Nikah Sizce nikahı düğünde mi yapmalı yoksa önceden nikah dairesine gidip orda mı?

grkmcelk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
31
0
36
Adana
Kızlar;
Sizce nikahı düğünde mi yapmalı yoksa önceden nikah dairesine gidip orda mı kıydırılmalı ?karar veremedim.düğünde olduğu zaman düğün çok uzuyor zaman çok gidiyor diyorlar ama bilmiyorum.

Nikah dairesinde kıydıralım dersen ayrıyeten para vereceksin.

Nikah dairesinde olursa herkes tekrar süslenecek. Sen de tabi
Aynı şehirdeyseniz düğün salonunda olması daha mantıklı bence.

Farklı şehirdeyseniz bir şehirde nikah diğer şehirde düğün olabilir.

benim düğünün olacağı yerde kıyılacaktı nikahım. ama bence nikah dairesinde nikah olmalı -ki daha fazla insan gelebilir- düğün için daha özel kişiler çağırılır yemekli olacaksa. hemde vakitten kazanılmış olur. takı merasimi pasta kesimi fotoğraf faslı zaten yeterince uzun sürüyor, bir de nikah orada olursa uzun sürer gibi geliyor bana.

ben de düğünüm küçük (150 kişilik) olacağı için nikahi nikah dairesinde kıydırmayı düşünüyordum. ama bir yandan da ordan oraya koşturmaca gibi olacak diye içime sinmiyordu. bir de nikahsız düğünler bana oldum olası eksik gelmiştir nedense. nikahın asıl yakıştığı, cafcaflı yeri düğün gibi geliyor bana. nikah dairesinde resmi bir yerde olduğunuzu hissediyorsunuz. büyük dairelerde 15 dakika içinde salonu boşaltmanız gerekiyor vs. sonuç olarak nikahı düğünde kıydırmaya karar verdik. uzak akrabalarımız nikahımızı göremeyecek ama ailelerimiz yine de bunu destekliyor.

Düğünde olması bence çok daha hoş.Ayrıca nikah kıyımı çok uzun bir zaman değil ki.Misafirler bi halay eksik çekiversin.

Bence nikah o mutlu günün en önemli anı ... Asıl önemli olan yürekten söylenen evetler... Yoksa atılan göbekler, çekilen halaylar, yenilen lezzetsiz yemekler ... bunların hepsi zamanla unutulacak ... Benim nikahım düğünüm hepsi bir yerde olacak ve ...
en sevdiklerim yanımda olacak ... ayıp olmasın diye çeğırmam gerekenlerle değil... İnsanın en mutlu günlerinden bir neden sevmediğin yada umrunda olmayan birini etrafında görmek isteyesin ki :))

O kadar zaman alsin bi zahmet.. Nikah kiyiliyor basit bi olay degil ki bu 5dkda bitsin..
Bizimde nikahimiz dügün günü salonda olacak insallah..
Dügün merasimi icin degil nikah olayi heyecanlandiriyor beni

merhaba kızlar bende karasızım yardım edin.ikimiz farklı sehirlerdeyiz nikah önce mi olmalı sonra mı acaba cok zaman alır mı

ben hep düğünümde olsun istiyordum, öyle ayarladık. Hiç 1 saat süren bir nikah töreni görmedim. Düğünde olunca da 15 dakika sürüyor en en fazla. Salona giriyorsun, nikah memuru geliyor evet evet bitiyor ki neden uzun sürüp düğünden yeniyor diyorlar anlamadım, nikah salonunda 5 dakikaysa düğünde 10 dakika sürüyor. O anın tadı düğünde başka güzel, anlamlı oluyor. Nikah salonlarında kıyılan törenlerden hiç hazzetmedim, o kadar kuaför, giyim, ulaşım gidiyorsun 5 dk da bitiyor tabii çiftlerin durumu müsait değil ve sadece nikah kıyılıyorsa saygı duyuyorum ve mutlaka katılıyorum. Amaaaa beni düğününe çağırmayıp nikahına çağıran kimsenin de nikahına gitmem açıkçası. Ha farklı şehirlerde ise ya da nikahı ayrı istiyorsa illa, düğüne gidemeyeceksem bile nikahına tabii ki giderim ama yine de düğüne çağırmış olmalı. bana çok ayıp geliyor, nikaha gel ama düğünüme gelecek kadar yakın değilsin ne demektir? o zaman nikahına niye çağırıyorsun diye düşünmemek elde değil.

