• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce istemeli miyim?

Sizce yardım istemeli miyim?

• Bence iste

OY: 27 64,3%
  • Hayır gururunu koru başkasından bul

OY: 15 35,7%

• Ankete Katılan
    42
  • Anket Kapalı .
şimdi gelir yine ben kocamdan bile para isteyemiyorum diyenler.

herkesin ilişkisi farklıdır tabi ama karı koca olacak insanların arasında para dert olmamalı diye düşünüyorum.

iş yerinden düzenli maaş alamıyorum aylardır ve ben de sıkışığım. dışarı çıktığımızda çoğu masrafı nişanlım karşılıyor şu an. hadi yemek ısmarla da yiyelim dediğim de olmuştur yani. kendisi bana da teklif ediyor paran var mı vereyim mi, önce bana gel diye. ama bu şekilde isteyemem de alamam da. çünkü o da maaşlı çalışan. ha durumu çok çok iyi ise alırdım ama. zamanında iş değiştirdiği dönemde o da zorlanmıştı ben de teklif etmiştim kredi kartını ödemeyi, kabul etmemişti. kabul etseydi hiç de gocunmazdım. annem babam nasılsa o da öyle.

Birdahaki ay odeyebileceginizi düşünüyorsanız borç isteyebilirsiniz.
Faiz işlerse daha kötü.

Siz hayat arkadaşı olacaksınız. Ve zaten belli alisverisleriniz oluyormuş aranızda, soruyormusta hep ihtiyaclarinizi.

Bu daha kolaylık sağlar . Söyleyin gitsin.

İsteme diyenlere biraz kızmışsınız.
Ama kendinizle çeliştiğinizin farkındasınızdır umarım, gurur sadece istemek zorunda kaldığınız bir şey için geri durmak değildir, onun adı çekinmektir.Siz benzin alıcam dediğinde hayır diyemiyorsanız, market alışverişinizi yaptırtabiliyorsanız bu aranızda gurur konusunun olmadığı anlamına gelir.

Kredi kartımı ödesin ama bunu ben söylemiyeyim diyorsanız şayet, ki öyle; onun yanındayken bir mesajı açıp "hayy Allah yaa" gibi bişeyler söylenin, ne oldu diye sorarsa da kredi kartımı bu ay ödeyemedim uyarı mesajları gelmeye başladı dersiniz, o da ödeyiverir.
Böylece gururunuzda(!) kırılmaz.

Geri ödeyebileceğimi düşünüyorsam, bu bir alışkanlık haline gelmemişse, isterdim.
Ama diğer yandan bir sürü giderimi o karşılıyorken, gururluyum filan da demezdim ya. Veliniz mi, ananız babanız mı nedir? Niye kabul ediyorsunuz market alışverişinize kadar karşılamasını ki? Bir de harçlık vermeyi teklif ediyormuş. Aynı evi, hayatı, bütçeyi paylaşırsınız, o zaman kimin neyi ödediğinin bir önemi olmaz da, ayrı gayrı hayatlarda abes geliyor bana bu işler.

Merhaba kızlar,
Yeni işten ayrıldım çalışmıyorum şuan bazı sebeplerden dolayı ailem yardımcı oluyor.Kendi iş yerimi açacağım.Nişanlımın (haziranda düğünümüz var inşallah ) maddi durumu çok çok yerinde saolsun bana yardımcı oluyor herzaman arabamın benzinini asla bana aldırmaz ve market alışverişimi herzaman o yapmak ister saolsun.Her zaman da sorar birşeye ihtiyacın var mı diye harçlık vermek ister kendince ama şu zamana kadar kabul etmedim.Ama birşeye ihtiyacı olduğunda önce bana söyle diyor.Çok sıkıştığımda ailemden istedim saolsun yardımcı oldular.Şimdi sorun şu benim iki tane kredi kartım var maaşım varken rahat ödüyordum ama bu ay ödeyemedim.Annemlerde bu ay biraz sıkışık onlardan da isteyemem.Ödeme günü de 6-7 gün geçti.İkisini de ödeyemedim.Acaba nişanlımdan yardımcı olmasını isteyeyim mi ? Üç gündür yanımdayken ağzıma geliyor laf geri gidiyor biraz fazla gururluyum bu konuda bir türlü diyemiyorum.Boğazıma düğümlenşyor laf ağlayacak gibi oluyorum.Ama daha fazla faiz binmeden ödemem lazım.Duysa bana kızar neden söylemedin diye? Sizce bu ay için bana yardımcı ol canım desem mi? Nişanlım için çok rahatça ödeyebileceği bir miktar.Ama bir türlü ağzımdan çıkmıyor. Hayatımda kimseden borç almadım almakta istemiyorum.Siz olsanız yardım ister miydiniz? Ya da istediğiniz oldu mu ? Nasıl demeliyim? Beni yanlış anlamasından korkuyorum.
Gurur derken? Arabanızın benzinini alıp, market alışverişinizi yapıyorsa siz bu olayı aşmışsınız demektir. Neyin çekinmesi bu?

Bence isteme Benimde başımdan aynı durum geçti düşündüm kızardım bozardım isteyemedim kartı yapılandırdım taksit taksit ödedim erteleyebilirsin yada taksim yaptırabilirsin sende.Kimseye güven olmaz yarın birgün yüzüme vurur alır parayı suratına ATmıyım dedim kendi kendime boşver sen kendi yağında kavrul yapılandır geç evlenince kalan taksitleri öder zaten :)))

Back