dersin ama yaşını başını almış, iyi bir işi olan, görmüş geçirmiş bi adamdan bu beklenmez. ne münasebetle senin masandaki herhangi bişeyi karıştırabilir? eşinin hediyesi olduğu ve üzerinde kızın da olduğu için zaten daha değerli bi hediye senin açından. onu da mı görmemiş yani...artık o odada kime hava atmaya çalışıyorsa, "ben munzır bir erkeğim aslında, çok sevimliyim kızlar" mesajı vermeye çalışmış bile olabilir sana o cevabı veren kıza. normal değil bu tarz insanlar. malesef her yerde varlar:50:

Yok artık.!
Tepkiniz az bile bana kalırsa.ben olsam cok daha aşırı bir tepki verırdım.
yanı suan sızın adınıza bıle o kadar sınırlendım kı anlatamam.
saygısız herif ne münasebet eşinizin size özel aldıgı hedıyeyı bu hale getırmek.
üzerindede kızınız var kör mü bu adam gerizekalılıgın dik alası bana kalırsa.!

İnsanlara sınırlarınızı bellı etmedıgınızden mi kaynakladıgını dusunuyosunuz pekı?
sanırım sırf bu olayla sınırlı degıl tecrubelerınız.:37:
yanı bu adam ipek bısey demez dıye dusunmese bu kabalıgı yapmazmıydı?

Ya bunu yapan çocuk değil aklı başında bi adam bu kadarda yapılmaz ki..
Siz onun özel eşyasına zarar verseniz o ne düşünücek kimbilir..
Bence yaptığı saygısızlık..

Sınırları anlatmaya ne gerek var. Normal bir insan böyle birşey yapmaz ki. Bu gerizekalılık falan değil. Resmen hadsizlik. Terbiyesizlik.

Canım, ben insanları gerçekten anlamıyorum..
Ya ben de var tuhaflık, ya onlarda..
Geçenlerde de sabah işe geldim, masam darmadağınık..
Ben 1 gün izin kullanmıştım, yokluğumda masama başka biri gelip oturmuş. Laptopumu yerinden söküp, kendininkini takmış. Ama sonra insan tekrar benimkini yerine takar, ben bıraktığım gibi bulmalıyım öyle değil mi? Ya da o bulduğu gibi bırakmalı..
Masamda not kapıtlarına bişeyler yazmış, ortalıkta bırakmış. çay içmiş fincanı masama bırakmış.

Ben karşımdaki insanın kişisel haklarına, özel alanına çok saygılıyım. O bunu hak eder veya etmez, bu benim kendime olan saygım, kendi görgüm.

Ama çoğu zaman insanları aşırı rahat görüyorum, anlamıyorum nedir. bu..

ipek yaşadığın şeyden aslında bende kendime ders çıkarttım hepimizin bir kişisel alanı var o alanı anlatmadığımız sürece karşıdaki alana aptalca girebiliyor işin özü paylaştığın için teşekkür ederim bende ders çıkarttım güzeldi..

Ben 1 gün izin kullanmıştım, yokluğumda masama başka biri gelip oturmuş. Laptopumu yerinden söküp, kendininkini takmış. Ama sonra insan tekrar benimkini yerine takar, ben bıraktığım gibi bulmalıyım öyle değil mi? Ya da o bulduğu gibi bırakmalı..
Masamda not kapıtlarına bişeyler yazmış, ortalıkta bırakmış. çay içmiş fincanı masama bırakmış.

Ben karşımdaki insanın kişisel haklarına, özel alanına çok saygılıyım. O bunu hak eder veya etmez, bu benim kendime olan saygım, kendi görgüm.

canım buna kızmakta çok haklısın. benim odamda temizliği yapan yardımcı arkadaşlar bile hiç bi eşyanın yerini oynatmazlar, aynen yerine koyarlar. odamdaki iki arkadaşım da 1 haftadır izinli, odada tekim. ve dahili telefonlar da onların masalarında. ona rağmen bi kere onların masasına geçiyimde kullanayım dağıtayım çayımı orda içeyim demedim.üstelik bi tanesi çok yakın arkadaşım.
ayıp gerçekten.iş ahlakı diye bişey var.

Kesinlikle katılıyorum. Kişisel eşyalarıma zarar verilmesinden kurcalanmasından nefret ederim. İnsanlar o kadar large olmuşlar ki. Sonra da size sinirli derler. Herşeyi abartıyor derler. Sanki yapan değil tepki veren suçlu.

Son düzenleme:
Yok artık.!
Tepkiniz az bile bana kalırsa.ben olsam cok daha aşırı bir tepki verırdım.
yanı suan sızın adınıza bıle o kadar sınırlendım kı anlatamam.
saygısız herif ne münasebet eşinizin size özel aldıgı hedıyeyı bu hale getırmek.
üzerindede kızınız var kör mü bu adam gerizekalılıgın dik alası bana kalırsa.!

İnsanlara sınırlarınızı bellı etmedıgınızden mi kaynakladıgını dusunuyosunuz pekı?
sanırım sırf bu olayla sınırlı degıl tecrubelerınız.:37:
yanı bu adam ipek bısey demez dıye dusunmese bu kabalıgı yapmazmıydı?

Genel olarak rahat bir adam aslında.. Tuhaf espriler yapar, müdürlerin yanında densizlikler yapar falan.
Ama neticede aklı başında biri, bu kadar büyük bir densizlik gerçekten beklemezdim. Yani bu masadaki herhangi bir not kağıdı değil ki. Emek verilmiş, para verilmiş, özel yaptırılmış.
Sanane kızımın tuttuğu takımdan ya, anası mısın babası mı..:47:
Ben aslında sınırlarımı belli ettiğimi düşünüyorum, ki Ebru'da demiş zaten yorumunda, sınırını belli etmen gerekmez ki.. Bu yaptığı hareketin 1 adım sonrası gelip masama işemesi, afedersiniz..

onun yaptığı terbiyesizliğe karşın tepkiniz hafif bile kalmış ipek hanım.

aradaki samimiyet ne olursa olsun, hiçkimse kimsenin kişisel eşyalarına zarar veremez.

Orası sanki ilköğretim sınıfı ve o da kendini sınıfın yaramazı falan sanıyor herhalde :47: En güzeli güzelce bağırıp çağırmak ve bunuda herkese duyurmak. Hanımefendi olunca insanlar zannediyorki sizin masanıza oturup eşyalarınızı karıştırabilirim. Varsınlar agresif desinler :63:

Son düzenleme:
Back