• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sizce hangisi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

symblc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
134
4
96
İstanbul
oğlum 5 ayını bitirdi.kavonoz mamalarından sütlü prinçlilerden vermek istiyorum ama hangi markayı vermeliyim? ülker hero baby mi, milupa mı bebelac mı? tavsiyelerinizi bekliyorum.

yapay mamalardan vermektense gerçek meyve ve sebzelerden vermelisin bence.. bende kızım 5. ayını doldurduğunda meyvelerden tattırmaya başlamıştım.. anne sütü alıyorsa zaten 6. ayını doldurmalı almıyorsa da sebze çorbaları ve yoğurt verebilirsin.. benim kızım şuan 10 aylık ben hazır hiçbirşey vermedim vermemde.. sağlıklı olduğunu hiç ama hiç düşünmüyorum.. tabi bu benim nacizane fikrim herkes çocuğunu kendi doğrularına göre yetiştirmelidir.. benim üzerime vazife değil tabi ama küçücük bebeklere böyle yapay mamalar yedirlmesi beni çok üzüyor o yüzden yazınızı görünce yazmadan edemedim kusura bakmayın.. şunuda unutmayın en güzeli en doğalıdır..

bende vermeyi düşünmüyordum. ilk başta sdc meyve suyu meyve püresi yoğurt verdim ama düzeni tamamen değişti gece bile kaka yapar hale geldi. inek sütü ile yoğurt yapıyordum dr kesinlikle verme dedi. bende biraz alışsın diye alayım diyorum.hep yapay olarak değil de ara ara kurtarıcı olarak bir kaç şey evimde bulunsun istiyorum.

muhallebisini kullanmadım ama milupanın kavanoz mamalarından verdim.
milupanınkiler organik,hipp inde organikleri var.sana kalmış bişey.
ben organik olduğu için milupayı tercih ettim.
ayrıca ben ev yapımı bile olsa muhallebilere de çok karşıyım.sözde ev yapımı ama hiç bir faydası yok
1 kase muhallebi yerine 1 kase çorba içsin çocuk yazık.kavanoz bile muhallebiden daha faydalı.
hele bebe bisküvisi hepsinden zararlı

Son düzenleme:
oğlum 5 ayını bitirdi.kavonoz mamalarından sütlü prinçlilerden vermek istiyorum ama hangi markayı vermeliyim? ülker hero baby mi, milupa mı bebelac mı? tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben çok mecbur kalmadıkça vermedim kavanoz.Ancak hastaysam çorba yapmama engel olan bir durum olduysa verdim.Onda da milupa organik verdim diğer markaları hiç denemedim.Yalnız doktorumuz eğer kavanoza alışırsa senin yaptıklarını yemez derdi.Ben de zaten çooook nadir verdiğim için problem olmadı.

muhallebisini kullanmadım ama milupanın kavanoz mamalarından verdim.
milupanınkiler organik,hipp inde organikleri var.sana kalmış bişey.
ben organik olduğu için milupayı tercih ettim.
ayrıca ben ev yapımı bile olsa muhallebilere de çok karşıyım.sözde ev yapımı ama hiç bir faydası yok
1 kase muhallebi yerine 1 kase çorba içsin çocuk yazık.kavanoz bile muhallebiden daha faydalı.
hele bebe bisküvisi hepsinden zararlı

cnm bebe bisküvisine olan karşıtlığını anladım ama muhallebiye neden böyle tepkilisin anlayamadım?bende 7 buçuk aya kadar vermedim ama bebeğimin pirinçteki şekere ve sütteki proteğine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.kavanoz muhallebiden nasıl faydalı olabilirki..herşey mevsiminde yenirse hastalıklara karşı korur ve bağışıklığı destekler.fakat kavanoz mamalarında yaz kış meyvesi diye bişey yokki.organik yazsa üzerinde nolur..hepimiz muhallebiyle büyümüşüzdür.özellikle zayıf ve iştahsız bebek anneleri için çok güzel bi yiyecek..benim oğlum geceleri yiyor.kaşık mamalara tercih ediyorum muhallebiyi.

bebekler 6.ayındada ana öğün olarak süt almalıdır.anne sütü/devam sütü..yani vereceğin ek gıdalar doyurucu olmamalı öğün olmamalı.doktorum öyle tavsiye etmişti.ama ek gıda geçişlerinde kabızlığa ve sıvı alımına dikkat et cnm.ben 6 ay bitene kadar sütü ek gıdadan fazla verdim.en az 500cc...şimdi 8 aylık günlük süt alımı 350civarı.ek gıda arttıkça süt alımı azaldı.bu mevsimde bebişine verebileceğin meyve yok tatlım.kavanoz vermezsen eğer diğer meyveler senin bebişine uygun değil.muz mandalina nar portakal vs..hepsi daha büyük bebekler için.bence şimdilik ayına uygun sebzelerden ver 50cc kadar.sonra bebeğin buyudukce arttırırsın mevsimine uygun olarak.sevgiyle büyüt...

