• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce istemeli miyim?

Sizce yardım istemeli miyim?

• Bence iste

OY: 27 64,3%
  • Hayır gururunu koru başkasından bul

OY: 15 35,7%

• Ankete Katılan
    42
  • Anket Kapalı .

pembepepe08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2018
3.615
4.662
83
Merhaba kızlar,
Yeni işten ayrıldım çalışmıyorum şuan bazı sebeplerden dolayı ailem yardımcı oluyor.Kendi iş yerimi açacağım.Nişanlımın (haziranda düğünümüz var inşallah ) maddi durumu çok çok yerinde saolsun bana yardımcı oluyor herzaman arabamın benzinini asla bana aldırmaz ve market alışverişimi herzaman o yapmak ister saolsun.Her zaman da sorar birşeye ihtiyacın var mı diye harçlık vermek ister kendince ama şu zamana kadar kabul etmedim.Ama birşeye ihtiyacı olduğunda önce bana söyle diyor.Çok sıkıştığımda ailemden istedim saolsun yardımcı oldular.Şimdi sorun şu benim iki tane kredi kartım var maaşım varken rahat ödüyordum ama bu ay ödeyemedim.Annemlerde bu ay biraz sıkışık onlardan da isteyemem.Ödeme günü de 6-7 gün geçti.İkisini de ödeyemedim.Acaba nişanlımdan yardımcı olmasını isteyeyim mi ? Üç gündür yanımdayken ağzıma geliyor laf geri gidiyor biraz fazla gururluyum bu konuda bir türlü diyemiyorum.Boğazıma düğümlenşyor laf ağlayacak gibi oluyorum.Ama daha fazla faiz binmeden ödemem lazım.Duysa bana kızar neden söylemedin diye? Sizce bu ay için bana yardımcı ol canım desem mi? Nişanlım için çok rahatça ödeyebileceği bir miktar.Ama bir türlü ağzımdan çıkmıyor. Hayatımda kimseden borç almadım almakta istemiyorum.Siz olsanız yardım ister miydiniz? Ya da istediğiniz oldu mu ? Nasıl demeliyim? Beni yanlış anlamasından korkuyorum.

Bence isteyin hem böyle bir durumda nasıl tepki verdiğini de görmüş olursunuz. Benzininizi almak başka böyle bir yardımda bulunmak başka. Para konusu insanları ölçmede çok başarılı oluyor. Beraber bir hayata adım atmaya karar vermişsiniz bence istemek normal.

Çok gururlusun ama arabanın benzinini asla sen almıyorsun.

Valla bende çok gururluyum ama daha kimseden bişey istemedim. Nişanlıma da kredi kartımı öde demem yani, aynısı başıma geldi borçlandım ve 1 ay sıkıştım ama ödedim. ben sevmiyorum bu tarz şeyleri
O şekilde yardımcı olması ayrı direk para istemek ayrı birşey

Canım bence isteyebilirsin. Evet çok zor bir durum ve can sıkıcı ama.. Bak bir şey olduğu zaman önce bana söyle de diyormuş. Yarın öbür gün başkasından aldığını duyar bide. Bende böyle şeyleri hiç sevmem ama. Mantıklı düşündüğün zaman başka birine anlatana kadar hayatını birleştirmeyi düşündüğün adama söylemen en güzeli bence..

