- Konu Sahibi rachelgreen
-
benimkide 21 aylık. daha yasına girmemişti bezini gösterip çiş demeyi möğrendiğinde. birkaç aydır kakasını yapınca yanımıza geliyo ve çiş diyor değiştirmemiz için. gerçi kakasına şimdi öggg diyor. gecen cumartesi normal tuvalete girmiş bezini çıkarmaya uğrasıyordu. bende sırf denemek için çıkardım ve bende girdim tuvalete çiş dedik birlikte bekledik ve sonunda yaptı. alkışladık falan . sonra tekrar ettik ve yaptı bikaç defa. hatta bugun kakasını bile yaptı. bilmiyorum devamı nasıl gelir. ama şimdi oyun gibi alışıyoruz. zorlamıcam ben yazı beklerim diye düşünüyordum kendi çok istekli. lazımlıkta aldık ama kullanmayı çok düşünmüyorum. her yerde yapmayı öğrensin.erkek çocuklarda daha kolay olur diye düşünüyorum. ayrıca gerçekten bez bağlatmıyorlar çok gıcık bir durum. Allah kolaylık versin sabırlı olmamız gereken bir süreç bu dönem.
benimkide 21 aylık. daha yasına girmemişti bezini gösterip çiş demeyi möğrendiğinde. birkaç aydır kakasını yapınca yanımıza geliyo ve çiş diyor değiştirmemiz için. gerçi kakasına şimdi öggg diyor. gecen cumartesi normal tuvalete girmiş bezini çıkarmaya uğrasıyordu. bende sırf denemek için çıkardım ve bende girdim tuvalete çiş dedik birlikte bekledik ve sonunda yaptı. alkışladık falan . sonra tekrar ettik ve yaptı bikaç defa. hatta bugun kakasını bile yaptı. bilmiyorum devamı nasıl gelir. ama şimdi oyun gibi alışıyoruz. zorlamıcam ben yazı beklerim diye düşünüyordum kendi çok istekli. lazımlıkta aldık ama kullanmayı çok düşünmüyorum. her yerde yapmayı öğrensin.erkek çocuklarda daha kolay olur diye düşünüyorum. ayrıca gerçekten bez bağlatmıyorlar çok gıcık bir durum. Allah kolaylık versin sabırlı olmamız gereken bir süreç bu dönem.
inanmıyorum aynı durum bende var benim ki de 21 aylık çiş çiş diyo klozete oturtuyorum yapmıyo peçete istiyo güya poposunu siliyo
sonra yapmadan kalkıyo yerlere yapıyo... ay ne yapsak yaaaa
ah alışsada güzel güzel yazabilsek... etrafımdakiler 2 ye bölündü bazıları erken diyor yaza bitirirsin bu işi diyo bazıları ise aaaa geç bile
kaldın diyolar hangisini dinleyeyim bilemedim sanırım hazır olunca kızımda bırakacak 18 dr kontrolünde doktorumuz dedi ki eğer hazır ise deneyin yani istekliyse uğraşın dedi öbür türlü ileride bağırsak sorunlarına yol açıyormuş ben de vazgeçztim arada bi heves geliyo 1-2 gün deniyorum sonra vazgeçiyorum. benim durumum belki senden daha kötüdür ben çalışıyorum kızıma 15 gün anne 15 kayınvalide bakıyo anne alıştırmadan yana kaynana daha erken diyo o yüzden sanırım ben yaza kaldım ikisininde ortak düşünmesi lazım
merhaba arkadaşlar
oğlum 21 aylık ve tuvalete alıştırmak istiyorum son zamanlarda bezi bağlatmak istmemiyor bağlıykende sürekli çıkartmak istiyor birkaç gündür bezini çıkarıp klozet adaptörüyle otuttruyorum artık çişin geldiğinde buraya yazpıcaz bizde buraya yapıyoruz gibi şeylerle anlatmaya çalıştım hoşunada gittti adaptörü alıp kendi koyuyor çiş diyor çişin geldiğinide farketmeye başladı zaten bezi yoksa altında çişi geldiğinde anne diyor ve yapıcağını belli ediyor götürüp otutturdsuğumda ise yapmıyor bir türlü birkez yaptı sadece 10-15 dk aturuyoruz ama ypamadan kalkıyor bir süre sonra yere yapıyor ben başka yerdeysem ve yaparsa gelip gösteriyor sizce oğlum tuvalete alışmak için hazırmı yoksa daha erkenmi?biraz üzerine düşersem öğrenirmi? öğrenmesini istiyorum çünkü çok sıkıldı bezden en rahat uyuduğunda bağlıyabiliyorum acaba oturak ile alıştırmak daha mı iyi yoksa direk klozate yapmayı öğrenbilirmi?ne şekilde başlamam lazım neler yapmalıyım yine çiş yapıcağı zmaanları takip edip götürmelimiyim tecrübeli anneler yardımcı olurmusunuz?
