• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon Sizce iğneli epilasyondan sonra iz ya da leke kalır mı?

aslinalan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2010
120
2
96
İstanbul
Herkese merhaba, ben forumda bu soruya yeterince yanıt alınamadığını düşündüğüm için böyle bir konu açmaya karar verdim. Sizce iğneli epilasyon işleminden sonra o bölgede iz, leke veya kabuklar olur mu? Bu uygulamayı yaptıracak olan arkadaşlar bu konuya dair şüphelerini giderebilir umarım:))
(Bu arada ben bu uygulamayı yaptırmış olan şu anda da 7. seansa devam edecek olan bir dişi tarzan:kedi: olarak hemen fikrimi söylemek isterim ki bence uygulamayı doğru yapan bir uzman bulabilirseniz hiç bir kalıcı leke veya iz olmuyor, kabuk da bağlamıyor) :nazar:

Aslında herkes "bence"si yerine, iğneli epi.dan sonra yüzünün durumunu yazsın,Ne zaman geçtiğini,makyaj yapıp yapmadığını,kaç gün sonra yaptığını...ve ya diğer bölgelerinin durumunu Ne krem kullandığını:)

Çünkü bence diye binbir çeşit fikir çıkar.Ve kafa karışır.O yüzden bunu yazmaları çok mantıklı.Kabuklanma,kızarıklık cilt yapısına göre değişir.Şimdi sizin gittiğiniz yerde kabuklanma olmuyor diye en doğrusu bu diyemezsiniz.En doğrusu,bütün seanslar bittiğinde,epi. yapılan bölgelerinde hiiiç iz ve tüy olmadığıdır.

ben bıyık ve kaş için 5-6 seans gittim. madecassol kullandım.aynı noktada 5.-6. seansta sonuç alınabildi. bir de benim tüylerim çok kalın ve yoğundu, çok az bi kısmını bitirebildim. havaların ısınmasıyla bıraktım. bırakalı 2 hafta oldu, lekeler var gece gündüz madecassol sürüyorum ama lekelerden kurtulamıyorum. madecassol un doku yenileme özelliği var sadece, lekelerde de etkili midir onu bilmiyorum.

kızlar bi sorum olacak, lekeli bölgeye peeling yaptırmakta her hangi bir sakınca var mı ya da peelingin faydası var mı? leke konusunda canım çok sıkkın, bilgisi olan aydınlatsın, lütfen.

leonela,

yeni üye olduğum için, sorduğun soruyla ilgili olarak özelden yazamıyorum.

kızlar bi sorum olacak, lekeli bölgeye peeling yaptırmakta her hangi bir sakınca var mı ya da peelingin faydası var mı? leke konusunda canım çok sıkkın, bilgisi olan aydınlatsın, lütfen.
ne tür peeling yapmak istediğine bağlı senug eğer kimyasal yaptırıcaksan şimdi olmaz ekim yada kasımda yapılır ancak lekeleri açim derken daha çok leke oluşmasına sebep olursun o yüzden doğal yolla devam et derim limon suyu açar lekeyi yazın kullanabilirsin hiç bir şey olmaz içinde doğal asit var limon suyunun lekenin yoğunluğunu bilmiyorum ama 1 ay hergün kulllanırsan baya açar limon suyu lekeler kaybolur kolay gelsin canım inşallah kurtulursun

Limon suyunu herangi bir şeyle karıştırmadan sürüyor muyuz cilde?

evet angelnr hiç bir şeyle karıştırmadan sürebilirsiniz kahverenkli lekeleri açıyor gündüz de sürebilirsiniz gece yatarkende siz uyurken citte çalışır sabaha kadar sabah kalktığınızda cildinizi beslemiş olarak yumuşacık bulursunuz ben kendimde kullandım limon suyunıu ciltte o yüzden rahatlıkla tavsiye ediyorum hiç zararı yok.

Evet kahverengi gibi çok da koyu değiller zaten. Göğüs bölgemde oldular yani hiç de güneş görmeyen bir yer aslında anlamadım...

ben geçen yıldan beri mesela bıyık bölgeme yaptırıyorum.yaptırdıktan sonra kabuk bağlıyor ama dökülüp kısa sürede eski görünümüne kavuşuyor. kabuk bağlaması doğal bence çünkü iğne altın veya gümüşten (benimki altın) yani her yeri ıLETKEN olan bir metal. haliyle akım yalnızca kıl köküne değil etraftaki dokuya da iletiliyor. diğer yandan her dokunun elektrik akımına karşı belli bir direnci var. şayet bu direncin altında akım verilirse (yani düşük akım) kabuklanma oluşmayabilir. ama direnç aşılınca (yani akım yükselince) dokunun yanıp kabuk bağlaması doğaldır. ben de genelde nispeten yüksek akım olmasını istiyorum çünkü düşük akımla kıldan kurtulma süresi gittikçe uzar... anladığım kadarıyla cihaz her ne kadar kıl köküne göre değişken akım uygulasa da eşik değeri manuel olarak belirlenebiliyor :hulya:

bende iğneli epilasyon yaptıranlardan ve sonuçlarından memnun olan biri olarak hiçbir lekenin oluşmayacağını söyleyebilirim tabiki doğru uygulama önemli yani akımın şiddetinin ne kadar verilmesini gerektiğini iyi bilmek gerekir bunun içinde havaların nasıl olduğu önemli değildir kesinlikle yazında yaptırabilirsiniz

bende iğneli epilasyon yaptıranlardan ve sonuçlarından memnun olan biri olarak hiçbir lekenin oluşmayacağını söyleyebilirim tabiki doğru uygulama önemli yani akımın şiddetinin ne kadar verilmesini gerektiğini iyi bilmek gerekir bunun içinde havaların nasıl olduğu önemli değildir kesinlikle yazında yaptırabilirsiniz

canım bende iğneli epilasyon düşünüyorum yaptıtrdığın yerden memnunsan eğer bana da adresini yollayabilir misin özelden çokk sevinirim