Son düzenleme:
cnm bebe bisküvisine olan karşıtlığını anladım ama muhallebiye neden böyle tepkilisin anlayamadım?bende 7 buçuk aya kadar vermedim ama bebeğimin pirinçteki şekere ve sütteki proteğine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.kavanoz muhallebiden nasıl faydalı olabilirki..herşey mevsiminde yenirse hastalıklara karşı korur ve bağışıklığı destekler.fakat kavanoz mamalarında yaz kış meyvesi diye bişey yokki.organik yazsa üzerinde nolur..hepimiz muhallebiyle büyümüşüzdür.özellikle zayıf ve iştahsız bebek anneleri için çok güzel bi yiyecek..benim oğlum geceleri yiyor.kaşık mamalara tercih ediyorum muhallebiyi.
hiç bir doktor önermiyo muhallebiyi.aşırı zayıf bebekler için öneriliyor sanırım.iştahsız bir bebekse bilemiyorum.
hiçbir şey yememesinden ise muhallebi yesin daha iyi tabiki.
bende okadar araştırmama rağmen hiç bir faydasını duymadım.herkesin dediği gibi kof şişmanlık yapıyor.başkada bi
işe yaramıyor.muhallebiden ziyade akşamları bir kase çorba yapıp veriyorum.mevsimine göre hazırlanmış.ayrıca ben yemeklerine pirinç
ve pirinçten ziyade özellikle bulgur,irmik atıyorum.ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz şeyleri çorbalardanda alır.kaşık mamaları ne oluyor bilmiyorum.
kavanoz mamalarını savunmuyorum ama muhallebi de masum değil onu demek istiyorum.ayrıca deniyor ya bizlerde muhallebiyle büyüdük.
ona kalırsa eskiden ilk 6 ay anne sütü diye bişeyde yoktu.canım ne olacak eskiden bizde böyle büyüdük diye verelim yeni doğmuş
küçücük bebeklere ek gıdayı,yediklerimizden tattıralım.inek sütüde verelim.

hiç bir doktor önermiyo muhallebiyi.aşırı zayıf bebekler için öneriliyor sanırım.iştahsız bir bebekse bilemiyorum.
hiçbir şey yememesinden ise muhallebi yesin daha iyi tabiki.
bende okadar araştırmama rağmen hiç bir faydasını duymadım.herkesin dediği gibi kof şişmanlık yapıyor.başkada bi
işe yaramıyor.muhallebiden ziyade akşamları bir kase çorba yapıp veriyorum.mevsimine göre hazırlanmış.ayrıca ben yemeklerine pirinç
ve pirinçten ziyade özellikle bulgur,irmik atıyorum.ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz şeyleri çorbalardanda alır.kaşık mamaları ne oluyor bilmiyorum.
kavanoz mamalarını savunmuyorum ama muhallebi de masum değil onu demek istiyorum.ayrıca deniyor ya bizlerde muhallebiyle büyüdük.
ona kalırsa eskiden ilk 6 ay anne sütü diye bişeyde yoktu.canım ne olacak eskiden bizde böyle büyüdük diye verelim yeni doğmuş
küçücük bebeklere ek gıdayı,yediklerimizden tattıralım.inek sütüde verelim.

ee napsın eskiler o zaman aptamil mama vardı da mı vermediler?olsa onlarda inek sütü vermezdi..ben zaten çorbasından sonra veriyorum muhallebisini.o da haftada 3 gün.normal inek sütünden yapıyorum pastörize değil yani..yoğurduda öyle yapıyorum.bu kişinin kendi bileceği iş.ben tartışmak için yazmadım arkadaşım yanlış anlaşılmasın.yalnızca senin cevabından yola çıkarak konu sahibi arkadaşa fikrimi bildirdim.

ee napsın eskiler o zaman aptamil mama vardı da mı vermediler?olsa onlarda inek sütü vermezdi..ben zaten çorbasından sonra veriyorum muhallebisini.o da haftada 3 gün.normal inek sütünden yapıyorum pastörize değil yani..yoğurduda öyle yapıyorum.bu kişinin kendi bileceği iş.ben tartışmak için yazmadım arkadaşım yanlış anlaşılmasın.yalnızca senin cevabından yola çıkarak konu sahibi arkadaşa fikrimi bildirdim.

biz burda tartışmıyoruz zaten.fikir beyan ediyoruz.herkesin doğrusu başka.
sizinki maşallah günde 6 öğün yapıyor ozaman.akşam çorbadan sonra bide muhallebi yiyorsa maşallah.iştahlı bir bebek
zaten eskiler inek sütünü sulandırarak veriyordu canım en azından annem öyle yapmış.şimdi herşey değişti.
teknoloji ilerledi.eskiler inek sütü vermiş diye inek sütünü sulandırıp verecek değilim.tabiki sütüm olmasaydı devam sütü verirdim.
yani eskiler aptamil vermedi diye bende uyacak değilim buna.
neyse benim aslında burda demek istediğim ne zaman kavanoz mamalarıyla ilgili bir konu açılsa direk bi eleştri.
eleştirsinler tabiki ama eleştirmeden önce kendilerine bi baksınlar...
eleştirenlere baksan sanırsın ki herşeyleri organik mükemmel
bebe bisküvisini,muhallebiyi vs.dayıyorlar ondan sonrada bu zararlı,ay bunu verme vs. diyorlar.ben buna kızıyorum.
yanlış anlaşılmasın lafım sadece bu insanlara
neyse çok uzattım,herkes kendini doğru geldiği gibi yetiştirsin yavrusunu
ben sadece duygularımı paylaşmak istedim sizinle

Back