Eşimle nikahımız düğün salonunda kıyıldı. Altı üstü 5 yıl önce 100-150 Tl gibi bir fark verildi sanıyorum. O akşam sadece göbek atıp, pasta kesmek için değil evleneceğimiz için de ayrıca heyecanlıydık. Düğün salonuna elele girip masamıza oturduk. Nikahımız kıyıldı. O ana kadar iki nişanlı iken o andan itibaren artık resmen evliydik. Ondan sonra vur patlasın çal oynasın. Bu kutlanmaz da ne yapılırdı ki Ayrıca hiçte uzun sürmüyor. En fazla bir 10-15 dk. Ama onun keyfine de değer inanın.

katılıyorum canım sana harfiyen...
bakınca gerçekten ayıp gibi ama bunu yapan o kadar çok çift var ki

ben de nikahımla düğünümü aynı gün aynı yerde yaptırmayı istiyorum Allah nasip kısmet ederse... gönlümdeki gibi olursa inşallah

tek derdim herkes konu komşu torun tombalak şeklinde geleceği için karmaşa yaşansın istemiyorum, masada çocukların falan olduğu düğünlerden haz etmem kaldı ki davullu zurnalı bir düğünüm olmayacak, e gelenlerde illaki çoluk çocuk gelecek

klasik müziklerin klasik dansların olduğu tarz birşey düşünüyoruz ama gelecek olan kesimin bir kısmı bu tarzı düğün olarak kabul etmeyecek insanlar...

kuşak çatışması problemi yani... e mecburen çağırmak da zorundayız

bilemiyorum napıcam :44:

bazı düğün salonlarının çocuk bölümü var, başlarında abla oluyor, davetliler düğüne girerken bırakıyorlar çocukları oynasınlar diye. hem çocuk için eğlenceli oluyor hem anne-baba rahat ediyor, hem de evlenen çiftler:) belki öyle bir yerden seçim yapma şansın olursa istediğin gibi bir düğün olur. Davetiyede de belirtirsiniz miniklerimizi düğün boyunca ağırlayacağımız eğlence salonu mevcuttur diye.
Kuşak çatışması zor ama illaki herkesin öyle tanıdıkları vardır ve gelir düğüne yapacak çok bir şey yok. Sen istediğin gibi müzikler seçeceksin sonuçta. Zaten merak etme çatışılan kesime halayda çektiremezsin onlar öyle otururlar düğün boyunca:))
Bizim düğünümüz yemekli olacak ve tanıdıklarımızdan aaa kuzenlerimi, babamı, arkadaşımı getireceğim diyen bile çıkıyor:)) amaaaa bu sayılanların hiçbirisini tanımıyoruz tabi:)) bazı insanımız alışmış salon düğününe hani şu 1000 kişilik olur ve meyvesuyu/kuruyemiş ikram edilir, isteyen gelir oturur, masa düzeni yoktur. Bu kötü demiyorum tercih meselesi tabii geniş çevresi olanlar için özellikle ama bizimki öyle değil:)))??? anlatamıyoruz insanlara

vallahi herkesin kendi düşüncesi farklı ama biz düğünde yaptık nikahı çokta memnunum hatta iyiki düğünde oldu diyorum çokta güzel oldu hem nikah hem düğün bencee..

nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz burda nikah olacak nikahtan sonrada 20-30 kişi eğlenmeye gideceğiz orda da düğün olacak.. erkek tarafı daha kalabalık da

bizim nikahımızda düğünde kıyılacak imkan varsa öyle yapılmalı bence daha güzel oluyor

bizim daha düğünümüz olmadı ama düğün salonda insanlar hem takı törenince hemde nikahda beklemesinler sıkılıyorlar die nikah dairesinde kıydık.

Bizim de düğün salonunda kıyılacak nikahımız ne olursa olsun eğer imkan varsa bence salonda olmasının ayrı bir güzelliği oluyor yaa

imkan varsa düğünle nikahın aynı anda olması daha güzel oluyor..

Gerçi iki gönül bir olunca sırf nikah olsa da yeterli ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…