Bende ilk seansı gerçekleştirdim tam 1 ay önce. İlk başlarda kabuklu küçük küçük noktalar oldu, kızardı ve yüzüm şişti. Bi kaç gün içinde şişler indi kızarıklığıda 1 hafta kadar sonra düzeldi. Yalnız biraz kızarık yanaklarım hala ve pütürlü. Şuanda kahverengi lekelerde var aşırı değil ama önceden yoktu yaptırdığım bölgede. Bide sanki delik delikmiş gibi çok moralim bozuluyo. Bununla ilgili yaptığınız yada yapılacak bi şey hakkında bilginiz var mı? Madecassol kullandım ilk 3 gün geçtikten sonra kızarıklığı için faydasını gördüm.
Limon sürüyorum zaten bi haftadır falan sürüp yatıyorum. Gün içinde de bebek pudrası ve limonu krem şeklinde sürüyorum. Sivilcelerede iyi geliyor.
Bununla ilgili iyi gelicek önerebileceğiniz bi şeyler var mı?

Kızlar bu lekeler ve çukurluklar cilt tipine göre değişiyor ve ne kadar çok işlem uygulanırsa o kadar geç iyileşir. Benimkiler 6 aya anca geçiyor lekeleri aynı şekilde deliklerde yavaş yavaş küçülüyor tam iyileşiyorlar tekrar kıllar çıktığı için işlem yaptırıyorum ama sonuç aldığım yerlerde geçen yerlerde var hafif kalanda herhangi bir şey kullanmıyorum kıl köklerim beslenmesin diye ama o yüzden çok geç iyileşiyorlar cilt bakımı şart düzenli yapınca bir şeyi kalmaz toparlanır. Doktora gitmekte fayda var bir kaç krem yazar.

Arkadaşlar ben de iki sene sonra yaptırmayı düşünüyorum. bu sürede de araştırmaya çalışıcam. ama benim yüzüm çok hassas. elleyince dahi kızarıyo. yüzümün neredeyse her yerinde var. çok kalın diyemem ama belirgin ve uzunlar. yanlış uzman yapınca leke iz kalıyomuş. internetten bazı resimler gördüm yüreğime iniyodu. ben şu anda normal ağda bie yapamıyorum yüzüme kızardığı için. ama kızarıklık deyince öyle hemen geçen kızarıklık sanmayın. bayağı yaramsı bişey oluyo. ee şimdi normal ağdada kızaran cildim iğnelide ne yapar bilemedim. ama dayanılacak gibi de değil. yol gösterin lütfen:110:

Kızlar bende 1 buçuk ay önce 2.ci seansımı yaptırdım şuan için tekrar gitmeyi düşünmüyorum. Benim cildim kendini yenilemiyor çok fazla lekem kaldı elbette geçecektir ama bu benim 1 yılımı alır kesin :( en ufak bir sivilce çıksın cildimde 7-8 ay lekesi kalıyor. Doktorun vermiş olduğu cilt soyucu bir kreme başladım 1 hafta oldu her gün akşam yatmadan önce ince tabaka şeklinde sürüyorum sabah kalkınca yıkıma jeli ile güzel bir şekilde yıkayıp leke kremini sürüp öyle çıkıyorum bu kremi kullanmak biraz sabır gerektiriyor ben şuan 1.haftadayım yüzüm acayip kurudu ve gerilmeye başladı kutu bitene kadar kullanmam gerek sonuçları size tekrar yazacağım. Bu arada kullandığım kremin adı ACNEMİX

Kızlar bende 1 buçuk ay önce 2.ci seansımı yaptırdım şuan için tekrar gitmeyi düşünmüyorum. Benim cildim kendini yenilemiyor çok fazla lekem kaldı elbette geçecektir ama bu benim 1 yılımı alır kesin :KK43: en ufak bir sivilce çıksın cildimde 7-8 ay lekesi kalıyor. Doktorun vermiş olduğu cilt soyucu bir kreme başladım 1 hafta oldu her gün akşam yatmadan önce ince tabaka şeklinde sürüyorum sabah kalkınca yıkıma jeli ile güzel bir şekilde yıkayıp leke kremini sürüp öyle çıkıyorum bu kremi kullanmak biraz sabır gerektiriyor ben şuan 1.haftadayım yüzüm acayip kurudu ve gerilmeye başladı kutu bitene kadar kullanmam gerek sonuçları size tekrar yazacağım. Bu arada kullandığım kremin adı ACNEMİX

Ben de 2 ay gittim aradan 4 ay geçti hala lekelerim geçmedi. Sen de işe yararsa ben de deneyeceğim.

Back