• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sizce kızım çok mu yemek yiyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Kayınvalidem sürekli bu çocuk çok yiyor obez olacak diyip duruyor.
Kilolu bir bebek değil 4400 doğmuştu bir yaşına kadar emzirdim. Şu an 22 aylık 12500 kilosu boyu 90 cm
İştahı çok iyi ama yediğini eritiyor aşırı hareketli ama gel gelelim kayınvalidem midesisini büyütüyorsun diyor.
Sabahları normal kahvaltı yapıyor bazen kahvaltıda çorba içer arada meyve yiyor öğlen yemek arada yine meyve akşam yemek öğlen uykuya yatmadan bir biberon süt içer bir de gece uyumadan önce içiyor. Et ve balık yemeklerini çok seviyor sebze pek sevmiyor ama bir şekilde sebze de yediriyorum doktorumuz sebze yemek istemiyorsa bol meyve yedirin demişti annem günde üç dört kere meyve yediriyor. Mesela bir oturuşta büyük bir muzu yiyor veya bir seferde büyük bir balığı bitiriyor aslında biraz büyük bir insan gibi yiyor ama başkaları da zayıf diyor. Sözde yediğini eriten zayıf çocuklar ileride obez olma riski fazlaymış.

Kayınvalidem sürekli bu çocuk çok yiyor obez olacak diyip duruyor.
Kilolu bir bebek değil 4400 doğmuştu bir yaşına kadar emzirdim. Şu an 22 aylık 12500 kilosu boyu 90 cm
İştahı çok iyi ama yediğini eritiyor aşırı hareketli ama gel gelelim kayınvalidem midesisini büyütüyorsun diyor.
Sabahları normal kahvaltı yapıyor bazen kahvaltıda çorba içer arada meyve yiyor öğlen yemek arada yine meyve akşam yemek öğlen uykuya yatmadan bir biberon süt içer bir de gece uyumadan önce içiyor. Et ve balık yemeklerini çok seviyor sebze pek sevmiyor ama bir şekilde sebze de yediriyorum doktorumuz sebze yemek istemiyorsa bol meyve yedirin demişti annem günde üç dört kere meyve yediriyor. Mesela bir oturuşta büyük bir muzu yiyor veya bir seferde büyük bir balığı bitiriyor aslında biraz büyük bir insan gibi yiyor ama başkaları da zayıf diyor. Sözde yediğini eriten zayıf çocuklar ileride obez olma riski fazlaymış.

ayyy canımm olur mu öyle şey sen boşver kaynvalideni doktora falan danış bu tür şeyleri
bebek o soonuçtaa yiyecek tabiii :emir_bebek::emir_bebek:

"İki yaşında çocukların boyu yaklaşık 83 - 86 kilosu ise 12 - 14 kilodur;" diyor bir tıp sitesinde, normal kilosunda bir bebeğiniz var yani, sıkmayın canınızı, yeme alışkanlıkları zamanla çokça değişecektir..

canım maşallah iştahı iyi. yedikleri de sağlıklı. kilosu da fazla değil.

ilerideki obezlik için şöyle bir şey var, anne karnında ya da bebekken iyi beslenemeyen zayıf olan çocukların ileride daha kolay obez olduğu tespit edilmiş. vücuduna hatta beynine "açlık" işlenirse vücut yediğini depolamaya programlanıyor. ileride de ne yerse vücudu depoluyor metabolizma yavaşlıyor.

senin yavrun maşallah anne karnında açlık çekmemiş. 4400 kilo doğmuş. şimdi de sağlıklı ve iyi besleniyor. ileriki yaşlarında da spor yapıp, böyle dengeli yer ve abur cubura alışmazsa fiziği mükemmel olur. manken bile olur.

kayınvaliden bilmeden demiş öyle.

gayet güzel sağlıklı besleniyor bebeğiniz
gün içinde kuru kayısı ceviz fındık gibi yiyeceklerde verin
kayınvalidenizi de takmayın kafanıza
kontrole gittiği zaman doktorunuza danışın en iyisi

bebekliği zayıf olan çocuklar niye ileride obez olsun ki saçma değil mi

ya ben bebekken o kadar zayıfmışım ki Allaha şükür obez falan da olmadım :52:

bebeğinin yemesi lazım ki sağlıklı olsun kolay hasta olmasın
taka bence böyle şeyleri kafana

diyorum ya doktora danış için rahat etmezse en iyi doktor yardımcı olur size :82:

Konu içeriği nedeniyle "Çocuk Büyütürken-Beslenme" başlığına taşındı.