Merhabalar,
Benim oğlum da 21 aylık. 13 aylık olduğundan beri her kaka yapmasında söylüyordü, yani yaptıktan sonra. Sünnet ettirdikten sonra alıştırmaya çalıştım. Altı açık yattığı için hiç çişini yapmıyordu, sabah uyanır uyanmaz tuvalete götürüyodum orda yapıyodu. Ama yazlıktayken tabii ev kalabalık, her kaka yapmasında herkeste bir telaşş, ayyyy ayyyy ayyy kaka yaptı, pişşşttt dur yapmaa yapmaa, tabii çocuk korktu. Her kakasını gördüğünde ağlamaya başladı. Daha sonra beze devam ettim hiç zorlamadım. Şimdi kaka yaptığında çok mutlu oluyomuş gibi yapıyorumm. Yeni yeni attı o psikolojiyi. Ama ben yazı bekleyeceğim. Çünkü, daha yapıcaklarını idrak edemeyeceklerini düşünüyorum. Boşu boşuna gerilmeye kendimizi kasmaya gerek yok bence. Çok az zaman kaldı zaten, yaza bütün bebişlerimiz tuvalete koşacaklar.
cnm evet bende zorlama taraftarı değilim ancak birkaç deneme yapmıştım yukarıda yazdığım gibi şimdi bir iki gündürde çişi geldiğini farketmeye başladı 1 kez klozete yapmıştı bizz alkışlayıp ödülendirdik dün bezini açtığımda 3 kez farkedip çişi gweldiğini belli etti klozete götürdüğümde de çişini yaptı bukadar farkederken benim kayıtsız almam unutmasına neden olabilir diye düşünüyorum üzerine düşersem öğrenicekmiş gibi geliyor bir süre denemeye çalışıcam umarım öğrenir çünkü artık oraya yaptıkça hiç bez bağlayamıyorum ancak uyuduktan sonra.benimkide bezi yokken kaka yaparsa korkuyordu yazın birkaç kez görmüştü ama şimdi alıştı onunda çiş gibi birşey olduğunu anladı sanırım.kalabalık ortamada tepkiler çok farklı oluyor evdekinden korkamsı normal ama seninkide eminim kısa sürede sinyaller vermeye başlar
merhaba arkadaşlar benim oğlumda 18 aylık ve tuvalete alıştırmam gerektiğini söylüyor çevremdekile yavaş yavaş başlamam gerektiğini anlatıyorlar.. ufak tefek denemelerim oldu..kaka yaptığını anladığımda kakamı yaptın diyorum kaka kaka diye bezini gösteriyor..veya kakasını yaptıktan sonra kendiliğinden kaka kaka diye belli ediyor ve bezini değiştiriyorum.. bu belirtilere dayanarak tuvalet eğitimine alıştırsammı acaba bilemedim..fikri olanlar yardımcı olursanız sevinirim..
merhaba cnm benim oglumda 16 aylıktan itibaren dediğin şekilde yapıyordu ben yavaştan klozet adaptörü aldım ve kendim wc ye gittiçe çiş yapıyorum gibi şeyler söyledim her banyoya girdikçe adaptörünü alıp klozete koymaya başladı önce ve çiş diyordu sonra çiş yaparken bezine farketmeye başladı bezini açtığımda yere bile yapsa farkedip çiş yada anne diye haber vermeye başlamıştı ben bu gibi belirtiler olunca bu konuyu açmıştım sonrasında da arada oturturmaya başladım ve şuan yaklaşık 1 ay dır çişini söylüyor birkaç gündürde kakasını söylemeye başladı geceleride artık bez bağlamıyorum baya öğrendi
genelde 18-20 aylık civarı sanırım farketmeye başlıyorlar çiş yaptıklarını istersen sende yavaş yavaş klozete yada lazımlığa hangisine alıştıracaksan arada oturtmaya çalış en önce bezsiz gezmesine izin ver ben bezsiz gezdirmiştim gündüzleri birsüre çünkü altını açtığımda değiştirmek için bağlatmıyordu bende uyutana kadar bensiz gezdiriyordum bilmeden ve oda çiş yağparken böylece farketmeye başladı baya yararı oldu bize bir süre bezsiz dolaşırsa daha kolay öğrenebilir tabi önce biraz denemey yap olmassa tekrar bez bağlarsın öğrenecek gibiyse üzerine düşüp öğretmeni tavsiye ederim benimki yeni öğrendi ve ben çok mutluyum her söylediğinde çok seviniyorum erken öğrenmeleride aslında çok iyi ama inatlaşırsa çokda üzerine düşmemek laz-ım 2 yaşını geçince tekrar denersin
arkadaşım maşallah diyim öncelikle ama benim kızım 26 aylık olduğu halde hala altı bezli ve havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum ama mücadelen için seni kutlarım, başarılar size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?