• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Sizce ne yapmalıyım ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ebru1391

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2019
558
310
53
Merhabalar, öncelikle 3 aydır gebelik düsünüyoruz. Ve ovulasyon testiyle takip yapıyorum. Henüz bir dr.a gitmedik . Adetlerim düzenlidir çoğu zaman ama neden olmadığını anlamıyorum. Bu ay yumurtlama ve çatlama günlerini 3 gün art arda değerlendirdik ve yine olmadı sanrm. Sizce diğer ay 1 gün dolu 1 gün boş mu denemeliyim. Yoksa yine art arda mı olmalı ?

Merhabalar, öncelikle 3 aydır gebelik düsünüyoruz. Ve ovulasyon testiyle takip yapıyorum. Henüz bir dr.a gitmedik . Adetlerim düzenlidir çoğu zaman ama neden olmadığını anlamıyorum. Bu ay yumurtlama ve çatlama günlerini 3 gün art arda değerlendirdik ve yine olmadı sanrm. Sizce diğer ay 1 gün dolu 1 gün boş mu denemeliyim. Yoksa yine art arda mı olmalı ?
Eşin ve ya sen doktora gittiniz mi

14 aylık evliyiz yaşlarımız 30 benim 2.evliliğim 8 yaşında bir kızım var. 2.için deniyorum
3 ay daha deneyin olmazsa ikinizde doktora gidin çünkü hormonlar çok değişken olmuyorsa çok beklemenin faydası yok diye düşünüyorum inşallah bu 3 ay içinde gebelik olur

Insallah peki bu günler hakkında bilginiz var mı ara verilip mi denen
14 aylık evliyiz yaşlarımız 30 benim 2.evliliğim 8 yaşında bir kızım var. 2.için deniyorum
Merhaba aynı durumdayız ben de 3aydır deniyorum ama olmuyor o günleri üst üste değerlendirmek de fatda var diğer günler ara verip yapabilirsiniz

Eger sperm de sorun varsa 1 gün birliktelik 1 gün ara seklinde yazıyodu bi yerde ordan aklımda kalmış ta kararsz kaldm

Merhabalar, öncelikle 3 aydır gebelik düsünüyoruz. Ve ovulasyon testiyle takip yapıyorum. Henüz bir dr.a gitmedik . Adetlerim düzenlidir çoğu zaman ama neden olmadığını anlamıyorum. Bu ay yumurtlama ve çatlama günlerini 3 gün art arda değerlendirdik ve yine olmadı sanrm. Sizce diğer ay 1 gün dolu 1 gün boş mu denemeliyim. Yoksa yine art arda
Eger sperm de sorun varsa 1 gün birliktelik 1 gün ara seklinde yazıyodu bi yerde ordan aklımda kalmış ta kararsz kaldm
Bizimde olmuyodu ben bi düşük yaptım ondan sonra 3 ay olmadı benimde ara koymayın biz koymadık ve sabahları da deneyin bizim sabah tuttu

bende ovülasyon kiti çok kullandım, ve dediğin yöntemle denediğimde kaçırdığım oldu. En güzeli 9.gün itibariyle başlamak ve hergün denemek. Mesela ben hep kendimi 13. gün itibariyle yumurtlarım sanıyordum ama adetim başlangıç günüyle birlikte en koyuyu 11. gün gördüm 9. gün denemeye başladığımda hiç bir şey yoktu, 10'da silikti, 11 koyuydu ve 12de silik 13 yok oldu gibi :)

bende ovülasyon kiti çok kullandım, ve dediğin yöntemle denediğimde kaçırdığım oldu. En güzeli 9.gün itibariyle başlamak ve hergün denemek. Mesela ben hep kendimi 13. gün itibariyle yumurtlarım sanıyordum ama adetim başlangıç günüyle birlikte en koyuyu 11. gün gördüm 9. gün denemeye başladığımda hiç bir şey yoktu, 10'da silikti, 11 koyuydu ve 12de silik 13 yok oldu gibi :)
Peki sperm kalitesi düşmez mi her gün denemeyle 😳

Peki sperm kalitesi düşmez mi her gün denemeyle 😳
Her gün denemiyorsunuz zaten, sizin ovülasyon testiniz koyulaşmaya başladığında zaten toplam 2 veya 3 gününüz oluyor (açıktan koyuya), yani silik cizgi gördüğünüz günün aksamı deneyin ki ertesi gün belli ki koyulasacak veya koyulastıgı gün;)

Her gün denemiyorsunuz zaten, sizin ovülasyon testiniz koyulaşmaya başladığında zaten toplam 2 veya 3 gününüz oluyor (açıktan koyuya), yani silik cizgi gördüğünüz günün aksamı deneyin ki ertesi gün belli ki koyulasacak veya koyulastıgı gün:KK66:
Toplamda 3 gün ilişki olmalı dimi art arda yani biz yanlis bisey yapmiyoruz

Back
X