gayet güzel sağlıklı besleniyor bebeğiniz
gün içinde kuru kayısı ceviz fındık gibi yiyeceklerde verin
kayınvalidenizi de takmayın kafanıza
kontrole gittiği zaman doktorunuza danışın en iyisi

ceviz her gün yer
kan yapsın diye bal, pekmez, hurma, kayısı bol bol veriyorum.
her gün kuruyemiş yemek istiyor ama sınırladım haftada iki üçkere veriyorum çünkü alerjisi var vücudu kabarıyor.
Bazen çay içmek istiyor herkes sağlıklı değil çocuğa vermeyin diyorlar ama doktor tam tersi açık çay verebilirsiniz diyor. Ben birde açık çayın içine şeker yerine bal katıp veriyorum.

canım maşallah iştahı iyi. yedikleri de sağlıklı. kilosu da fazla değil.

ilerideki obezlik için şöyle bir şey var, anne karnında ya da bebekken iyi beslenemeyen zayıf olan çocukların ileride daha kolay obez olduğu tespit edilmiş. vücuduna hatta beynine "açlık" işlenirse vücut yediğini depolamaya programlanıyor. ileride de ne yerse vücudu depoluyor metabolizma yavaşlıyor.

senin yavrun maşallah anne karnında açlık çekmemiş. 4400 kilo doğmuş. şimdi de sağlıklı ve iyi besleniyor. ileriki yaşlarında da spor yapıp, böyle dengeli yer ve abur cubura alışmazsa fiziği mükemmel olur. manken bile olur.

kayınvaliden bilmeden demiş öyle.

Canım abur cubur vermiyorum ama ilerde mutlaka alışacaktır ama ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi olur. Hele bir yaşındaki çocuğun eline cips veren anneler sinir oluyorum. Çalıştığım kurumun hastanesinde bir kadın bebek yaşında bile değildi biberona gazoz doldurup vermişti öyle bir anne değilim ama kimi zayıf der kimi çok yiyor obez olacak der

Son düzenleme:
canım valla iyi maşallah. işte kadın milleti kimi şişman olur der, kız çocuğu ince kalsın der, kimi amann zayıf zayıf der basar yemeği.

bak bi arkadaşım anlattı, yeni doktormuş o zaman,

"sedyede bir çocuk oturuyor. arkası bana dönük ama arkadan yanaklar gözüküyor. ense elim adar. her yeri boğum boğum... annesine sordum rahatsızlığı ne. annesi demiş çok iştahsız. nasıl besleniyor soruyor kadın anlatıyor, kahvaltıda işte 3yumurta eziyorum içine peynir...." 11 aylık çocuk 3 yumurta yiyor 4.yü yiyemiyor diye annesi iştahsız diyor.

boşver sen kaynanayı onu bunu .

canım valla iyi maşallah. işte kadın milleti kimi şişman olur der, kız çocuğu ince kalsın der, kimi amann zayıf zayıf der basar yemeği.

bak bi arkadaşım anlattı, yeni doktormuş o zaman,

"sedyede bir çocuk oturuyor. arkası bana dönük ama arkadan yanaklar gözüküyor. ense elim adar. her yeri boğum boğum... annesine sordum rahatsızlığı ne. annesi demiş çok iştahsız. nasıl besleniyor soruyor kadın anlatıyor, kahvaltıda işte 3yumurta eziyorum içine peynir...." 11 aylık çocuk 3 yumurta yiyor 4.yü yiyemiyor diye annesi iştahsız diyor.

boşver sen kaynanayı onu bunu .

:27: off guler misin aglar misin...ne yazik ki kilolu bebek saglikli bebektir diye dusunen ciddi bir cogunluk var.Uzman deglim elbette ama bebeginizin kilosu da boyu da yasina gore gayet guzel geldi bana :nazar: Anlattiklariniza bakilirsa un ve yag ile de beslenmiyor,gayet saglikli ve besleyici ogunleri var masallah.Hayvansal yaglari menunuzde minimum seviyede tuttugunuz surece(hatta mumkunse hic) cocugunuzun ileride sizin beslemenizden kaynakli obezite sorunu yasama ihitmali oldukca dusuk.Yasarsa da kendi bilinciyle ileriki yaslarda yaptigi beslenme yanlislarindan olacaktir,sikmayin caninizi simdiden.Beni de tam tersi saglik ocagindaki hemsiremiz bebegimi zayif oldugu halde(ona gore zayif) "resmen diyette"yasatiyor olmakla sucladi ve acil muhallebiye baslamamiz gerektigini soyledi.Elbette ki onunla su dogru su yanlis munakasina girmeden soylediklerini dinleyip ayrildim.Her kisiden farkli bir gorus alirsin,muhim olan cocugunun saglikli ve mutlu olmasi,saglicakla.

Hehe kaynananız iyi profesörmüş.
Ben küçükken çok iyi yerdim, annem zorla tıkardı herşeyi ağzıma.Abur cubur hayatta vermezdi, bol meyve sebze balık et...Ama kardeşim çok iyi beslenemedi der annem hep.Şimdi ben zayıfım ama kardeşim baya bir dobbişik:) tatlım benim, iştahi benden kat be kat açıktır.Ben zamanında doymuşum sanırsam:16:

Back