- 24 Aralık 2014
- 4.853
- 6.531
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Malum yaz bitiyor kışlık hazirliklar tam gaz devam annem bahcesinden fasulye verdi sagolsun 15 poşet koydum nohutlarimi kurularimı böceklenmesin diye sisirip buzluga atarim attım maydanoz dereotu dogradim koydum dolma biber vs. Eskiden her sene kayinvalidemle domates sosu yapardık yarısi benim yarisi onun olurdu fakat kısin yine pazarlik alisveris yapilirdi hic gitmesen meyve almaya gidiyorsun "aa lahana varmis alayım ee havuc da alayim.marulu rokası derken az da domates" diyorsun ki o zaman daha uygundu her sey.Simdi onunla görüsmüyorum arti cocugum var cocukla bir seyler yapmak zor bir kasa domates 120 lira olmus yetsin dersem 3 kasa almam lazim tutarini siz hesap edin kaynatmasi şişesi sonra salcalik biber falan derken aşıyor bütceyi.Eşim da yapma bu sene pazardan alirız ya da köylü kadınlari satiyor salca falan onlardan alirız dedi.Sos makarnaya sebze yemeklerine corbaya kahvaltida kasarla her seye giriyor aslında bir de yanina salca kullaniyoruz illa ki sizce ikisi birden cok mu gereksiz ? Gecen sene annem yapip vermisti sagolsun bu sene yapamacak calısiyor kendim altından kalkabilir miyim bilmiyorum.Sizce domates sosu illa ki olmazsa olmaz bir şey mi ? Bu pahalilıkta neyi nasil yapsam bilmiyorum, gecenlerde sadece bir kasa visneye 200 lira verdim kim sorarsa köylük yerde yasiyoruz ondan 20 sişe cıkti mesela düşününce kışlık hazirliklara da para gidiyor bir misafir gelince visne var kola gazoz almam diyemiyorsun yine aliyorsun ayridan yine masraf.Masrafinda olduguma degilim sadece kis icin yapsan da sadece onu tüketmiyorsun ondan bahsediyorum.Velhasilkelam nereden arttırsam diye bakıyorum siz neler yaptiniz ?