Anket sizce milli piyango bileti kumar sayılır mı?

sizce piyango çekilişi kumar sayılır mı?

• Ankete Katılan
    53
haram para bildiğim kadarıyla ,kul hakkına da girilmiş olunuyor.ve bu tür şans oyunuları vs. çıkan para sevabına dağıtılsa bile bi sevap söz konusu olmuyor.böle demişti dini bilgisine itimadım olan biri...hiç almadım bugüne kadar .almayı da düşünmüyorum.Allah herkese helal kazanç kapıları açsın inşallah

ya bende merak edıyorum unu ama alın terı dokulmeden ele geçen para haramdır denıyor.. ve herkes para verıyor bılet alırken, kımısı son parasını eve ekmek goturecegı parasını verıyor belkıde ve bırılerı kaybedıyor sen kazanıyorsun... ıkramıyende emeği olan herkesin helal etmesi lazım mantık olarak... buda ımkansız oldugu ıcın haram olabılır.. yanı pıyangonun diğer sans ve kumar oyunlarındna ne farkı varkı birileri kaybediyor sen kazanıyorsun onların kaybettıgını alıyorsun....

ama yıne de ben emın degılım okudugum ve duydugum kadarıyla yorum yaptım bir ehline danışmak lazım

emek harcanmadan,alın teri dökmeden elde edilen kazanç (miras hariç) ben ce helal değildir.artık kumar mı dersiniz,şans mı bilemem ama helal kazanç değildir.

benim kendi görüşümde şans oyunları,faiz yemek kadar haramdır..

sizlere katılıyorum arkidişler, bencede haksız kazanç ve haramdır. tamam zorla olan bir şey değil ama birileri kaybederken diğeri kazanıyo bu yüzden haram olduğuna biliyorum ve inanıyorum. ama genede çıkmıycağını bile bile arada alırım:utangac:hayır işlerinde kullancamdaa.s.

ne insanlar var ki çocuğunun süt parasını gidip o bilete, lotoya,iddaaya vb yatırıyor. peki o çocukların, eşlerin ne günahı var. allah sormaz mı bunu? emeksiz yemek olmaz kardeşim bu ortada, hele bir de başkalarınn rızkları var ki ortada o da içler acısı!

evet arkadaşım sanada katılıyorum doğru söylüyorsun. orda yemeğe bile parası olmayan yatırıyo o kaybederken başkaları kazanıyoKötü Kazen

sizlere katılıyorum arkidişler, bencede haksız kazanç ve haramdır. tamam zorla olan bir şey değil ama birileri kaybederken diğeri kazanıyo bu yüzden haram olduğuna biliyorum ve inanıyorum. ama genede çıkmıycağını bile bile arada alırım:utangac:hayır işlerinde kullancamdaa.s.

Bana verecen yani. ahh canım arkadaşım teşşekkür ederim öperim yanaklarından ben senin.

Kumarda kimse yeni bişey üretmiyor bir çaba sarfetmiyor sadece ortaya para konuluyor ve bu paralar birine gidiyor.. geriye kalanlara pişmanlık ve üzüntü kalıyor..

Milli piyangoda da bu durum aynıdır ortaya para koyulur ve bu para birine yada birilerine gider. Koyulan parayı kazanamayanlara da üzüntü verir...

helal kazanç olmayan bir parayı nasıl insan kullanabilir... nasıl hesap vereceğini düşünmeden umutla bekleyebilir....Rabbim nasip etmesin inşallah bana...

Kumarda kimse yeni bişey üretmiyor bir çaba sarfetmiyor sadece ortaya para konuluyor ve bu paralar birine gidiyor.. geriye kalanlara pişmanlık ve üzüntü kalıyor..

Milli piyangoda da bu durum aynıdır ortaya para koyulur ve bu para birine yada birilerine gider. Koyulan parayı kazanamayanlara da üzüntü verir...

helal kazanç olmayan bir parayı nasıl insan kullanabilir... nasıl hesap vereceğini düşünmeden umutla bekleyebilir....Rabbim nasip etmesin inşallah bana...

Vallaha ne yalan söyleyeyim, hala devlet eliyle oynatılan bir şans oyunu olarak görüyorum:))Bir yandan alınteri dökmeden para kazanmak olarak bakıyorum, bir yandan kumarla bir tutamıyorum, kumarın haram kılınmasında dağılan ailelerin de rol oynadığını bildiğimden piyango bileti masum geliyor.Amaan yani net değil düşüncem. CADIARZU

ben bunu arastirmadan once milli piyango ciksin diye 4444 tefriciye okumuslugum vardır :utangac:
Allah affetsin
aliyorum bazen cikarsa diye..
ama kesinlikel kumar oldunu ve caiz olmadini dusunuyorum..
sole bi aciklamasi var bazi insanlar ellerindeki son parayi veriyor bilete diyelimki eve yemek goturmuo bilet alio
sonra cikmio
sen 3 kurusla aldigin biletle milyarlar kazaniosun alin teri olmadan ve bu aldiin ikramiyede o son parasini verenler vs hepsinin payi var
senin ikramiyende payi olan herkesin helal etmesi lazim
e bu imkansiz olduu icin helal degil birkere alin teri olmadan kazanilmis para..
ama okadar istiorumki cikmasini of yani offf mannaklik boyutunda istiorum
senağlama of cokda kotu bisey ediorum ama cok istiorm senağlama

Kimse son parasını piyangoya yatırmaz yaa inanmam .Ya kumar, kaybettikçe, insanın hırsına yenilip, evinin rızkını harcadığı bir şey.Piyango bileti öyle değil ki :sm_confused:Bir sefer alıyorsun çıkarsa çıkar çıkmazsa çıkmaz bu kadar.Beni düşündüren şey, emek harcanmadan kazanılmış olması.
Şuanda öyle ihtiyacım varki paraya :) Üstelik kendim için değil kedicikler için:)Bahçeli küçük bir ev alabilmek için:)

etik açıdan bakılırsa emek sarf etmeden sağlanan gelir
şans oyunları umut pazarı ne düşerse payına içinde nanik de var tabi
okey oynarken hesabına oynamayanlar( kumar olur diye) gönül rahatlığıyla piyango alıyor
bal gibi kumar bence
üstelik şans oyunlarına benim de meyilim var neyse orasını karıştırmim

bence kumar sayilir , cünkü burada oyun var isinicinde sans var hic bir insan kazancini sansa baglayamazki..............

ben kararsizimi isaretledim
ama alin teriyle kazanilmayan hersey haram dir diye biliyo ve düsünüyorum
yalniz ne yalan söyliim lottoda 5i tutdurduk ve altiliyi bi yanindan kayipetdik ve cikan 18binfr di
elimize gecen ise 12bin frank
hayalimiz olan dubai tatilini yaptik hemde 3gün burj al arap ve 7gün karsisindaki yelken otelde rüya gibiydi günahsa allahim affeder insallah

Back