• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Sizce hangi gelinlik daha güzel?

mairuj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
784
20
98
Ankara
Herkese merhaba, kısmetse yaz başında düğünüm olacak. Aslında yıl sonunda olacaktı ancak ertelemek durumunda kaldık ve o zaman için baktığım gelinlik modellerinin üzerinden biraz zaman geçti haliyle :))

İnce yapılıyım, boyum 1.71 cm. Giydiğim modeller yakışıyor genellikle.

Aşağıda birkaç farklı model paylaştım. Siz hangisini beğenirsiniz, birinde görseniz ne yorum yaparsınız? Ben kabarık etekleri biraz daha fazla seviyorum. Samimi görüşlerinizi merak ediyorum, eleştirilere açığım :34:

Fikirlerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler :16:

not : sonuncusu aslında strapless bir model, üzerinde gördüğünüz bolero.

$1.jpg
$2.jpg
$3.jpg
$4.jpg
$5.jpg

(ilk üç model Dai Moda'ya, son iki model ise Hüsniye Moda'ya aittir.)

Son düzenleme:
ben 3. ve 5. modeli beğendim ama 5. model çok sade biraz hareket katıcak taş veya inciyle daha güzel görünebilir

1.sinin biraz değişmiş hali daha güzel olabilir bence.
bu arada zayıfsan kabarık etekleri tercih et daha çok yakışıyor :34:
bide gelinliği üzerine giyip deneyince çokk daha farklı duruyor üzerinde.beğendiğin modelleri denemeni tavsiye ederim :31:

ben 3. ve 5. modeli beğendim ama 5. model çok sade biraz hareket katıcak taş veya inciyle daha güzel görünebilir

5. model benim de aralarında en sevdiğim model ama beli çapraz drape olduğu için neresine taş konabilir bilemedim :))

Belki hafif ışıltılı bir duvakla güzel olabilir diye düşünüyorum.

5. model benim de aralarında en sevdiğim model ama beli çapraz drape olduğu için neresine taş konabilir bilemedim :))

Belki hafif ışıltılı bir duvakla güzel olabilir diye düşünüyorum.

istediğin her yerine koydurabilirsin :34: benimde gelinliğin üstü tül drape tül drapenin üstünde taşlar var. ben hep o şekilde aramıştım üstüm çok zayıf olduğu için drape beni biraz daha iyi gösterir diye düşündüm

1-2-3 güzel ama üzerinde denemen lazım, denedin mi bu tarz modellleri.

4 ve 5 artık modası geçmeye yüz tutmuş modeller (güzel olsalar da)
1,2,3 arasında seçim yapmak bence çok zor.
Boyunuz uzun olduğu için balık model harika duracaktır.Hem de modern bir çizgisi var.
Eteği tül olan kuyruklu model ise fotoğraf çekimi sırasında eteklerinize birisi bassa bile gizleyecek bir model. (düğün fotoğrafçısı olduğum için biliyorum. : )
Ama 1 numaranın eteklerine öldüm bittim.
Zor bir seçim,yardımcı olamadım sanırım. : )

$5.jpg $5 (1).jpg

ben daha önceden kafamda gelinlik tasarlamıştım fakat dikim konusunda pek güvenemedim . daha doğrusu burdaki gelinlikçilerin dikimini bilmediğim için hazır modellerden aldım. benim aklımda olan bu model gelinlikti ve griyle çizdiğim yerlere swarovski taş düşünmüştüm özellikle aklımda olan ilk resimdeki gibiydi

İçimden esasen bir hiçbiri geçti. Yani hepsinde bir olacakmış da yanından geçmişlik hissine kapıldım.

1. model yine de en iyisi. Ama bence bu modelin yakasını kolayca şu hale getirerek daha güzel bir model elde edersiniz, bu haliyle o boncukla çok alakasız duruyor.