Merhaba kızlar,
Yeni işten ayrıldım çalışmıyorum şuan bazı sebeplerden dolayı ailem yardımcı oluyor.Kendi iş yerimi açacağım.Nişanlımın (haziranda düğünümüz var inşallah ) maddi durumu çok çok yerinde saolsun bana yardımcı oluyor herzaman arabamın benzinini asla bana aldırmaz ve market alışverişimi herzaman o yapmak ister saolsun.Her zaman da sorar birşeye ihtiyacın var mı diye harçlık vermek ister kendince ama şu zamana kadar kabul etmedim.Ama birşeye ihtiyacı olduğunda önce bana söyle diyor.Çok sıkıştığımda ailemden istedim saolsun yardımcı oldular.Şimdi sorun şu benim iki tane kredi kartım var maaşım varken rahat ödüyordum ama bu ay ödeyemedim.Annemlerde bu ay biraz sıkışık onlardan da isteyemem.Ödeme günü de 6-7 gün geçti.İkisini de ödeyemedim.Acaba nişanlımdan yardımcı olmasını isteyeyim mi ? Üç gündür yanımdayken ağzıma geliyor laf geri gidiyor biraz fazla gururluyum bu konuda bir türlü diyemiyorum.Boğazıma düğümlenşyor laf ağlayacak gibi oluyorum.Ama daha fazla faiz binmeden ödemem lazım.Duysa bana kızar neden söylemedin diye? Sizce bu ay için bana yardımcı ol canım desem mi? Nişanlım için çok rahatça ödeyebileceği bir miktar.Ama bir türlü ağzımdan çıkmıyor. Hayatımda kimseden borç almadım almakta istemiyorum.Siz olsanız yardım ister miydiniz? Ya da istediğiniz oldu mu ? Nasıl demeliyim? Beni yanlış anlamasından korkuyorum.
borç olarak istersin, o zaten geri almaz sanırım...her ilişkide para konuları değişir...kimi 1 tl almaz, kimi tüm ihtiyaclarını aldırır...durumu iyi, iste bence, o samimiyeti vermiş sana...

nişanda takilan altinin falan varsa onlari bozdur bence . ben asla istemezdim .
Bu nişanda takılanlar gelinin olur mantığını anlamıyorum. Sonuçta durup dururken takılmıyor bir yuva kurulacak diye takılıyor. Ortada bir adet gelin ve bir adet damat varken takılıyor. Sadece kendi hakkı varmış gibi altını bozdurması çok saçma. Nişanlanmışlarsa ortada paranın sorun olmaması gerekiyor. Kadın da erkek de böyle bir durumda nişanlısına/sevgilisine yardımda bulunmalı bu kadar güven verdirebilmeli karşı taraf.

Bu nişanda takılanlar gelinin olur mantığını anlamıyorum. Sonuçta durup dururken takılmıyor bir yuva kurulacak diye takılıyor. Ortada bir adet gelin ve bir adet damat varken takılıyor. Sadece kendi hakkı varmış gibi altını bozdurması çok saçma. Nişanlanmışlarsa ortada paranın sorun olmaması gerekiyor. Kadın da erkek de böyle bir durumda nişanlısına/sevgilisine yardımda bulunmalı bu kadar güven verdirebilmeli karşı taraf.
Çok aşırı olmayan bir borç miktarı için altın bozdurmam zaten

dogru simdi dusununce hakverdim size . ben sadece nisanli oldugum
dogru simdi dusununce hakverdim size .nisanlidan istemek benim cozumum olmazdi . aileden isterdim o zaman :)

dogru simdi dusununce hakverdim size . ben sadece nisanli oldugum

dogru simdi dusununce hakverdim size .nisanlidan istemek benim cozumum olmazdi . aileden isterdim o zaman :)
Ailesinin durumu da sıkışıkmış şu an. Ha nişanlımın durumu var onun için zorlayacak bir miktar değil dediği için isteyin demiyorum ayrıca. Durumu iyi olmasa da verebileceği bir miktarsa istenmesi çok normal. Sonuçta konu sahibi normalde kendi geliri olan, bir erkeğe sırtını yaslayan biri değilmiş. Böyle sıkıntılarda yardımcı olmasına güvenebilmeli insan hayatındaki kişiyle ileriye yönelik düşünüyorsa.
En kötü ihtimalle ben sana zor durumunda para verdim diye bik bik yapar yüzüne vurur o zamanda eyvallah dostum der yol verirsin.

sonuçta musluğu adama bağlamıyorsun tabiki isteyebilirsin.geri kabul etmezse parayı ona jest yaparsın ya da ekstra bir ev eşyanızı sen alırsın.bankalara bulaşılmaz.ayrıca benzininizi bile alıyormuş yani buna niye eriniyorsunuz.

sonuçta musluğu adama bağlamıyorsun tabiki isteyebilirsin.geri kabul etmezse parayı ona jest yaparsın ya da ekstra bir ev eşyanızı sen alırsın.bankalara bulaşılmaz.ayrıca benzininizi bile alıyormuş yani buna niye eriniyorsunuz.
Benzin olayı arabada birlikteyken kendi teklif ediyor yoksa ben al demiyorum.Ama direk para istemek zor geliyor bana

Back