Dirlan.jpg

Son düzenleme:
1.sinin biraz değişmiş hali daha güzel olabilir bence.
bu arada zayıfsan kabarık etekleri tercih et daha çok yakışıyor :34:
bide gelinliği üzerine giyip deneyince çokk daha farklı duruyor üzerinde.beğendiğin modelleri denemeni tavsiye ederim :31:

Modellerin bazılarının kendilerini bazılarının benzerlerini denedim. Bunlar zaten genel olarak bana yakışan modeller. Misal robadan genişleyenler çok kötü duruyor üzerimde :))

2013 içerisinde 1. modelin önceki versiyonunu denemiştim. Hatta çapraz drapeli olsa güzel olurdu diye konuşmuştuk, bu sene öyle yapmışlar :)

4 ve 5 artık modası geçmeye yüz tutmuş modeller (güzel olsalar da)
1,2,3 arasında seçim yapmak bence çok zor.
Boyunuz uzun olduğu için balık model harika duracaktır.Hem de modern bir çizgisi var.
Eteği tül olan kuyruklu model ise fotoğraf çekimi sırasında eteklerinize birisi bassa bile gizleyecek bir model. (düğün fotoğrafçısı olduğum için biliyorum. : )
Ama 1 numaranın eteklerine öldüm bittim.
Zor bir seçim,yardımcı olamadım sanırım. : )

Aslında 1. model 5. modelin biraz daha süslüsü gibi duruyor :))

Balık modeller çok zarif ama aklım biraz daha kabarıklarda kalabilir gibi geliyor... Gerçekten zor :)

1-2-3 güzel ama üzerinde denemen lazım, denedin mi bu tarz modellleri.

Denedim evet. Özellikle bele oturan çapraz drapeler üzerimde çok hoşuma gitti. Balık olanlar da zarif durdu ama sanki biraz sönük kalıyorlar diğerlerinin yanında. O yüzden kararsız kalıyorum.

İçimden esasen bir hiçbiri geçti. Yani hepsinde bir olacakmış da yanından geçmişlik hissine kapıldım.

1. model yine de en iyisi. Ama bence bu modelin yakasını kolayca şu hale getirerek daha güzel bir model elde edersiniz, bu haliyle o boncukla çok alakasız duruyor.

QUOTE]

Bu modeli Pronovias'ta denemiştim :)) Özellikle etek kısmı harikaydı, fotoğraftakinden çok daha güzeldi. Ama göğüs dekoltesi biraz fazla gelmişti :(

Boncuk işleme zaten düşünmüyorum ama etek süslemeleri hoşuma gidiyor. 1. model strapless ve boncuksuz olarak yapılsa olur mu sizce? Pronoviasta o modelin duvağının ucunda da aynı küçük çiçeklerden vardı.

Bence sadece 1. Model hafıf taş süslemesi hava katmış,eteğindekiler bıraz daha az olursa süper olur.Şimdiden hayırlı olsun.

Boncuk işleme zaten düşünmüyorum ama etek süslemeleri hoşuma gidiyor. 1. model strapless ve boncuksuz olarak yapılsa olur mu sizce? Pronoviasta o modelin duvağının ucunda da aynı küçük çiçeklerden vardı.

Boncukların yerine ne olacak? Çiçekler olursa daha güzel olur bence. Düz sade de olabilir.

Merhaba Mairuj,
Öncelikle mutluluklar diliyorum :)
İnce yapılı bir vücudun varsa çok şanslısın ve ne giysen yakışır :34:
Bence kesinlikle belini ortaya çıkaracak bir model seçmelisin. A kesimleri deneyebilirsin. İstediğin kabarıklığı da sağlarlar.
Bence gelinlikte tül, dantel ve kesinlikle kuyruk olmalı. Sdelikten yanaysan eğe, etekleri dümdüz dantel değil de damla şeklinde danteller kondurulmuş bir tercih yapabilirsin. Ya da eteği tül yaptırıp uçlarına (eteklerine) dantel geçirtebilirsin.
1. resimde o fırfırlı görüntünün yerine danteller işlense etek uçlarına çok daha şık durur bence.
2. resimde kuyruk çok güzel ama kabarık istersen o modelde kabarık hoş olmayabilir. Ayrıca düğün yapacaksan manken gibi durduğun yerde durmayacağından sürekli o görüntüyü sağlayamayabilirsin.
3. resimde etek biraz üstten, daha belden inebilir. Ama gelinliğin komple dantel olması (yaşını bilmiyorum ama) olduğundan daha olgun yaşta gösterebilir.
4. resim çok sadece ama çok şık görünüyor. Belki ufak tefek dokunuşlarla daha hareketli yapılabilir.
5. resim de aynı 4. gibi. Ama bu çok daha sade görünüyor sanki.

Bende eteğin komple tül olmaması gerekiyor diye bir takıntı var. Kuyruk olacaksa o tül yürüdükçe oynadıkça arkada toplanacakmış hissi yaratıyor. O yüzden bir şekilde eteklerde dantel detaylar olmalı diye düşünüyorum.
Bence deneyebldiğin kadar model dene. Ne de olsa vücudun kaldırır. Yalnız bunun bir dezavantajı var (ki tecrübeyle sabittir) denedikçe kafan karışıyor, karar vermekte zorlanıyorsun. Ama aklında olmayan modellerin de çok daha güzel olacağının farkına varıyorsun ;) Kolay gelsin..

Merhaba Mairuj,
Öncelikle mutluluklar diliyorum :)
İnce yapılı bir vücudun varsa çok şanslısın ve ne giysen yakışır :34:
Bence kesinlikle belini ortaya çıkaracak bir model seçmelisin. A kesimleri deneyebilirsin. İstediğin kabarıklığı da sağlarlar.
Bence gelinlikte tül, dantel ve kesinlikle kuyruk olmalı. Sdelikten yanaysan eğe, etekleri dümdüz dantel değil de damla şeklinde danteller kondurulmuş bir tercih yapabilirsin. Ya da eteği tül yaptırıp uçlarına (eteklerine) dantel geçirtebilirsin.
1. resimde o fırfırlı görüntünün yerine danteller işlense etek uçlarına çok daha şık durur bence.
2. resimde kuyruk çok güzel ama kabarık istersen o modelde kabarık hoş olmayabilir. Ayrıca düğün yapacaksan manken gibi durduğun yerde durmayacağından sürekli o görüntüyü sağlayamayabilirsin.
3. resimde etek biraz üstten, daha belden inebilir. Ama gelinliğin komple dantel olması (yaşını bilmiyorum ama) olduğundan daha olgun yaşta gösterebilir.
4. resim çok sadece ama çok şık görünüyor. Belki ufak tefek dokunuşlarla daha hareketli yapılabilir.
5. resim de aynı 4. gibi. Ama bu çok daha sade görünüyor sanki.

Bende eteğin komple tül olmaması gerekiyor diye bir takıntı var. Kuyruk olacaksa o tül yürüdükçe oynadıkça arkada toplanacakmış hissi yaratıyor. O yüzden bir şekilde eteklerde dantel detaylar olmalı diye düşünüyorum.
Bence deneyebldiğin kadar model dene. Ne de olsa vücudun kaldırır. Yalnız bunun bir dezavantajı var (ki tecrübeyle sabittir) denedikçe kafan karışıyor, karar vermekte zorlanıyorsun. Ama aklında olmayan modellerin de çok daha güzel olacağının farkına varıyorsun ;) Kolay gelsin..

Çok teşekkür ederim hem iyi dileklerin hem de vakit ayırdığın için :))

Yaşım 27, daha olgun durmaya ihtiyacım yok sanırım :)) Normalde dantel pek düşünmüyorum ama bazılarında çok zarif duruyor gerçekten. Bir de kuyruklu modellerin kuyruk kısmını toplayacak bir aparat takıyorlar, düğün sırasında hiç sıkıntı olmuyor.

Söylediğinde çok haklısın, düğün ertelenmeseydi kafam karışmayacaktı, baktıkça tereddüt etmeye başladım :9:

Back